reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzisiaj 7dpt, bo dnia transferu nie liczysz. Teraz nic już nie możesz zrobić, trzeba czasu. Gdzie się leczysz? Jaki u Was problem? Nie wiem czy pisałas, nie pamiętam.
Ze mna wszystko ok, maz idealnie a 4 lata ciazy nie ma. Procz tego kilka biochemicznych i jedna pozamaciczna. Lecze sie w klinice bocian w warszawie.

reklama
Dziękuję trochę się że stresowalam że z 11 tylko 5 ale nie wiem co teraz one się wda zapladniaja i co z tych 5 może być jeszcze mniej tak?
Ja tez mialam 11 komorek z czego 10 nadawalo sie do zaplodnienia, zaplodnionych zostalo 6 z czego 5 przetrwało i pięknie sie dzieliły i rozmrazaly , więc jest cudowne 5 to świetny wynik :)

Kurczaki, to ja jakoś chyba za dużo mam tego progesteronu. Mam 3×1 dupka i 3×2 lutinusa, kazał brać leki jak wcześniej plus dołożył dupka. Ja wczoraj po punkcji trochę krwawiłam,ale to też pewnie od tego gmerania i staram się tym nie przejmować. Za to analizuję w każdą stronę pytania doktorka G. czy byłam kiedyś w ciąży i czy miałam już transfer wcześniej. Jakoś wbiłam sobie do głowy,że zobaczył coś złego na usg :(
Może widział, że byłas zestresowana czy coś. A jak nie to pierwszy raz Cię (muszelkę) widział i nie poznał pacjentki, więc pytał :D Lutinusa dziewczyny dostaja 3x2 więc spooookojnie :)

Ze mna wszystko ok, maz idealnie a 4 lata ciazy nie ma. Procz tego kilka biochemicznych i jedna pozamaciczna. Lecze sie w klinice bocian w warszawie.
Hmmm... jeśli miałas biechemiczne i teoretycznie z wami wszystko jest ok to tak - jeśli się teraz nie uda, to najlepiej zmienić klinikę - o bocianie jakoś nie czyta się dobrych opinii, tym bardziej, że komórki i nasienie macie dobre a tylko jeden zarodek, no i dodatkowo odwiedzić immunologa - tu dziewczyny polecają Paśnika z Łodzi. Gościu naprawdę robi cuda ;)

Serduszko pamiętaj że nie każdy zaskoczy za pierwszym razem, niestety. Ale z tego co piszesz to nie ma u was jakiegoś większego problemu więc to pewnie tylko kwestia żeby się nie załamywać i próbować...do skutku. Kciuki zaciśnięte.

Telefon 5 minut temu.Cytuje pana embriologa
"Cud sie zdarzyl. Mamy piekny zarodek. 8 komorek".
Transfer o 10.
Co prawda pytali czy trzymac do 5 doby, ale jak spytalam jak on by zalecal to mowi ze zaleca podac dzis.
Cud. Matko. Zawal.
U mnie tez tel. Tyle ze 3 min temu i jak zobaczylam nr. Zawal. A tu tekst pani aneto badania w normie zapraszamy jutro na transfer.
Co prawda jutro znow rozwolnienie od rana bedzie ehhh

reklama
Hahahahahahah,nie pierwszy raz właśnie :D
Kochana dr G mnie nie pytal bo wiedział ze przyszlam za nim z innej kliniki ale oprocz niego w macierzynstwie, probicie i dr M w ciechocinku tez mnie pytali czy pierwszy transfer. U mnie jeszcze padaly pytania czy byly problemy z transferem bo msm macice w tylozgieciu i czasem musieli sie troche z tyn.cewnikiem czy jak to tam.sie nazywa mocowac

Do góry