reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeśli chodzi o ilość to może być zaplodnionych tylko 6 a jeśli chodzi o transfer dwóch zarodków to tylko jeden przed ukończeniem 35 lat chyba że są do tego jakieś wskazania musiałam podpisać nawet jakiś dokument tak mi jeszcze profesor tlumaczyl

No tak mi sie wlasnie wydaje. Dlatego dopytuje.
Bo mi podawali po 2 bez problemu.
Też muszą być wskazania żeby podali więcej. Bynajmniej ja byłam tak informowana. Przy wieku poniżej 35 lat przy dobrych badaniach podaja jeden zarodek,ponieważ ciąża mnoga jest ciąża większego ryzyka i nie chcą kobiet na takie narażać.

Jeśli chodzi o ilość to może być zaplodnionych tylko 6 a jeśli chodzi o transfer dwóch zarodków to tylko jeden przed ukończeniem 35 lat chyba że są do tego jakieś wskazania musiałam podpisać nawet jakiś dokument tak mi jeszcze profesor tlumaczyl
Cos chyba kreci. Ja mysle ze to zalezy od polityki kliniki. Nie chce mi sie szperac w ustawie ale ograniczenia sa chyba tylko w zakresie zapladnanych komorek. Ja mialam 7 tranaferow i poza pierwszymi dwoma w ramach programu rzadowego to zawsze ja podejmowalam decyzje dot. Ilości transferowanych zarodków

Cos chyba kreci. Ja mysle ze to zalezy od polityki kliniki. Nie chce mi sie szperac w ustawie ale ograniczenia sa chyba tylko w zakresie zapladnanych komorek. Ja mialam 7 tranaferow i poza pierwszymi dwoma w ramach programu rzadowego to zawsze ja podejmowalam decyzje dot. Ilości transferowanych zarodków
Ja zostałam tak poinformowana jak @Dziunia12 pisze. Nikt mnie nie pytał od razu było wpisywane 1 zarodek bo wiek poniżej 35 roku życia.

reklama
Do góry