reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady i mile slowa, jestescie jak zwykle grupa szybkiego reagowania :)
Odnosnie tego mojego niskiego progesteronu 'studiowalam' teraz jakies badania na temat crinone i jego obecnosci w krwi. Troche to bylo takim jezykiem medycznym napisane, ale konkluzja jest taka, ze przy badaniach klinicznych nad crinone jak pobrali od 42 kobiet probki endometrium w mock cycle to zadna z probek nie wykazywala niedoborow lutealnych. W tym samym czasie zrobili im badania z krwi i poziom progesteronu wyszedl 11.3 +/- 6.5 ng/mL. Osiem kobiet mialopoznizej 6, a najnizszy poziom progesteronu byl 1.8. Wiec mimo, ze w krwi poziom byl niski to w endometrium byl dobry. Zwiekszam tego dupka tak jak kazali i trzymam sie tego co wyczytalam w tym badaniu i na tych forach bo inaczej to mozna faktycznie zwariowac ;).
To skoro takie sa badania to nic dziwnego ze masz tak niski poziom bo ani dupek ani crinone nie wychodza w krwi

@Kurcia Jak wrócisz już z tego superfajowego urlopu [emoji5] i będziesz mieć konsultacje u lekarza to zapytaj, co mogłabyś brać na poprawę komórek. Może w tym zestawie co brałaś czegoś brakuje [emoji848]nie wiem jakie dawki są w tych preparatach, ale mi tu brakuje takiej podstawy jak dużej ilości kwasów omega 3, witaminy E, l lkarnityna.
Nie chce ci doradzać, bo nie jestem lekarzem, tylko chce byś wzięła to pod uwagę. Nie zawsze wszystko działa na nas tak jakbyśmy chciały.

A co do badania nasienia po urlopie, to daj chłopu chwile .... w tym upale to tam mu się wszystko gotuje [emoji6]

I napisze ci jeszcze jedno, chłop musi do pewnych rzeczy dojrzeć [emoji51] wiem, wiem. Nie tak to powinno wyglądać. Ale na pewno czeka was poważna rozmowa. Moj się śmieje, że chodzi płacić za zabawy z własną ręką [emoji23] no jak trzeba, to trzeba [emoji85] a początki nie były łatwe [emoji51]
Dokladnue to prawda facet musi dojrzec do pewnych decyzji a obawa i meska duma dluuugo mu na to nie pozwala :)

Kurcia ja popieraz ze brakuje duzych dawek L-carnityny wit E i duzych dawek koenzymu Q10 ten ostatni jesli nie masz problemow z immunologia ale z tego co moj przytlumiony ciaza mozg podpowiada to tu jest u ciebie wszystko ok

No tak. Chwile bede musiala odczekac. Po upalach i drinkach ;)
A co dojrzenia to raz juz sie zgodzil ze pojdzie a teraz znowu "zobacze"... chyba go wezme na lzy ;)
L-karnityna , wit. E i omega 3byla w tych zestawach Fertinea aczkolwiek nie wiem czy w odpowiednich dawkach...
L-karnityna przynajmniej 1500 mg a nawet 2 razy dziennie koenzym q10 4tys @aGonia dobrze mowie o koenzymie ?

Dobra moja Drogie Forumowe Niezastąpione Najlepsze itd koleżanki forumowe :) :D
@gosia321 @Agonia777 @adansonia @dżoasia i wszystkie, których zapomniałam wymienić a które przeszły leczenie imunologiczne...
Co oznacza poniższy wynik????
20180808_194259.jpg

Załączniki

• 20180808_194259.jpg
    20180808_194259.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 112
Nie motylku, objawow raczej nie mialam zadnych, jedynie lekko bardziej weazliwe sutki momentami, ale to tez nie wiem czy to ja sie nakrecam no i to moze i tez byc od progetseronu bo nawet w ulotce jest napisane. A Tobie w ktorym dniu kazali testowac?
W 14 dniu, oczywiście nie wytrzymam chyba jaja z nas sobie robią że tak długo niby mamy czekać. Polecę w przyszłym tygodniu, może wtorek?

Niestety, u mnie beta <0,1 :(
Progesteron 66,7

Wiem, że to dopiero 6 dpt, ale chyba powinno coś drgnąć... W sobotę robię powtórkę, ale chyba muszę się pogodzić z tym, że się nie udało tym razem :(

Dziewczyny, ponawiam pytanie, czym faszerowac ergo suplementowac sie przed transferem? Ovarin, Pregna Plus, Femibion, jakies owoce, diete,itp? Wiadomo, tak aby nie przedobrzyc :)
Jesli nie masz nadmiernej kurczliwosci macicy to 3dni przed i 3 dni po 2 plastry ananasa dziennie
Avocado 1 dziennue
Duzo zielonych koktajli z jarmurzu i szpinaku z czym tam chcesz - kwas foliowy
Olej z wiesiolka dzien przed transferem juz go odstaw
Nasiona chia

Oo to super, ze mialas taki ladny przyrost Gosiu. Miejmy nadizeje, ze ten sie ladnie rozwija, juz wzielam mojego pod wlos ze sie mogl podzielic ;) bo u niego od strony mamy i taty blizniaki ale tez obstawiam, ze szanse na ta sa raczej male, byle tylko robil sie tlusciutki i beta rosla!
Hehe kochana szansa na to jest zawsze jeszcze z takimi genami w rodzinach [emoji173][emoji173]

reklama
Do góry