reklama
Fusum, życzę siły i wytrwałości! Jest o co walczyć!
Badanie kariotypów jest ważne. Większośc klinik zleca badanie kariotypów przed inv. Jest to badanie cytogenetyczne, okreslające liczbę chromosomów, ich wielkość, budowę. Wykonuje się je u obojga partnerów. Jakiekolwiek nieprawidłowości sa przyczyną poważnych chorób genetycznych np. zespól downa, zespoł turnera. Jesli badanie da wynik nieprawidłowy to może być to powód zachamowania rozwoju zarodka czy poronienia.
Badanie kariotypów jest ważne. Większośc klinik zleca badanie kariotypów przed inv. Jest to badanie cytogenetyczne, okreslające liczbę chromosomów, ich wielkość, budowę. Wykonuje się je u obojga partnerów. Jakiekolwiek nieprawidłowości sa przyczyną poważnych chorób genetycznych np. zespól downa, zespoł turnera. Jesli badanie da wynik nieprawidłowy to może być to powód zachamowania rozwoju zarodka czy poronienia.
Fusun
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wielkie dzięki. Przypuszczam, że spróbujemy jeszcze. Ale musimy to zrobić z własnych środków, a nie pożyczonych. Już dość kredytów mamy, przede wszystkim hipoteczny. Kolejny kredyt to by był chyba gwóźdź do naszej finansowej trumny
lawendowy_sen
Kurcze, dziewczyny, to mnie nastraszyłyście.
Mój małż ma 48% plemników z fragmentacją DNA, a w morfologii wyszło, że 12% prawidłowej budowy. Taki miałam dobry humor po dzisiejszej wizycie. A tu, zaczynam się bać, że może się nie udać.
Chociaż, może to głupie, od wczoraj noszę w torebce test ciążowy.
Mój małż ma 48% plemników z fragmentacją DNA, a w morfologii wyszło, że 12% prawidłowej budowy. Taki miałam dobry humor po dzisiejszej wizycie. A tu, zaczynam się bać, że może się nie udać.
Chociaż, może to głupie, od wczoraj noszę w torebce test ciążowy.
Fusun
Fusum, życzę siły i wytrwałości! Jest o co walczyć!
A czy to, że oboje mamy zdrowe dzieci z poprzednich związków ma znaczenie? Lekarz o tym wiedział. Może dlatego nie zlecał tego badania? W każdym razie nie było o tym mowy.
Niestety chory kraj i chory rzad. Niepłodność uważana jest za jakąś fanaberię a nie chorobę! Wolę już nic nie pisać, bo krew mnie zalewa a nie chcę się stresować.
Ja jeszcze wiele lat będę spłacać kredyt zaciagnięty na inv. Jedyne co mnie pociesza to to, ze się udało. Ale za te pieniądze wolałabym wyposażyć dzieci. Szkoda słów.....
Ja jeszcze wiele lat będę spłacać kredyt zaciagnięty na inv. Jedyne co mnie pociesza to to, ze się udało. Ale za te pieniądze wolałabym wyposażyć dzieci. Szkoda słów.....
Fusum, mysle, że zdowe dzieci z poprzednich związków to dobry znak ze z genetyką jest wszystko ok. Chciaż są choroby genetyczne, które ujawniają się tylko u jednej płci. Nie przypuszczam, że lekarz przeoczyłby to badanie. Widocznie w wywiadu z Wami wynika, że nie ma podłoża genetycznego :-)
reklama
Podziel się: