reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Co do paznokci zdania są podzielone, ja bym się wstrzymała i mimo iż od paru lat robię hybrydy, to w pierwszym trymestrze odpuściłam. Co do henny nie widzę przeszkód :-)
O hybrydach czytalam ze mozna. Mamaginekolog tak twierdzi. Natomiast o hennie nic nie slyszalam. Ale skoro mozna farbowac wlosy to henne chyba tez?

Jeśli chodzi o ilość to może być zaplodnionych tylko 6 a jeśli chodzi o transfer dwóch zarodków to tylko jeden przed ukończeniem 35 lat chyba że są do tego jakieś wskazania musiałam podpisać nawet jakiś dokument tak mi jeszcze profesor tlumaczyl
Nam zaplodnili wszystkie. Ale lekarz podal jako powod slabe nasienie na skutek przebytych wiele lat temu chemioterapii przez M. Tak naprawde jesli lekarz chce to znajdzie odpowiedni powod zeby zaplodnic wiecej niz ustawowa szostke.

To.ja pierwszy transfer dwoch zarodkow mialan w wieku 28 lat. Moim.zdaniem to.zalezy od kliniki. W dwóch klinikach mialam transferowane po 2 zarodki, w sumie 4 transfery dwoch zarodkow..
Możliwe, że zależy to od kliniki. Ja lecze się w Novum i tak miałam we wszystkie dokumenty wpisane. Ustawy chyba na to nie ma, ale chcą teraz unikac ciąż mnogich.

Nam zaplodnili wszystkie. Ale lekarz podal jako powod slabe nasienie na skutek przebytych wiele lat temu chemioterapii przez M. Tak naprawde jesli lekarz chce to znajdzie odpowiedni powod zeby zaplodnic wiecej niz ustawowa szostke.
Dokładnie , wiele zależy od lekarzy. Ja mialam powyzej 35 lat i to sporo , i ani nie zapłodniono wszystkich i nie podano 2.

Cześć dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u swojego lekarza z kliniki. Mogę zaczynać stymulację w 2dc. Ale zapomniałam się go dopytać o jedną sprawę. Może Wy mi udzielicie odpowiedzi. Czy podczas stymulacji są jakieś zakazy nakazy. Czegoś nie mogę robić Albo coś powinnam. Kurcze ale gapa że mnie tak się podjsralam że mam zielone światło że o to nie zapytałam.
Żadna z Was nie jest mi wstanie odpowiedzieć? Czegoś doradzić

Jeśli chodzi o ilość to może być zaplodnionych tylko 6 a jeśli chodzi o transfer dwóch zarodków to tylko jeden przed ukończeniem 35 lat chyba że są do tego jakieś wskazania musiałam podpisać nawet jakiś dokument tak mi jeszcze profesor tlumaczyl
Też muszą być wskazania żeby podali więcej. Bynajmniej ja byłam tak informowana. Przy wieku poniżej 35 lat przy dobrych badaniach podaja jeden zarodek,ponieważ ciąża mnoga jest ciąża większego ryzyka i nie chcą kobiet na takie narażać.
No ale ja mam 28lat i mialam podane dwa. I to lekarz wrecz namawial zeby brac dwa...
Dopytam czy cos sie zmienilo w tej materii.

reklama
Hej ja jestem w trakcie stymulacji i nikt mi nic nie mówił o przeciwwskazania ja sama wyczytałam żeby unikać słońca i nie używać perfumowanych kosmetyków więc ja się teraz myje mydelkiem do ciała i tworzy emulsje bezzapachowa emolium bardzo fajna :) staram się używać podkładów na twarz. Ja jakoś słabiej się czuje pije sporo wody do tego kupiłam suplement naturalnie wyciskanych borówka dużo Wit c, no i chyba nie pić alkoholu ja wcześniej lubiłam wypić trochę winka :),teraz pełna abstynencji, staram się też jeść więcej ryby. I nic więcej chyba :)

Do góry