reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hejka dziewczyny, pozdrawiam wszystkie, trzymam kciuki za kazda z was i dziekuje za dobre slowa otuchy :)
Szpilek, szampana i filmu nie bylo, ale za to sprzatanie chalupy. No i podczas sprzatania jakos troche porozmawialismy. Nie tak do konca na temat, ale przyjal do zrozumienia informacje, ze trzeba o tym porozmawiac i widze, ze szuka sobie informacji na temat adopcji. Ja tez musze poszukac, w wolnej chwili bo widze ze ten temat jest trudny prawnie i niestety wiekowo... Poki co pracy juz chyba nie mam, takze musze sie zajac i tym, aby od pazdziernika miec cos nowego. Mimo to bede chyba juz w sierpniu podchodzila do transferu. Nie mozna wiecznie przesuwac i bac sie o pieniadze. Tyle juz ich wydalismy, ze brak pieniedzy na macierzynskim jakos przezyjemy chocby dzieki rodzinie. Mam juz dosc odkladania i strachu :)

Tylko z tymi badaniami u nich to jest tez tak, a przynajmniej tak bylo w moim przypadku, ze dopiero jak szlam sie unawiac na punkcje to pielegniarki sprawdzaly czy wszystko mam. U nich lepiej za wczasu zajsc po wykaz badan potrzebnych

Ale też nie robią problemów jak się okazuje, że nie wszystkie są aktualne. Nam raz pobierali krew do badań w dniu punkcji, a raz w dniu transferu. Nic nie odwoływali. Widać to tak częste powtarzanie tych badań to trochę ściema. Wiadomo że każda o siebie dba jak może, nie dajemy w żyłę, nie mamy przygodnych seksów, higiena na najwyższym poziomie. Do naturalsów nikt nie wymaga ważnej wirusologii.

Hejka dziewczyny, pozdrawiam wszystkie, trzymam kciuki za kazda z was i dziekuje za dobre slowa otuchy :)
Szpilek, szampana i filmu nie bylo, ale za to sprzatanie chalupy. No i podczas sprzatania jakos troche porozmawialismy. Nie tak do konca na temat, ale przyjal do zrozumienia informacje, ze trzeba o tym porozmawiac i widze, ze szuka sobie informacji na temat adopcji. Ja tez musze poszukac, w wolnej chwili bo widze ze ten temat jest trudny prawnie i niestety wiekowo... Poki co pracy juz chyba nie mam, takze musze sie zajac i tym, aby od pazdziernika miec cos nowego. Mimo to bede chyba juz w sierpniu podchodzila do transferu. Nie mozna wiecznie przesuwac i bac sie o pieniadze. Tyle juz ich wydalismy, ze brak pieniedzy na macierzynskim jakos przezyjemy chocby dzieki rodzinie. Mam juz dosc odkladania i strachu :)
miło czytać takie to wieści - cieszę się, że rozmawiacie i trzymam kciuki za dobre decyzje... jak to mówią, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana :)

Na dawcę nasienia jasne, że oczywiste że się nie decydujemy, bo to nonsens przy naszym dobrym nasieniu, a na dawce limfocytów raczej tez nie, bo w rodzinie nawet nie wiedzą, że takie "czary mary" robimy ;) Mam nadzieję, że ten encorton 15 będę żreć (chociaż bardzo nie chciałam, ale jak widać punkt widzenia zmienia się w zależności od głębokości gó.na w jakim się siedzi :/ )
Asia a dlaczego nie chcialas encortonu? Chodzi dawke ze duza czy generalnie chcialas bez sterydu podchodzic? [emoji4]

Ale też nie robią problemów jak się okazuje, że nie wszystkie są aktualne. Nam raz pobierali krew do badań w dniu punkcji, a raz w dniu transferu. Nic nie odwoływali. Widać to tak częste powtarzanie tych badań to trochę ściema. Wiadomo że każda o siebie dba jak może, nie dajemy w żyłę, nie mamy przygodnych seksów, higiena na najwyższym poziomie. Do naturalsów nikt nie wymaga ważnej wirusologii.
Dokladnie. Ja tez robilam cytologie przed punkcja:)

Super Kochana ze sie w koncu zaczynacie dogadywac [emoji4] trzymam za Was mocno kciuki!![emoji110][emoji110]

reklama
Asia a dlaczego nie chcialas encortonu? Chodzi dawke ze duza czy generalnie chcialas bez sterydu podchodzic? [emoji4]
Bez sterydu chciałam bo jak się naczytałam ulotki to od samego tego już umierałam. Ogólnie moje "zajebiste" pcos znacznie podnosi ryzyko chyba wszystkich skutków ubocznych encortonu...

Do góry