reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jejku jak to szybciutko minelo juz 7 miesiecy ;)
Tak u mnie w koncu rosnie fasolina bo wielkich bojach wreszcie sie udalo [emoji173][emoji173]

I tak szybko po 7 miesiacach wracasz po nastepne kropki czy narazie sie zastanawiasz i obmyslasz plan.
Nie wiem czy jest jakas roznica przy podchodzeniu do crio po ciazy czy tez bez ciazy. Zalezy jaki bedziesz miala cykl sztuczny czy naturalny. No ale biorac pod uwage ze bedziesz latac to na bank sztuczny. Czyli od2 dc bierzesz estrofem mieszy 8 a 12 dniem masz wizyte podgladowa jak rosnie endo i ustalenie daty transferu 3 lub 5 dni brania progesteronu w zaleznosci ilu dniowe sa zarodki. Z badan musisz powtorzyc wirusologie. I na ta wizyte z podgladem endo zrobic poziom progesteronu i estradiolu

Te dwa serduszka , nie oznaczają dwóch serduszek w brzuchu ? Który tydzień Gosiu?

A ja, jeśli wszystko będzie dobrze chciałabym transfer w sierpniu. Poprostu że względów logistycznych, inaczej to bym jeszcze poczekała parę miesięcy. Z drugiej strony nie chce tego odkładać , w końcu lata lecą ... Oczywiście odpycham od siebie wszelkie złe myśli, że coś mogłoby być nietak i mam nadzieję na wysoką betę , spokojna ciążę i zdrowego, grzecznego bobaska [emoji846]Tak mnie fantazja poniosła [emoji6]

Dzięki za przypomnienie. Ostatnio gin z kliniki powiedział mi żebym dała znać przed owulacja to rozmroza .... I tyle ...

Czy którejś z Was udało się poznać płeć dziecka podczas badań prenatalnych? Czy to zdecydowanie za wcześnie?

Nam na wizycie dwa tygodnie przed drugim badaniem prenatalnym Pani Doktor powiedziała, że najprawdopodobniej dziewczynka, potwierdziło się właśnie po tych dwóch tygodniach na drugim :-) dziewczynkę trudniej ocenić :p bo jak nie ma siusiaka to jeszcze może go nie ma, albo się ukrył, albo go nie będzie :-D jak jest to sprawa oczywista heh

Kochane walczące Mamuśki, dziś trafiłam na SOR z silnym krwawieniem. Zaczęło się od plamienia i nagle poczułam jak dosłownie leci mi po nogach krew... płacz, niedowierzanie... to był najdłuższy kwadrans w moim życiu zanim trafilam na SOR. Niedowierzanie, przecież w poniedziałek widxialam i słyszałam serduszka! Ale kochane okazało się, że mam ... okres w ciazy, taka dziwna anomalia. Dzieciaki są zdrowe i rosna w siłę a krew się dosłownie ze mnie leje, nie tak jak przy okresie. Wiec pamiętajcie, jeżeli cokolwiek zacznie się dziac, to nie tracic wiary w swoje Kropki! One są silne i bardzo chca z nami zostać.
Okres w ciąży??? Szokkkkkkkkkkkk ale najważniejsze że wszystko z dziećmi dobrze, ale co się.bidaku najadłaś strachu to twoje. Trzymam kciuki

U mnie już prawie 13 tydzień i zamiast znikajacych objawów one się jeszcze nasilily! Już ledwo żyje, tak mnie męczy cały dzień aż do nocy. Kiedy to się skończy.. :huh:

Ja w pierwszej procedurze miałam pobranych 9 komórek z czego nadawało się 4 , ostatecznie zaplodniło się 3 a przetrwał jeden ,więc szału nie było .
Przy drugiej brałam q10 w dawce 60 mg dwa razy dziennie wg zaleceń lekarza i dodatkowo śluz ślimaka, miałam pobranych 13 komórek z czego nadawało się 8(zapładniano wszystkie,nie wiem jak jest u Was ale może też warto porozmawiać z lekarzem żeby wszystkie zostały zapłodnione? ) noi do 5 tej doby przetrwało 6.Także nic nie szkodzi wprowadzić jeszcze śluz ślimaka :tak:
Dzieki :-) zawsze to jakaś nadzieja :-) teraz mam zrobić jeszcze genetyka i zmieniamy trochę postępowanie.
Ja w trakcie brania antykow-2 miesiące przed stymylacja. Byłam chora na angine i bralam antybiotyk. Wydaje mi się ze to tez mogło mieć wpływ.
A obie procedury były w tej samej klinice? Zmieniłaś protokol/leki?

reklama
U mnie już prawie 13 tydzień i zamiast znikajacych objawów one się jeszcze nasilily! Już ledwo żyje, tak mnie męczy cały dzień aż do nocy. Kiedy to się skończy.. :huh:
U mnie byla masakra do 14 tc i właśnie ten.ostatni tydzien byl.najgorszy bo nie wymiotowalam tylko po posilkach tylko caly czas

Do góry