reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@anita9014 mamuska ✊✊ za malucha :) daj nam znać co u Was;)
@Koniczyna82 Mamuska ✊✊ za badania! Niech Maluszek da się ładnie pomierzyc ❤
@Netiaskitchen kochana ✊✊ za wizyte, samych dobrych wiadomości! ❤
@Cassiah widzę , ze Ty kochana już po wizycie :) super , że wszystko dobrze !! ❤
@Niusia21 kochana ✊✊ za jajeczka! Niech się pięknie zapladniaja i dadzą upragnioną ciążę! ❤

MIŁEGO DNIA KOCHANE! ❤

reklama
Gratuluje wiesz co nie wiem do końca o co pytasz? Ile miał dni jak robili transfer? To jest moja pierwsza próba, jestem niedoświadczona;) nie było dane mi spróbować z pierwszej stymulacji kiedy wyjmowali ze mnie jajeczka. Przedawkowali mi leki i lekarz odwołał transfer świeżego zarodka :(
No można tak powiedzieć ile dni jak byl transfer, a bardziej dokładnie w której dobie po zapłodnieniu został zamrożony? ;-)

Dziewczynki może za chwilę zrobi się sentymentalnie i łzawo ale mam to w nosie że to forum jest ogólno dostępne. Codziennie przez rok czytałam wasze historie i płakałam razem z wami, cieszyłam się kiedy beta była pozytywna i drżałam czy urośnie. Mam 39 lat za sobą nieudane in vitro w parens krk ( brak zarodków), we wrześniu kolejny nieudany transfer w Novum. O to wszystko jestem pogniewana na Boga, bo do dziś nie rozumiałam czemu na mnie trafiło...Wczoraj zadzwoniłam rozstrzęsiona do Novum że menopauza mnie dopadła i że nawet crio planowane w tym miesiącu nie wyjdzie a mnie już brak sił i pomysłów co jeszcze zażyć co sobie wstrzyknąć by choć mieć cień szansy na drugie dziecko. I taka zrezygnowana udałam się po leki na wywołanie okresu do ginekologa, ustaliłyśmy co i jak mam zażywać i pani doktor zaprosiła mnie na usg. Wyobraźcie sobie....5 tydzień piękny pęcherzyk jesssu jestem w ciąży. Tak poprostu.

Gratuluje Kochana, co za piekne wiesci :)

Dodajesz nam troche otuchy, ze jednak warto i naturalnie dalej probowac, bo cuda jak widac sie zdarzaja. Super :)

A powiedz, czy to przez ten polip mieliscie problem?

@anita9014 mamuska ✊✊ za malucha :) daj nam znać co u Was;)
@Koniczyna82 Mamuska ✊✊ za badania! Niech Maluszek da się ładnie pomierzyc ❤
@Netiaskitchen kochana ✊✊ za wizyte, samych dobrych wiadomości! ❤
@Cassiah widzę , ze Ty kochana już po wizycie :) super , że wszystko dobrze !! ❤
@Niusia21 kochana ✊✊ za jajeczka! Niech się pięknie zapladniaja i dadzą upragnioną ciążę! ❤

MIŁEGO DNIA KOCHANE! ❤
Powodzenia Kobietki ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

@Agonia777 jeśli to możliwe - na transfer jedźcie autem na spokojnie dzień przed i wróćcie dzień po. Pojedziecie spokojniej - wyspicie się i rano wypoczęta i spokojna pójdziesz na transfer. Po spokojniej położysz się w hotelu i pogadasz z kropkiem by został z mamuśka. Rano wrocicie sobie spokojnie - robiąc przrewy .500 km to nie tragedia moim zdaniem - tyle mamy my do cudotwórcy do Łodzi, a pociągiem przed transferem w tych różnych bateriach w komunikacji miejskiej ( to moje zdanie - bo ja z tych wygodnych i wszędzie autem) Wiem , że to wyprawa na 3 dni i trochę więcej pieniążków , ale będziesz spokojna. Potraktuje tą wyprawę jak taki mały urlopik ze szczęśliwym zakończeniem - czego Ci całym serduchem życzę.
Dokladnie to samo mialam zaproponowac [emoji4] my po transferze tez zawsze bralismy nocleg w Warszawie, a mamy 300km do naszej kliniki. A kolacja w hotelu w dniu transferu, to takie nasze male swieto [emoji846]

@Cassiah, pękny pęcherzyk :) Niech maluch zdrowo rośnie :)

Ja cały czas lezę. Betahcg spadla dziś do 538 (we wtorek było 1240), ale w opisie usg nadal jest jakis "obszar" przyjajnikowo 15x9 mm ( 2 dni temu 7 mm). Sami nie wiedzą... chyba nie zgodzę się na metotreksat i pojadę do kliniki... Sama nie wiem. Ma przyjść ich szef i maja rozmawiać.

reklama
Kruszynka moja mała 12 mm [emoji173][emoji173][emoji173]

Wlasnie wracam od gina, dzis 20dpt, powiedzial ze wszystko jest tak jak ma byc i mowil ze pieknie rosnie maluch, momentalnie go zlokalizowal :) Za 2 tyg wizyta serduszkowa :)

Okazalo sie ze zostala mi jedna cysta na jajniku 2,5cm od stymulacji... On mowil ze sama zniknie, czy wam zostawaly jakies polipy czasem i co z nimi robilyscie?Zobacz załącznik 873837
Gratulacje Kochana![emoji173][emoji173] Rosnijcie zdrowo [emoji4]

Do góry