reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej, jestem tutaj nowa, pierwszy raz w życiu piszę na forum. Moja historia to:
Po roku starań 1 c.b, po miesiącu kolejna plus torbiel. Po kolejnym roku c.b, a po kolejnym roku c.p. Obecnie ( oczywiscie po kolejnym roku czyli lącznie 4 lata) 2dpt ICSI, mrożaków zero. Nastawienie - najchętniej już bym odstawiła leki, zero wiary. Czy może ktoś ma podobną przeszłość?:(
Witaj wśród nas. Takie odczucia miało 99 procent z nas, jesteś młodziutka cos się działo skoro były cb. Trzymam kciuki rozgość się u nas ale tak nie za długo.;)

reklama
@Olk@24 Słońce dzwoniłam do kliniki gdzie przyjmuje nasz Pasikonik w sobotę. Zleconych badań w większości nie zrobimy w sobotę, bo robią je od pon do czwartku w godzinach popołudniowych.
Może zleci takie co będzie można wykonać w swoim mieście:)
Oby bo w innym przypadku będę je musiała zrobić w Krakowie lub w Katowicach u mnie jest problem nawet z lh czy estradiolem żeby wynik był w ten sam dzień ...
Dziękuję Kochana za informacje :)

Dziewczynki , czy któraś tak miała że brała antyki czyli po 21 tabletce nie było przerwy na miesiączke tylko od razu kolejne opakowanie. Chodzi mi jak to wygląda przy transferze. Bo to przecież wstrzymanie miesiaczki. @gosia321 - Gosieńko Ty chyba tak miałaś ?

Ja też już po wizycie. Potwierdzam,że ta doktor Cz. niezbyt sympatyczna. Więcej aię do niej nie wybiorę na pewno,bo niepotrzebnie mi jeszcze stresowanie się nastrojem lekarza. Transfer ustalony na poniedziałek. Endo 9 mm,ale mam jakiegoś polipa,chociaż w końcu stwierdzila,że to nie przeszkadza w transferze. W ogóle tak mi strasznie smutno się zrobiło( pewnie przesadzam). Będę mieć podawane 3 dniowe zarodki i jak zapytałam dlaczego nie 5dniowe blastki,które też mamy,to dr stwierdziła,że jak się nie uda,to te blastki takie ładne,że będą mogli na nich jakieś badania porobić. No i tak mi jakoś przykro,że mi nie podadzą tych blastek, z którymi mielibyśmy większe szanse. No i poza tym dr nie wyglądała na kogoś,kto wierzy w nasze powodzenie. Zdołowała mnie tak,że się popłakałam po wizycie. Jeszcze zapomniałam jej powiedzieć z tego wszystkiego,że wczoraj miałam zapalenie pęcherza i zapytać czy to nie przeszkadza w transferze.
Bidulko współczuję Ci takiej wizyty. Nie rozumiem tylko o jakich badaniach ona mówiła bo chyba nie mówiła poważnie. Na jakim jesteś cyklu sztucznym czy naturalnym ? Może pogadaj jeszcze z innym lekarzem żeby jednak wziąć te blastki? Ja po takiej wizycie to bym poszła do dyrektora kliniki. A jeśli chodzi o zapalenie pęcherza to jeśli to nic poważnego to bierz moze codziennie furagine do transferu i pije dużo wody żeby wypłukać te bakterie.

Ja też już po wizycie. Potwierdzam,że ta doktor Cz. niezbyt sympatyczna. Więcej aię do niej nie wybiorę na pewno,bo niepotrzebnie mi jeszcze stresowanie się nastrojem lekarza. Transfer ustalony na poniedziałek. Endo 9 mm,ale mam jakiegoś polipa,chociaż w końcu stwierdzila,że to nie przeszkadza w transferze. W ogóle tak mi strasznie smutno się zrobiło( pewnie przesadzam). Będę mieć podawane 3 dniowe zarodki i jak zapytałam dlaczego nie 5dniowe blastki,które też mamy,to dr stwierdziła,że jak się nie uda,to te blastki takie ładne,że będą mogli na nich jakieś badania porobić. No i tak mi jakoś przykro,że mi nie podadzą tych blastek, z którymi mielibyśmy większe szanse. No i poza tym dr nie wyglądała na kogoś,kto wierzy w nasze powodzenie. Zdołowała mnie tak,że się popłakałam po wizycie. Jeszcze zapomniałam jej powiedzieć z tego wszystkiego,że wczoraj miałam zapalenie pęcherza i zapytać czy to nie przeszkadza w transferze.
Serduszko to nie jest głupie co ci zaproponowała. Na chłopski rozum - rozumiem że na świeżo dają najlepsze ale przy crio podają od tych średniaków bo chcą pewnie do kolejnego dołożyć jakieś leki i badania. Jak miałam we wrześniu transfer podczas stymulacji lewy dopatrzył się polipa owszem podali mi zarodek ale 10 razy powtarzał że trzeba zrobić histeroskopię. Mimo że Zamora kazal mi zdecydować czy chce 2 lewy przydzedł do gabinetu i powiedział że 1. Zrozumiałam między wierszami że szkoda zarodków. Po 2 cyklach od usunięcia polipa w novum zaszłam w ciąże tak poprostu. Myślę że twoja lekarka głupio nie robi. Chcą zobaczyć na ile zaskoczysz a przy każdym kolejnym transferze dołożą ci leków. Trzymam kciuki i jestem przekonana że wyjedziesz z tamtąd z pozytywną betą w ręce.

kochana priv

reklama
Ale jakie badania?!! Co to babsko opowiada?!! Przecież oni nie mają prawa do badań na zarodkach!!!!!!!!!! W Polsce nie wolno. Co za babsko! jestem oburzona!!!!
A polipa to się sprawdza w 2-3 dc a nie jak endo rośnie. Niech się goni! Nie przejmuj się. Wszystko będzie dobrze.
Na pewno jej chodziło o badanie zarodków to pgd czy jak sie to tam nazywa, mi tez kiedys o tym gadała

Do góry