reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam po tym takie problemy z zoladkiem ze do zycia sie nie nadaje, moj niem. Metformin tez nie do przelkniecia.No ale jak trzeba... biorac pod uwage z 20 tabletek innych ktore codziennie biore,4 zastrzyki i plastry... jeden dziad nie gra juz roli:D

reklama
To racja... Ale raz lykasz i cały dzień z głowy
To zależy :) Kiedyś łykałam glucko XR 2x1 po 750. Potem zależy u jakiego lekarza byłam - jakiś czas łykałam zwykły metformax 3x1, albo nie łykałam nic (w sumie zawsze przepisywali lub nie w ciemno). Dopiero dr Cz dała mi skierowanie na te krzywe no i powychodziły cuda, jednak muszę żreć te tabsy dalej. Prawdopodobnie będę łykać metformax SR 500 na noc a do obiadu dodatkowo zwykłą 500, tylko jeszcze czekam na info czy te dawki przepisane trochę w ciemno (żebym nie musiała specjalnie po receptę zapitalać) są ok.

Nie chodzi o samo informowanie dziecka, a zwracanie uwagi żeby nie czuło się odtrącone w tym całym zawirowaniu. Poza tym dziecko doskonale czuje emocje rodziców. Jak widzi poddenerwowanie lub co gorsze płacz rodziców to zorientuje się, że coś jest nie tak. Ważne żeby nie myślało wtedy, że to jego wina.
Życie toczyło się swoim torem. Nigdy nie płakałam z tego powodu przy dziecku. Mi raczej włączyła się funkcja nadmiernej troski bo wiem że może być jedyny.

Ja mam po tym takie problemy z zoladkiem ze do zycia sie nie nadaje, moj niem. Metformin tez nie do przelkniecia.No ale jak trzeba... biorac pod uwage z 20 tabletek innych ktore codziennie biore,4 zastrzyki i plastry... jeden dziad nie gra juz roli:D

A ile już bierzesz? Ja tylko dwa tygodnie Miałam jaZdy a tak to w ogóle bie zauważam przy zdrowym odżywianiu ze biore. Jak czasem poszaleje - grill ciasteczko itd to się brzuch buntuje i moE być sra%*#*#^

@dżoasia a gdzie lutinus po 110 zł ??? Będę przymierzac się do crio za niedługo i juz przypominają mi się te kwoty za lutinus które płaciłam oooo masakra .... - najtaniej było w Gdańsku chyba 220 zł a 110 to super cena nawet opłacaloby się jechać przez pół Polski :biggrin2::biggrin2::baffled:
Omg [emoji15][emoji15][emoji15] Nieźle go sobie cenią te wasze apteki.
W wawie po 130 brałam[emoji51] ale u @dżoasi to naprawdę niezły deal [emoji41]

reklama
Do góry