reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Proszę. [emoji8]
a jak idzie budowa domu? Jeśli można spytać oczywiście. [emoji4]
Budowa spoko. Sa opoznienia ale nam sie nie spieszy. I tak stan surowy bedzie stal bez okien do wiosny [emoji4] teraz robia konstrukcje dachu i w przyszlym tygodniu zaczynaja ukladac dachowke. Liczymy, ze na spokojnie wszystko skoncza do konca sierpnia [emoji4]

reklama
Ja do medicoveru nie chodzę bo życie mi jest mile;)
Ale nie chcesz tego skonsultować z lekarzem od in vitro? Oni mają obowiązek odpowiadać na pytania zwłaszcza że jesteś zaraz po transferze A beta przyrastac jak przyrasta. Lepiej upewnij się u specjalisty który zna cię od podszewki żeby nie żałować tej szansy :( ty miałaś in vitro???
Tak miałam In Vitro i ten lekarz mi je robił który dzisiaj powiedział ze jest ok to ten sam lekarz on mi stymulację przeprowadzał i punkcję i transfery każdy wszystko on jeden na codzienni pracuje w szpitalu gigancie w Białymstoku i dodatkowo przyjmuje w medicover na waszyngtona tam płaciłam 2200 a w szpitalu 2500 po transferze

Dziewczyny rozmawiałam z M przed chwila i mówię do niego słuchaj wiem ,ze to jest dziwne ale ja nie czuje się ciazowo coś jest nie tak ,ze ona tak wolno rośnie i ze chyba trzeba to szybciej sprawdzić co tam się dzieje i zgodnie uzgodniliśmy ,ze jutro dzwonię do lekarza tak długo aż odbierze i umawiam się na wizytę jak najszybciej bo ja nie będę żyła w nadziejach jak wiem ,ze chujowo przyrasta ta beta nikt mnie nie będzie splawial i mówił ze jest ok i aby już nie powtarzać tej bety ,nie rozumiemy tylko jednego tyle lat do niego chodzę a on nie potrafi mi powiedzieć słucha pani coś jest nie tak musimy się zobaczyć np za tydzień co się dzieje ,a nie mnie będzie splawial ze jest ok jak ja czuje ,ze nie dokonać jest wszystko ok nie odebrał dzisiaj odemnie tel tylko odpisał na SMS ,tyle gadki było z nim ja misze wiedzieć co się dzieje bo tak się żyć nie da w niewiedzy i ciagle w stresie martwię się o swoje zdrowie , nie będę czekała 3 tyg i brała leki i się faszerowała jak można wcześniej zobaczyć co tam się dzieje co o tym sądzicie ????

Paulinka, najgorszą rzeczą,jaką mozesz zrobić teraz to się bać albo lękać/stresować- ewolucyjnie organizm w takich sytuacjach przygotowuje sie do ucieczki/walki i pierwszą rzeczą, jaką zazwyczaj robi to odcięcie układów, które są zbędne przy walce/ucieczce a zabierają bardzo dużo energii w utrzymaniu dla organizmu (w tym układ rozrodczy i pokarmowy). Lepiej sobie naprawdę zobacz fajny film/kabaret, poproś m, żey Ci kawał opowiedział, coś, co Cię odciągnie od myśli o tym, że coś może być nie tak i napełni lękiem. Serio. Trzymam kciuki.Zobaczysz, wszystko jest i będzie w porządku! :)
Ta niewiedza jest bardzo ciężka powiem ci kochana , jutro dzwonię tak długo aż odbierze i mnie gdzieś na wizytę wciśnie bo ja tego napięcia nie wytrzymam muszę wiedzieć co dzieje ;( martwi mnie ta słaba beta przerastająca

Dziewczyny rozmawiałam z M przed chwila i mówię do niego słuchaj wiem ,ze to jest dziwne ale ja nie czuje się ciazowo coś jest nie tak ,ze ona tak wolno rośnie i ze chyba trzeba to szybciej sprawdzić co tam się dzieje i zgodnie uzgodniliśmy ,ze jutro dzwonię do lekarza tak długo aż odbierze i umawiam się na wizytę jak najszybciej bo ja nie będę żyła w nadziejach jak wiem ,ze chujowo przyrasta ta beta nikt mnie nie będzie splawial i mówił ze jest ok i aby już nie powtarzać tej bety ,nie rozumiemy tylko jednego tyle lat do niego chodzę a on nie potrafi mi powiedzieć słucha pani coś jest nie tak musimy się zobaczyć np za tydzień co się dzieje ,a nie mnie będzie splawial ze jest ok jak ja czuje ,ze nie dokonać jest wszystko ok nie odebrał dzisiaj odemnie tel tylko odpisał na SMS ,tyle gadki było z nim ja misze wiedzieć co się dzieje bo tak się żyć nie da w niewiedzy i ciagle w stresie martwię się o swoje zdrowie , nie będę czekała 3 tyg i brała leki i się faszerowała jak można wcześniej zobaczyć co tam się dzieje co o tym sądzicie ????
Słuszne podejście Paulinko ,lepiej sprawdzić wcześniej co i jak niż żeby coś poważnego mogło się wydarzyć co rownie dobrze moglobby być dla was nie bezpieczne , ja nadal trzymam ogromne kciuki za twoje bąble mam nadzieję że można to jeszcze jakos racjonalnie wyjaśnić , tak że kochana głowa do góry i jedz tam do niego :)

Jak dla mnie bardzo mądra decyzja, popieram ;) tez wolałabym wiedzieć wcześniej czy jest sens faszerować sie lekami. Umow sie nawet gdziekolwiek do dobrego lekarza bo to przecież ważna sprawa ;)
A to wszystko dzięki wam macie racje po co się lekami faszerować i narażać swoje zdrowie? Jutro dzwonię i ma mnie przyjąć nic mnie nie interesuje jak on to zrobi ale ja się po prostu boje ,boli mnie jajnik ten prawy dosyć mocno w ciągu dnia powinno coś być wiadomo 15 dpt po transferze co tam się dzieje

reklama
Słuszne podejście Paulinko ,lepiej sprawdzić wcześniej co i jak niż żeby coś poważnego mogło się wydarzyć co rownie dobrze moglobby być dla was nie bezpieczne , ja nadal trzymam ogromne kciuki za twoje bąble mam nadzieję że można to jeszcze jakos racjonalnie wyjaśnić , tak że kochana głowa do góry i jedz tam do niego :)
Mnie to cały czas pociesza to ,ze w poniedziałek widziałam ten pecherzyk był taki piękny zakochałam się w nim i wierze ,ze tam jest i się dobrze rozwija a ten drugi mi takie psikusy robi ale się upre jutro raz a konkretnie koniec owijania w bawełnę ,nie lubię takich lekarzy ,ze wie ze coś może być nie tak a twierdzi ze jest ok i widzimy się 20 no ***** nie małe pieniądze mu płace

Do góry