reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki :-) ciechocinek. Który lekarz?
Gret ... czy Mer...czy może ktoś inny?
Długo się czeka na pierwsza wizyte?
Honoruja badania niewykonywane u nich?
Jaki mają stosunek do zaleceń pasnika odnośnie heparyna?
Wystawiaja L4 po punkcji/transferze?
Dzieki
Ja czekałam na pierwszą wizytę niecałe 2 tygodnie. Jestem u G. Wszystkie badania uznaje, zalecenia wuja Jarka również. W heparynę bardzo wierzy, daje nawet profilaktycznie, a przy niepowodzeniach/poronieniach w pierwszym trymestrze preferuje większe dawki.

Dam dam. Zaraz spiszę listę pytań. Dr G "uwielbia" jak go wypytuję ;D

ale czekaj! Jak z dawcą?! Zaznaczałaś jakąś taką opcję? Skąd wytrzasnęli dawcę?!
Ja robiłam w Prokocimiu i nic nie było o dawcy...tylko mąż.

Czasem robią z przypadkowym dawcą. Daje to wtedy lepszy obraz na sytuację. U Dżoasi widać że szczepienia działają, tylko chyba ma alergię na męża;).

Ja czekałam na pierwszą wizytę niecałe 2 tygodnie. Jestem u G. Wszystkie badania uznaje, zalecenia wuja Jarka również. W heparynę bardzo wierzy, daje nawet profilaktycznie, a przy niepowodzeniach/poronieniach w pierwszym trymestrze preferuje większe dawki.
A jak jest z l4 po punkcji/transferze wystawia?
A w jakim dniu cyklu najlepiej się tam zgłosić żeby zacząć stymulację od następnego?
Ps. Wujek Jarek stwierdził że moje wyniki immuno są super. I zadne leczenie nie jest potrzebne. Wiec z jednej strony rewelacja a z drugiej....dalej nie znamy przyczyny. Chyba ze faktycznie słabe jajca.
Jedyne co to powiedział ze bralam za mała dawkę heparyna bo 0.4 a wg niego na początku powinnam brać 0.8.

Dzisiaj mało co zawalu nie dostalam rano tabletka lutinus wypłynęła lekko załatwiona na czekoladowo...myślę że to po wczorajszym usg

A jak jest z l4 po punkcji/transferze wystawia?
A w jakim dniu cyklu najlepiej się tam zgłosić żeby zacząć stymulację od następnego?
Ps. Wujek Jarek stwierdził że moje wyniki immuno są super. I zadne leczenie nie jest potrzebne. Wiec z jednej strony rewelacja a z drugiej....dalej nie znamy przyczyny. Chyba ze faktycznie słabe jajca.
Jedyne co to powiedział ze bralam za mała dawkę heparyna bo 0.4 a wg niego na początku powinnam brać 0.8.
Kochana nie wiem jak jest z l4, bo zaczynam tam dopiero procedurę, ale też chętnie się dowiem :D

Dzieki

Ja polecam dr A-P. Immunologię jak najbardziej popierają, L4 dają, badania honorują o ile są ważne. O tańsze zamienniki trzeba się upomnieć to wypiszą. A o kolejki to musisz zadzwonić do nich i dopytać (jest lato/urlopy) :)

Dzieki
Jodzia uf kamień spadł mi z serca. Słuszna decyzja.

reklama
Ja polecam dr A-P. Immunologię jak najbardziej popierają, L4 dają, badania honorują o ile są ważne. O tańsze zamienniki trzeba się upomnieć to wypiszą. A o kolejki to musisz zadzwonić do nich i dopytać (jest lato/urlopy) :)
@dżoasia
Dziewczyny a jak właśnie jest z badaniami.
Czy np badania amh fsh lh sprzed roku uznają czy lepiej zrobic znowu?
Wirusologia I wymaz to są na pewno ważne 6 miesięcy.
I który moment cyklu wybrac żeby potem jak naszybciej zacząć stymulację?

Do góry