reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Strzalki sa ok, bo moga byc w rozna strone odchylenia i to nie hjest problem, byle by w dobra strone.
-zle cytokiny, ktore maja byc niskie: interferon gamma, TNF alfa(inaczej czynnik martwicy nowotworu), interleukina 2.
-dobre, ktore powinny byc wysokie: interleukina 4, interleukina 5 , interleukina 10 (powinna byc najelpiej w gornej granicy bo chroni zarodek, Pasnik mowi, ze im wyzsza tym lepsza, u mnie bylo 1249 i Pasnik mowil, ze jest dobra a jesli bylabby wyzsza to jeszcze lepiej).

U mnie te inne wskazniki byly takie jak ponizej i Pasnik powiedzial,ze hjak dla staraczek to super (bo tez sie martwilam ze wszystkie poza norma):
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 4,0 ratio 36,7 — 175,0
Wskaźnik TNF/IL4 34,0 ratio 19,7 — 149,5
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,1 ratio 1,2 — 3,0
Wskaźnik TNF/Il10 ↓ 0,6 ratio 0,7 — 2,8
Czyli u mnie wszystko do dupy....
Te co powinny być niskie są wysokie a te co wysokie to powinny być niskie :(

Czyli u mnie wszystko do dupy....
Te co powinny być niskie są wysokie a te co wysokie to powinny być niskie :(
Jesze welasnie tam dopisalam, zebys nie siwiala jeszcze, bo lekarz na to spojrzy jako na caloksztalt, zawsze nam tak mowia, te niektore moga byc mniej wazne od innych ktore sa dobre. Pasnik strasznie sie skupial na tej interleukinie 10 a ty masz ja super.

reklama
Jesze welasnie tam dopisalam, zebys nie siwiala jeszcze, bo lekarz na to spojrzy jako na caloksztalt, zawsze nam tak mowia, te niektore moga byc mniej wazne od innych ktore sa dobre. Pasnik strasznie sie skupial na tej interleukinie 10 a ty masz ja super.
Dzięki kochana ....
Ja tu umieram ze strachu a do wizyty cała wieczność jesscze.... :(

Do góry