reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wlasnie a jak to jest z Encortonem przy problemach w immunologii? Jak Wam Pasikonik radzi? Kiedy sie z niego schodzi standardowo tak zeby nie zaszkodzic na rozwoj plodu? U mnie w klinice zalecaja po dodatnim tescie ciazowym, ale przy poprzedniej probie, wlasnie beta wyhamowala, gdy zaczelam odstawiac steryd i tak jakos sobie wbilam do glowy, zeby go nie odstawiac od razu. A ze Dr zapomnial o nim (przynajmniej nic mi nie mowil) gdy dzwonilam z inf o pozytywnej becie, to biore caly czas. Ale pewnie w przyszlym tyg powiedza zeby odstawiac. Dlatego tak kminie, zeby jednak sobie go zostawic dluzej, nie wiem, do 12 tc? Co sadzicie? Nie chcialabym.tez przegiac paly w druga strone. W ogole PAI1 jest wskazaniem do sterydu?

Mi Pasikonik kazał od 2 dnia przed transferem brać 5mg, a po pozytywnej becie zwiększyć do 10mg. Po 12tc zaczęłam odstawić (1 tydzień 5mg, 1 tydzień 2,5mg).
Wskazanie: podwyższone CD4/CD8, NK 12 (2dc).
Nie wiem jak to jest przy PAI, ale kliniki chyba standardowo każą odstawiać po becie.

reklama
Miłego dnia kochane i powodzenia dzisiejszego dnia
Ja sobie wlasnie leze w szpitalu jak to powiedzial moj lekarz raczej w sanatorium ;) beda mi robic wszystkie potrzebne wyniki na poczatku ciazy. Pod katem tego ze ciaza jest z ivf na sterydzie i z mutacjami zobaczymy co mi tam nazlecali ;)
O super sprawa. Przynajmniej zbadaja wszystko za jednym razem, a i Ty nie bedziesz musiala nigdzie latac [emoji4] w takim razie kciuki za dobre wyniki Gosiu [emoji110] ja sie stresuje o moja dzisiejsza glukoze, wczoraj mialam nic nie jesc po 18 wlasnie ze wzgl na dzisiejsze poranne badania (glukoza na czczo wychodzi mi pod gorna granica zawsze), ale kurde o 22.30 nie wytrzymalam i wciagnelam serek wiejski z bulka [emoji87] jutro pewnie Dr mi napisze jakie wyszly wyniki to sie okaze [emoji12]

@Anulaa87 kochana czekamy na wieści co tam u Was :) ✊✊ za malusxka i najpiękniejszy dźwięk jaki dziś uslyszysz ❤

MIŁEGO DNIA KOCHANE! :)

My wczoraj miałyśmy przygodę z ktg, także trzymajcie kciuki żeby ta moja Mała agentka jeszcze posiedziala w brzuszku ! :) bierzemy się za pakowanie torby i tu też powracające pytanie o kalendarz :) @Justin87 od kiedy byś mogła przejąć o ile to aktualne ?

NO to super :D:D:D teraz wyleczysz helicobacter i możesz działać. Super, że już masz rozplanowane jakie leki a na pewno dr. G się dostosuje. Kciuki za wizytę 12.:-) :):-) :):-) :)

U mnie się wyjaśnił silny ból w kręgosłupie. Jak @ ma w ten sposób się objawiać to ja dziękuję. Problem z pęcherzem obejmowanie kibelka i ból w kręgosłupie to chyba już za dużo. Zawsze dzień przed miałam migrenę i to wszystko czasami w dniu trochę bolał krzyż ale inaczej. No nic cudu nie ma:errr::errr::errr:
Ooo szkoda - jakiś cud by sie zdał :biggrin2: wiem co przeżywasz pore lat temu moje @ wygladaly tak : na toalecie i z miską na kolanach tz biegunka plus torsje równocześnie - masakra.:growl: Ale powiem , ze od lutego - stymulacji ,moja @ przychodzi jak w zegarku co 24 - 25 dni i prawie bez objawów jakiś strasznych. :szok: quwa to chyba już starość - :realmad:

Dziewczynki wyjasnilo sie wczoraj u docenta ANA 1 gdzie mialam 2 różne wyniki . Napewno ANA mam ujemne, a nie dodatnie - bo CD8 w normie - dla mnie czarna magia - ale jak cudotwórca Nasz mówi , że dobre sa ujemne - to tak jest i już ! :biggrin2:

@Agniecha1508 moze i tak jest z tym IgA, nie jestem pewna to nie dyskutuję :)
@misis188 dzięki za linka.

Chcą mi chyba dać metotreksat. Czy któras z Was była w ciąży pozamacicznej i miała.to podawane? Wiecie może jak długo po podaniu można podchodzić do następnego transferu?

O super sprawa. Przynajmniej zbadaja wszystko za jednym razem, a i Ty nie bedziesz musiala nigdzie latac [emoji4] w takim razie kciuki za dobre wyniki Gosiu [emoji110] ja sie stresuje o moja dzisiejsza glukoze, wczoraj mialam nic nie jesc po 18 wlasnie ze wzgl na dzisiejsze poranne badania (glukoza na czczo wychodzi mi pod gorna granica zawsze), ale kurde o 22.30 nie wytrzymalam i wciagnelam serek wiejski z bulka [emoji87] jutro pewnie Dr mi napisze jakie wyszly wyniki to sie okaze [emoji12]
E tam ja tez o 22 opylilam pol miski czeresni ;)

Hej dziewczyny ratunku bo oszaleje czy któraś z Was miała plamienie implantacyjne?? Jeśli tak to w którym dniu po transferze? I jak wyglądało? Przejzalam już tysiąc stron i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi...

reklama
@Agniecha1508 moze i tak jest z tym IgA, nie jestem pewna to nie dyskutuję :)
@misis188 dzięki za linka.

Chcą mi chyba dać metotreksat. Czy któras z Was była w ciąży pozamacicznej i miała.to podawane? Wiecie może jak długo po podaniu można podchodzić do następnego transferu?

Kochana, ja miałam podawany ten lek. Z tym, ze podawano mi go dwukrotnie w odstępie tygodnia. Od części lekarzy słyszałam, że odczekać z ciąża 3 miesiace a od części, że pół roku. Przyznam, że ja dla pewności odczekałam z transferem 5 miesięcy.

Do góry