reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja pomyslalam, ze jesli ze mna jest cos nietak, np moj organizn bedzie odrzucal zarodki to dzielac je i biorac po jednym zwiekszam szanse, bo przy nastepnym transferze mozna cos zmienic i moze akurat pyknie, a tak to trace je parami. Przy KD to ma chyba jeszcze wieksze znaczenie bo caly program od poczatku zaczynac to koszt 20tys zl plus wsyztsko co jeszcze po droidze wyjdzie.
U nas w tym plus ze mam refundowane 6 podejść tzn punkcji i już moje 6 transferów za sobą i ciszy brak,a teraz mysle o tej 7 szczęśliwej bo Pasnik dał plan

Wynik tak ale na opis sie czeka
No właśnie o to mi chodzi. Sama nie wiem bo lekarz z novum zapisała mi USG genetyczne plus test Pappa a ginekolog do którego się przeniosłam kazał się zapisać na usg genetyczne, jak wspomniałam o teście Pappa to mówi że też można ale nie koniecznie. Mam też koleżankę która robiła samo USG genetyczne bo wszystkie parametry wychodziły dobrze;-) pójdę 25 na to USG i się dowiem od tego lekarza co bd mi robił, bo już się gubie;-)

Poważnie mówisz to tak na długo pozostanie większy rozmiar :D ja kozaki mam w rozmiarze 37 i co teraz trzeba będzie w zimie nowe kupić :o:D
Mi się akurat tak przydarzyło, myślę że to kwestia kp. Słyszałam, że tak się dzieje nieraz, że kobietom po ciąży rozmiar buta się zmienia. Ale nie wszystkie moje koleżanki tak mają, chyba jestem w mniejszości także spokojnie ;-)

OO to widze, ze Ty juz tez blizej niz dalej, super :). Mysle, ze Pasnika warto skonsultowac, masz jakies problem immunologiczne? Mnie po 1 transferze popchneli troche w immunologie w klinice. Mnie nikt nie kazal robic histeroskopii diagnostycznej, masz jakies zalecenia czy to jest w Twojej klinice standard? Moze ja tez sie zainteresuje... Nasza dawczyni wystymulowala sie dobrze, w mojej klinice mowia, ze tak max do 12 stymuluja bo jak za duzo to podobno tez jakosc jajeczek na tym moze ucierpiec. Niestety my dostalismy tylko 6 bo ja nie mam 35 lat, no ale przynajmniej 6 z 6 sie ladnie rozwinelo. Daj znac jak u ciebie postep, trzymam kciuki za stymulacje :) A Ty w jakiej klinice jestes?
Byłam po 2 nieudanych transferach a do 3 nie doszło bo moje komórki się nie zapłodniły. Wtedy jak podjęliśmy decyzję o Kd zdecydowałam z dr że zbadam wszystko by tym razem się udało. Okazało się że mam trombofilię wrodzoną i podwyższone komórki nk. Dlatego konsultacja u Paśnika. Co do histero sama chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Dr na wszystko się godzi bo wie że to ostatnia szansa. Leczę się w Invicie w Gdańsku. Ja mam 40 lat więc też inaczej dr do tego podchodzi.

Ja do japonek nie wchodze a do tych bez problemu. Ja mam grafitowe, były jeszcze czerwone, bezowe i cos mi sie wydaje ze byly jeszcze inne kolory ale na stronie nie widze no chyba ze ja msm inny model.bo placilam 70 czy 80 zl. Sa na prawde mega wygodne
Te japonki kupiłam na targu takie szerokie są i "luźne", także w najgorszym wypadku będą moim ulubionym i jedynym obuwiem na najbliższy czas ;-) ;)

reklama
Mi się akurat tak przydarzyło, myślę że to kwestia kp. Słyszałam, że tak się dzieje nieraz, że kobietom po ciąży rozmiar buta się zmienia. Ale nie wszystkie moje koleżanki tak mają, chyba jestem w mniejszości także spokojnie ;-)
Z moim szczęściem mój rozmiar stopy powiększy się i tak pozostanie :D w najgorszym wypadku będziemy z mężem kupować takie same buty :D:p

Do góry