reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tutaj fajnie kilka dni temu koleżanki wytłumaczyły. Na długim bierzesz wcześniej antykoncepcję, żeby wyciszyć gospodarkę hormonalną, a na krótkim od razu w 2-3 dniu cyklu jedziesz z symulacją (zastrzyki) i dostajesz hormony które powodują uwalnianie pęcherzyków z jajkami. I w pewnym momencie dostajesz antagonistę (kolejne zastrzyki) , żeby te pęcherzyki nie uwolniły jajek za wcześnie, bo owulacja musi być kontrolowana i na to dostajesz zastrzyk na samym końcu 1,5 dnia przed punkcją. [emoji6]

Generalnie na krótszym produkcja jaj jest mniejsza dlatego dostaja ja osoby z PCO żeby zniwelować ryzyko hiperki.

Ja tu jestem krotko - dziewczynki poprawcie mnie jeśli coś namieszałam. ;))
Biedronka, powiem ci, że nie wiem czy się tu z Tobą zgodzę :D Ja ostatnio miałam dużo wyższe amh i przy długim protokole wysiedziałam 7 ładnych jaj, stymulacja właściwa trwała 12dni. Po hiperce ani śladu. A teraz pytałam doktorka czy można jakoś ominąć tą antykoncepcję (bo mój mąż na tym bardzo cierpiał :D) i od razu doktorek wpisał krótki z antagonistą. Amh mam teraz dużo niższe a jajec jak w jajcarni rośnie :p Więc nie wiem od czego to zależy. W ogóle czytałam, że przy pcos powinien być długi właśnie, żeby jajca zaczęły ładnie równo rosnąć.

reklama
Biedronka, powiem ci, że nie wiem czy się tu z Tobą zgodzę :D Ja ostatnio miałam dużo wyższe amh i przy długim protokole wysiedziałam 7 ładnych jaj, stymulacja właściwa trwała 12dni. Po hiperce ani śladu. A teraz pytałam doktorka czy można jakoś ominąć tą antykoncepcję (bo mój mąż na tym bardzo cierpiał :D) i od razu doktorek wpisał krótki z antagonistą. Amh mam teraz dużo niższe a jajec jak w jajcarni rośnie :p Więc nie wiem od czego to zależy. W ogóle czytałam, że przy pcos powinien być długi właśnie, żeby jajca zaczęły ładnie równo rosnąć.

Ja Asiu powiedziałam co mi w klinice powiedzieli, że dostaję krótki właśnie przez to PCO. ;)

Zdradzisz czemu mąż cierpiał na antykach - u nas jak brałam sto lat temu to zawsze ja przyjmowałam.;)))

A grzędę masz boś młoda jurna Dzoana. I oby tak dalej!!!!!

Kochana a Ty tez masz endometrioze.jak kurczaczek? Przepraszam, ale nie pamietam

Ja Asiu powiedziałam co mi w klinice powiedzieli, że dostaję krótki właśnie przez to PCO. ;)

Zdradzisz czemu mąż cierpiał na antykach - u nas jak brałam sto lat temu to zawsze ja przyjmowałam.;)))

A grzędę masz boś młoda jurna Dzoana. I oby tak dalej!!!!!
Haha no bo bidok musiał znosić moje wredne humorki :p o mało do rękoczynów nie dochodziło a to wszystko "za darmo" :oo:

reklama
Aaa to ja jakoś złe nie reagowałam ;))
Brałam kilka lat żeby okres mieć 12 razy w roku a nie 6-7 ;))
Po pierwszej w życiu rocznej serii antykoncepcji skończyło się na tym, że przybyło mi prawie 15kg, a i tak prowadząca mnie wtedy dr stwierdziła, że "taka moja uroda", bo jajniki jak wyglądały na początku tak i potem. No i mam jej za złe to, że nie uświadomiła mnie, że to faktycznie poważna choroba. A mi samej długo zajęło to, żeby samej to przyjąć do świadomości...

Do góry