reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymam kciuki za powodzenie przy transferze. Zakładam że miałaś już inny citroen na własnym cyklu i nie wyszło. Ja jestem na etapie godzenia się że bede miała tylko jedno dziecko.

Ja tez powoli przyzwyczajam sie do tej perspektywy, aczkolwiek mam nadzieje, ze nam sie uda. W lutym mielismy pierwsza wizyte w klinice, plan byl taki, ze mam podchodzic do in vitro, nawet nie wiedzialam wtedy o kd. Okazalo sie, ze moje amh jest niskie i lekarz chcial mnie stymulowac ale ja podsunelam pomysl o kd. Dla mnie akurat ta decyzja byla latwa, po prostu chcialam zmaksymalizowac nasze szanse. Mieszkamy za granica, a in vitro w polsce wiec cala procedura jest troche bardziej skomplikwana do zorganizowania, urlop, opieka nad dzieckiem itd. Po poerwszym transferze zahaczylam jeszcze o immunologie, gdzie wyszlo pare drobnych rzeczy ale nic wielkiego wiec teraz obstawiona wieksza iloscia lekow podchodze do drugiego transferu. Ile lat ma twoje dzieciatko? :)

Czesc Wojowniczki:) to chyba wlasciwe okreslenie dla nas :p chcialam sie pochwalic ze wracam do "gry". Po nebatywnie zakonczonym podejsciu w kwietniu nabralam sil i zaczynamy na nowo. Ide dlugim protokolem i jestem juz przy menopurze. Mam zmniejszona dawke zeby uniknac hiperki. Poprzedniej ounkcji za dobrze nie wspominam. Za tydzien w piatek podgladanie pecherzykow:) jesli sa dziewczyny ktore beda mialy punkcje za ok 1.5 tyg to ujawaniajcie sie hehe bedzie mi razniej:)
Gratuluje wszystkim dziewczynom ktorym sie udalo w czasie kiedy sie nie odzywalam:) @Justin87 Ciebie kojarze wiec Tobie gratuluje " osobiscie" :) @dżoasia widze ze Ty juz po pobraniu takze kciuki trzymam zeby sie pieknie zaplodnily Twoje jajeczka:):):)

Czesc Wojowniczki:) to chyba wlasciwe okreslenie dla nas [emoji14] chcialam sie pochwalic ze wracam do "gry". Po nebatywnie zakonczonym podejsciu w kwietniu nabralam sil i zaczynamy na nowo. Ide dlugim protokolem i jestem juz przy menopurze. Mam zmniejszona dawke zeby uniknac hiperki. Poprzedniej ounkcji za dobrze nie wspominam. Za tydzien w piatek podgladanie pecherzykow:) jesli sa dziewczyny ktore beda mialy punkcje za ok 1.5 tyg to ujawaniajcie sie hehe bedzie mi razniej:)
Gratuluje wszystkim dziewczynom ktorym sie udalo w czasie kiedy sie nie odzywalam:) @Justin87 Ciebie kojarze wiec Tobie gratuluje " osobiscie" :) @dżoasia widze ze Ty juz po pobraniu takze kciuki trzymam zeby sie pieknie zaplodnily Twoje jajeczka:):):)
Cześć. [emoji8] super, że już działasz. Jak się czujesz? Jaki masz plan działania? Chcecie trzymać zarodki do 5 doby? Zmieniałaś klinikę?

A QUOTE="dżoasia: 16939257, member: 172922"]Powiem ci ze mi tez bardzo ona podeszla bo z charaktetu jest pofobna do mohej ingi z krk;) nastepna wizyta na pewno u niej bo G tak czy inaczej jeszcze nie bedzie. to moze cie gdzies widzialam na korytarzu :D
Ja wlasnie na gonalu i menopurze taki kijowy rezultat mam. Jesli bede miec nastepny to chce tez jednak dlugi i te same leki co za pierwszym razem w innej klinice.[/QUOTE]
a zdradzisz czym bylas stymulowana w pierwszej klinice? mi Gajewska proponuje menopur i gonal teraz a gretka sam menopur w dawce 300. dawniej w gamecie bralam puregon 275 i bylo 5 komorek. nie wiem komu teraz zaufać. a jakie dawki menopuru i gonalu miałaś teraz?Ja dzisiaj w Ciechovinku bylam od 11.40 do 13.30 wiec moze widzialysmy sie.

reklama
Do góry