reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja tak mialam w invimedzie w 2dc lub 3 dc zrobic progreston to robiłam u siebie w diagnostyce badanie zeby bylo ponizej 1 a potem tak jak CI pisałam
A to mi nic nie mówili o progesteronie. Dostałam tylko estrofem od 1dc i mam się zgłosić na wizytę między 7 a 9 dniem ale ze mojej dr nie ma to zapisałam się na 10. A po tym estrofemie mam bóle brzucha i cieknie że mnie jak że świni [emoji20]

reklama
A to mi nic nie mówili o progesteronie. Dostałam tylko estrofem od 1dc i mam się zgłosić na wizytę między 7 a 9 dniem ale ze mojej dr nie ma to zapisałam się na 10. A po tym estrofemie mam bóle brzucha i cieknie że mnie jak że świni [emoji20]

Ja mialam tylko estrofem od 3dc, potem od 10 dc doszedl encorton ale to od Pasnika nie z kliniki. Pierwsza wizyta 9-12dc zeby sprawdzic grubosc endo, bylo za male wiec dostalam jeszcze jedna tabletkę estrofemu i tydzien pozniej na kontroli ustalalismy termin transferu. Ja mialam 3dniowe zarodki wiec 3 dni przed transferem doszedl progesteron (dupek i luteina).

To napewno ci progesteron rozpisza na wizycie po sprawdzeniu endometrium.

Ja mialam tylko estrofem od 3dc, potem od 10 dc doszedl encorton ale to od Pasnika nie z kliniki. Pierwsza wizyta 9-12dc zeby sprawdzic grubosc endo, bylo za male wiec dostalam jeszcze jedna tabletkę estrofemu i tydzien pozniej na kontroli ustalalismy termin transferu. Ja mialam 3dniowe zarodki wiec 3 dni przed transferem doszedl progesteron (dupek i luteina).
Ja już biorę encorton od 1dc po 5mg a od 10 mam brać po 10mg. Tylko martwią mnie te bóle brzucha i że ten okres jest mega obfity jak na 3 dzień. Też mam 3 dniowe zarodki.

A ja myslalam ze jesteś 10 lat ode mnie młodsza i sobie myśle taka młoda dziewczyna i już musi sie zmagać z takimi problemami ( wnioskowałem po 96 w niku, byłam pewna ze to rocznik ). Ja mam 32lata . Sama jestem ciekawa czy to zadziała . Lekarz do którego chodziłam wcześniej, mówił ze nie jest do tego przekonany ale pewnie dlatwgo ze ,w jego klinice nie robili tego zabiegu.Ja tam się naczytałam i mam nadzieje ze jeśli zadziałało na 45 latki to i na mnie zadziała a jak nie to będę myśleć dalej . Cieszę się ze mogę komuś pomoc bo jak ja zaczynałam siw tym interesować to nie miałam kogo zapytać o cokolowiek z tym związanego i dopiero dwa dni przed zabiegiem znalazłam kobitke na innym forum która była już po tym zabiegu.
Kalno I jako byl u tej kobiety rezultat? Tez was bede sledzic z ta mezoterapia :)

reklama
Już po wizycie. Na razie nie komentuje bo jestem wqrwiona.
Teoretycznie plan taki, że teraz cykl przerwy i potem antyki do długiego.
Dzoasia, jak uwazasz, ze cos jest zle prowadzone, moze wybierz sie na jeszcze jedna wizyte, moze warto to jeszcze z kims skonsultowac mowie ci dr M jest naprawde dobry.

Do góry