reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Szczegolnie ze niektore kobiety jeszcze bardziej wtedy do papierosow ciagnie, i takie historie slyszalam. Ale przejsc, zazwyczaj bardzo dluga droge, zwana in vitro i truc dziecko w brzuchu papierosami, to tego juz nie potrafilabym sobie wytlumaczyc slowami nalóg to nałóg.
Czy ja mam silna psychike? Duzo przeszlam i przetrwalam, ale do silnej psychiki to mi bardzo daleko.
A najlepsze sa dla mnie usprawiedliwienia niektorych lekarzy (bez kitu slyszalam!) ze czasem lepiej zeby kobieta palila dalej w ciazy niz ma rzucac i narazac siebie i dziecko na stres odstawieniowy wtf [emoji32] [emoji32] [emoji32]

reklama
No właśnie o to mi chodzi. Sama nie wiem bo lekarz z novum zapisała mi USG genetyczne plus test Pappa a ginekolog do którego się przeniosłam kazał się zapisać na usg genetyczne, jak wspomniałam o teście Pappa to mówi że też można ale nie koniecznie. Mam też koleżankę która robiła samo USG genetyczne bo wszystkie parametry wychodziły dobrze;-) pójdę 25 na to USG i się dowiem od tego lekarza co bd mi robił, bo już się gubie;-)

Też chciałam robić samo usg, gdyż bałam się tych statystyk i że mimo dobrego usg coś tam będzie nie halo. Lekarka jednak powiedziała, że mam robić skoro mam skierowanie, bo prawda jest taka, że tylko suma tych wyników daje pojęcie o zdrowiu dziecka :-)

Bez przesady ma się udać to się uda nie my jedne które palimy , będzie dobrze ja jeszcze dzisiaj mam zamiar popalać bo lubię smak tych fajek ;) a od jutra zdrowy tryb życia bez fajek ;) ja to stwierdziłam ,ze podchodzę na pełnym luzie przy pierwszym transferze pół roku nie paliłam nie piłam alkoholu i się nie udało ,przy drugiem dzień przed jeszcze paliłam i pół roku nie piłam tez się nie udało ,a przy tym transferze w tamta niedziele drinka strzeliłam jednego i pale dzisiaj cały dzień bo od jutra 9 miesięcy abstynencji ;) ;)
@PaulinkaP mocne ✊✊✊✊ za okres abstynencji na najbliższe min. 8 miesięcy ;)

reklama
A już myślałam, że tylko moje stopy wyglądają jakby były rozjechane walcem, w jedyne obuwie które się mieszczę to japonki :tak: za pewne niedługo będę podbierała buciki swojemu małżowi lub po prostu chodziła w kapcioszkach nawet na zakupy :D:D:D Ciesz się kochana, że masz termin w sierpniu, ja dopiero w październiku oby była pogoda bo zmarznę w stopy w tych japonkach :p
Hehe to co ja mam powiedziec jak termin na luty a wy tu piszecie ze nogi 3 rozmiary wieksze chyba zostanie meskie wielkie adidasy kupic bo raczej nie znajde kozakow 43 i wzwyz :D

Do góry