reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki :-) ciechocinek. Który lekarz?
Gret ... czy Mer...czy może ktoś inny?
Długo się czeka na pierwsza wizyte?
Honoruja badania niewykonywane u nich?
Jaki mają stosunek do zaleceń pasnika odnośnie heparyna?
Wystawiaja L4 po punkcji/transferze?
Dzieki
Ja czekałam na pierwszą wizytę niecałe 2 tygodnie. Jestem u G. Wszystkie badania uznaje, zalecenia wuja Jarka również. W heparynę bardzo wierzy, daje nawet profilaktycznie, a przy niepowodzeniach/poronieniach w pierwszym trymestrze preferuje większe dawki.

Dam dam. Zaraz spiszę listę pytań. Dr G "uwielbia" jak go wypytuję ;D

ale czekaj! Jak z dawcą?! Zaznaczałaś jakąś taką opcję? Skąd wytrzasnęli dawcę?!
Ja robiłam w Prokocimiu i nic nie było o dawcy...tylko mąż.

Czasem robią z przypadkowym dawcą. Daje to wtedy lepszy obraz na sytuację. U Dżoasi widać że szczepienia działają, tylko chyba ma alergię na męża;).

Ja czekałam na pierwszą wizytę niecałe 2 tygodnie. Jestem u G. Wszystkie badania uznaje, zalecenia wuja Jarka również. W heparynę bardzo wierzy, daje nawet profilaktycznie, a przy niepowodzeniach/poronieniach w pierwszym trymestrze preferuje większe dawki.
A jak jest z l4 po punkcji/transferze wystawia?
A w jakim dniu cyklu najlepiej się tam zgłosić żeby zacząć stymulację od następnego?
Ps. Wujek Jarek stwierdził że moje wyniki immuno są super. I zadne leczenie nie jest potrzebne. Wiec z jednej strony rewelacja a z drugiej....dalej nie znamy przyczyny. Chyba ze faktycznie słabe jajca.
Jedyne co to powiedział ze bralam za mała dawkę heparyna bo 0.4 a wg niego na początku powinnam brać 0.8.

Dzisiaj mało co zawalu nie dostalam rano tabletka lutinus wypłynęła lekko załatwiona na czekoladowo...myślę że to po wczorajszym usg

A jak jest z l4 po punkcji/transferze wystawia?
A w jakim dniu cyklu najlepiej się tam zgłosić żeby zacząć stymulację od następnego?
Ps. Wujek Jarek stwierdził że moje wyniki immuno są super. I zadne leczenie nie jest potrzebne. Wiec z jednej strony rewelacja a z drugiej....dalej nie znamy przyczyny. Chyba ze faktycznie słabe jajca.
Jedyne co to powiedział ze bralam za mała dawkę heparyna bo 0.4 a wg niego na początku powinnam brać 0.8.
Kochana nie wiem jak jest z l4, bo zaczynam tam dopiero procedurę, ale też chętnie się dowiem :D

Dzieki

Ja polecam dr A-P. Immunologię jak najbardziej popierają, L4 dają, badania honorują o ile są ważne. O tańsze zamienniki trzeba się upomnieć to wypiszą. A o kolejki to musisz zadzwonić do nich i dopytać (jest lato/urlopy) :)

Dzieki
Jodzia uf kamień spadł mi z serca. Słuszna decyzja.

reklama
Ja polecam dr A-P. Immunologię jak najbardziej popierają, L4 dają, badania honorują o ile są ważne. O tańsze zamienniki trzeba się upomnieć to wypiszą. A o kolejki to musisz zadzwonić do nich i dopytać (jest lato/urlopy) :)
@dżoasia
Dziewczyny a jak właśnie jest z badaniami.
Czy np badania amh fsh lh sprzed roku uznają czy lepiej zrobic znowu?
Wirusologia I wymaz to są na pewno ważne 6 miesięcy.
I który moment cyklu wybrac żeby potem jak naszybciej zacząć stymulację?

Do góry