reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lawendowy_sen ja prawdopodobnie tez punkcje bedę miała w poniedziałek, niedawno dzwoniłam do kliniki i przełożyli mi wizyte ze środy na piątek, więc wiadomo już że w piątek punkcji nie bedzie. A więc w poniedziałek razem idziemy "pod nóż":-p

Lawendowy i Roxi nie zazdroszcze wam. Ja tak bardzo sie bałam tej punkcji, że na 10 minut przed jak zostałam sama to się popłakałam. To był dla mnie najgorszy moment w całej procedurze.

Alegra a jak ty się miewasz? Jakieś przeczucia?

KrolowaFal, powiem Ci, że nie boję się ani znieczulenia, bo to będzie moje 5. Nie boję się tego bólu po punkcji.
Ja po prostu tak bardzo chciałabym, żeby się udało i denerwuję się całą tą sytuacją. No ale, czas pokaże.
Na razie nie dopuszczam do głosu innej myśli. A w razie jak, tfu, tfu, tfu, będę się martwić później.

Ja 3-4 dpt miałam dziwne bóle brzucha i dość intensywne klucia ale to się zdarza też przed okresem. Wyszukuje sobie ciągle objawy jak np. te zajady które mi się pojawiły pierwszy raz w życiu, ale boję się nastawiac żeby się nie rozczarować, już tyle było podobnych cykli ... Swoim przeczuciom nie wierze, stawiam na test :-)

reklama
Rany! Właśnie mówili w tv, że będą refundować aż 3 podejścia - już za 8 miesięcy. Nie mogę w to uwierzyć normalnie! Jeszcze "przed chwilą" chcieli karać więzieniem za in vitro, a teraz będą refundować. My się zdecydowalismy na drugie podejście (jeszcze z własnych środków), ale jeśli by się nie udało (tfu, tfu!) to kolejne już będzie refundowane:-)

Do góry