reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki może za chwilę zrobi się sentymentalnie i łzawo ale mam to w nosie że to forum jest ogólno dostępne. Codziennie przez rok czytałam wasze historie i płakałam razem z wami, cieszyłam się kiedy beta była pozytywna i drżałam czy urośnie. Mam 39 lat za sobą nieudane in vitro w parens krk ( brak zarodków), we wrześniu kolejny nieudany transfer w Novum. O to wszystko jestem pogniewana na Boga, bo do dziś nie rozumiałam czemu na mnie trafiło...Wczoraj zadzwoniłam rozstrzęsiona do Novum że menopauza mnie dopadła i że nawet crio planowane w tym miesiącu nie wyjdzie a mnie już brak sił i pomysłów co jeszcze zażyć co sobie wstrzyknąć by choć mieć cień szansy na drugie dziecko. I taka zrezygnowana udałam się po leki na wywołanie okresu do ginekologa, ustaliłyśmy co i jak mam zażywać i pani doktor zaprosiła mnie na usg. Wyobraźcie sobie....5 tydzień piękny pęcherzyk jesssu jestem w ciąży. Tak poprostu.
O matko kochana!
Gratulacje! Aż mi serce podskoczylo. Tak się cieszę kochana.
Kibicowalam Ci z całego serca bo razem walczylysmy o drugie dziecko przed 40 :)

Bardzo, bardzo się cieszę, że Ci się udało [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Troszkę zazdroszczę ale pozytywnie oczywiście i wierzę, że nam też się uda. Powiedz kochana jaki był u ciebie powód do ivf?

reklama
No moje dziecie straszy ze chce juz wychodzic :-) obecnie 36tc leci wiec byle przetrzymać ja jeszcze tydzień :-)
Oh 36 tydz to już pięknie. Zaraz poznasz swoje cudo. Mojej też się spieszylo z mamusia spotkać i wyszła w 31 tygodniu, wszystko jest ok także nie martw się. [emoji173]

Powodzenia kochana!

Nie no tak, zle sie wyrazilam [emoji14] Pecherzyk zoltkowy czy tam ciazowy :) Jasne, to dopiero pierwsze USG. Mam nadzieje ze na nastepnej wizycie zobacze zarodek... Chyba nie wytrzymam 2 tyg i pojde wczesniej do prywatnego [emoji14] Chociaz doktor mnie pocieszal ze nie ma podstaw zeby sie obawiac pustego jaja, ze beta rosnie prawidlowo i pecherzyk tez. No ale jak to w naturze wszystko sie moze zdarzyc.
Na zdjęciu widać pęcherzyk ciążowy, że był mierzony...

O matko kochana!
Gratulacje! Aż mi serce podskoczylo. Tak się cieszę kochana.
Kibicowalam Ci z całego serca bo razem walczylysmy o drugie dziecko przed 40 :)

Bardzo, bardzo się cieszę, że Ci się udało [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Troszkę zazdroszczę ale pozytywnie oczywiście i wierzę, że nam też się uda. Powiedz kochana jaki był u ciebie powód do ivf?
Dziękuje Sol, powodem był wiek amh 1.5, i brak rezultatów. Miałam jeszcze hsg z 2013r. I tam napisali lewy jajowód drożny a prawy "kontrast przeszedł ale pod zwiększonym ciśnieniem". Część lekarzy mówiło że poprostu niedrożny . Nie wiem jak będzie dalej ale póki co sam fakt że zaszłam daje mi dużo nadzieji.

Nie no tak, zle sie wyrazilam [emoji14] Pecherzyk zoltkowy czy tam ciazowy :) Jasne, to dopiero pierwsze USG. Mam nadzieje ze na nastepnej wizycie zobacze zarodek... Chyba nie wytrzymam 2 tyg i pojde wczesniej do prywatnego [emoji14] Chociaz doktor mnie pocieszal ze nie ma podstaw zeby sie obawiac pustego jaja, ze beta rosnie prawidlowo i pecherzyk tez. No ale jak to w naturze wszystko sie moze zdarzyc.
Ja w 26 dpt widziałam już zarodeczek i ruszał się cały od bijącego serduszka :)

Joasiu a jak mówić inaczej jak w 20 dc cyklu na monitoringu u Ingi endometrium miało 6mm i lekarz na pytanie o ewentualną ciąże powiedziała że szans nie ma. A owulacja była z prawego jajnika który do wczoraj miałam niedrożny;)
Jezu na serio cud nie z tej ziemi. Ja zawsze też marzyłam o naturalnej ciąży. U nas teoretycznie ten niedrozny jajowod jest jedynym problemem. Mąż super u mnie cała reszta też ok łącznie z super reguralnymi @ I owulacjami.
Ale nic się nie trafiło. Nigdy naturalnie nie zaszłam więc raczej nigdy nic z tego nie będzie. 4 lata + 3 lata zero zabezpieczenia i nic... @ jak w zegarku co 28 dni!

Tak się cieszę, że jest ivf [emoji173]️

Dbaj o siebie kochana. Powodzenia.

Kurcze dziewczyny, moja beta znowu zwolnila.
16dpt, pomiar z godz. 16, beta 4204
18dpt, pomiar z godz. 8, beta 6396.
Cholera, a juz uwierzylam ze tym razem bedzie ok i zaczelam sie cieszyc ta ciaza [emoji53]

Dziękuje Sol, powodem był wiek amh 1.5, i brak rezultatów. Miałam jeszcze hsg z 2013r. I tam napisali lewy jajowód drożny a prawy "kontrast przeszedł ale pod zwiększonym ciśnieniem". Część lekarzy mówiło że poprostu niedrożny . Nie wiem jak będzie dalej ale póki co sam fakt że zaszłam daje mi dużo nadzieji.
Pewnie ze tak. Bardzo się cieszę, że Ci się udało.
U mnie było podobnie. Lewy drożny a prawy niestety nie drożny w ogóle no ale zawsze myślałam, że skoro lewy ok i mąż taki super to może się naturals trafi a tutaj nici z tego.

No nic i tak jestem szczęściara, że mam już mojego skarba i wierzę, że drugi też do nas zawita a może i trzeci nawet. Haha.

Tak czy inaczej cieszę się każda chwila z moją Sloneczkiem i uwielbiam być mama.

Każda z nas tutaj będzie mamusią--najlepsza na świecie... sooner or later jak to mówią [emoji8]

reklama
Do góry