reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bo Hiszpanie maja pod tym.wzglem zryte glowy i 5min po porodzie masz w sali 3 pokoleniowa rodzine. Masakra!
Oni wszystko bardzo celebrują a narodziny dziecka to szczególna okazja i z jednej strony to miłe ze przychodzą i siw cieszą ale dla świeżo po porodzie kobiety musi to być udręka .

reklama
Czyli jak zarodek obumrze w 4 lub 5 dniu to zalezy od nasienia?

Może tak, ale niekoniecznie. Chodzi o to, że przy bardzo złym nasieniu, to że zarodek dotrwa do blastki nie znaczy, że słabe nasienie nie będzie miało wpływu na dalszy rozwój zarodka.
Tak jak dziewczyny dziś pisały, że normalnie blastka daje 30 a nawet 50% szans na powodzenie, to przy bardzo słabym nasieniu jest to raptem parę procent.

Ja czasami myślę, że my jesteśmy jakieś głupie że chcemy mieć dziecko. Bo ci którzy mają je bez problemu wypowiadają się jakby to nie było nic ciekawego. Jest to jest, nie ma to może być kot-bez różnicy. Albo kupmy se telewizor-zamiast zajmować się dzieckiem obejrzymy film-bez różnicy:oo2:.
Ja nie zapomnę jak moja bratatowa powiedziała będąc na pocztku ciąży ze „ nie może wypic drinka bo mój brat ja tak urządził „ nosz qurwa nie jedna z nas marzy żeby być tak urządzona a jej zle . Ciagle tylko stęka jak jej ciężko ze nikt jej nie pomaga . Zamiast się cieszyć dziećmi to tylko podrzuca od babki do babki bo czasu na galerie handlowe nie ma . Ten kto nie miał problemu z zajściem w ciąże nie doceni jak wielkim skarbem są dzieci .

Może tak, ale niekoniecznie. Chodzi o to, że przy bardzo złym nasieniu, to że zarodek dotrwa do blastki nie znaczy, że słabe nasienie nie będzie miało wpływu na dalszy rozwój zarodka.
Tak jak dziewczyny dziś pisały, że normalnie blastka daje 30 a nawet 50% szans na powodzenie, to przy bardzo słabym nasieniu jest to raptem parę procent.
Dzieki za odpowiedz. Moj maz ma dobre nasiernie, mam nadzieje ze z 4 zarodkow w 3cim dniu chociaz 2 zostana do 5tej doby, ale przy moim szczesciu....

reklama
To jednak mega mega przej...jest z ta endonenda.
Ty ale Ewunka miała co prawda musiała ale drugie jak cos to mówi ze tyljo cc

Do cc? Ja mialam...

Tzn jak trzeba to wiadomo ze zrobia. Ale juz od kilku lekarzy slyszalam ze na zyczenie CC to niezbyt, bo endomenda potem wrasta w blizne, potrzebne kolejne laparo zeby to usuwac itp...

A wiesz jak na mnie ludzie patrzą.... Jak bym była jakimś okazem w zoo... Mam 24 lata , pracuje , studiuje , buduje dom od 3 lat jestem mężatka i jeszcze chce mieć dziecko... Ewenement na skalę światową...
Rzeczywiscie mlodo :) ale to super!

Do góry