reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam. Jestem po criotransferze 6 dniowej blastocysty. Dzisiaj mija 9 dzień od transferu. Od wczoraj mam brązowawe plamienia i lekkie bóle jakby na @ Biorę 4 tabletki progesteronu i 4 estriadolu. Boję się, że to okres się rozkręca. Czy jest jeszcze szansa na ciąże? W marcu miałam transfer ze świeżynki i nie udało się. Wtedy też odczuwałam bóle jak na okres. Nadzieja umiera ostatnia chociaż coraz mniej jej.
Kochana idz na bete jak najszybciej i dodatkowo zrob progesteron, bedzie wsio wiadomo :)

reklama
Mózg mi paruje od tej ciąży. Zapomniałam o popołudniowej dawce luteiny i duphastonu i wzięłam z godzinnym opóźnieniem. [emoji33][emoji33][emoji33]

Napisali mi 4/5 tydzień - z ostatniej miesiączki.
Dziś jestem 17 dpt. Jakos teraz myślę, że to tak bardzo wcześnie i niepotrzebnie tu leżę. Poprzednią ciażę 6 tygodniową roniłam w domu i było bardziej komfortowo. Choć wtedy jak brałam zwolnienie w pracy to nikt zrozumienia nie wykazał. Bo niby co to za poronienie jak nie w szpitalu. A teraz widzę, że inaczej podchodzą - ohoho, szpital. Tylko ja mam jakiś taki niesmak, że powinnam być dzielna , a zupełnie się posypałam.

Kochana, jestes bardzo dzielna. Po tym wszystkim co przeszłas masz prawo sie stresować. Praca jak praca, mozesz dotac dyplom pracownika roku i uscisk reki szefa ale to nic nie znaczy. Musisz dbac o siebie, tym bardziej że jesteś w dwupaku :-) :)

Mam 2 razy dziennie po 2 tabletki provames 2mg(estriadol) i progesteron 200mg 2 rano i 2 wieczorem dopochwowo No i kwas foliowy. Leczę się we Francji wiec nie wiem jakie leki Wy macie. O mierzeniu progesteronu lekarka nic nie mówiła,o lekach rozkurczowych tez.

Lekarze często nie wspominają o wielu rzeczach :( dlatego forum takie jak np. to jest źródłem wiedzy praktycznej :) [emoji173]️ jeżeli masz cykl naturalny i dodatkowo przyjmujesz progesteron, nie powinno być źle z jego poziomem, ale warto sprawdzić razem z betą

Ja się nie zbyt długo mogłam nacieszyć swoim szczęściem...
Powiedzcie mi czy któraś z Was miała może plamienia zaraz po transferze ??? My właśnie przyjechaliśmy do domu, poszukam siku A tam brązowe plamy na bieliźnie...
Od raZu zaaplikowałam crinone A on W różowych barwach....
Czy to możliwe że już się nie udało... ?
Jestem załamana:hmm:

Sama bylam zaskoczona bo Pani koordynator jak z nia o tym intralopidzie rozmawialam, bo to od Pasnika takie zalecenia, to mnie sama odzegnywala od jednodniowej wycieczki do pl, radzila zeby wlasnie recepte wziac i wyslac, i mowila, ze 40zl w aptece, tylko podanie tyle kosztuje, ale mysle, ze ida na takie udogodbienia tylko dlatego ze w pl nie mieszkam.tylko z tym podaniem wiekszy problem. Tez juz to raz mialam dzien przed ostatnim transferem wiec przynajmniej wiem, ze nic mi sie po tym nie dzieje. Nic bede kombinowac, tutaj znalazlam takie centrum 1.5h ode mnie gdzie to podaja za jedyne £200 ;) wiec sie zastanawiam co zrobic. Tylko musze sie szybko decydowac bo sama nie wiem jeszcze czy w Lipcu czy w sierpniu transfer, w lipcu mi akurat wypada na slub szwagra wiec musialabym zrezygnowac bo bede w pl, ale tak strasznie chce juz ten transfer, ze nie chce do sierpniu czekac, chyba tylko jak sie ppdchodzi do ivf to mozna to zrozumiec ;). Zreszta nie ma jeszcze grafika dr M na sierpien wiec nie wiadomo czy nie na urlopie.
Nie ma co czekac. Jak czujesz ze chcialabys w lipcu to transferujcie w lipcu [emoji4] jeszcze niejeden slub zaliczycie a Wasze dziecko jest najwazniejsze [emoji4] jak to ktos mi ostatnio madrze napisal, czasem potrzebna jest odrobina zdrowego egoizmu [emoji4] powodzenia![emoji173]

Witam. Jestem po criotransferze 6 dniowej blastocysty. Dzisiaj mija 9 dzień od transferu. Od wczoraj mam brązowawe plamienia i lekkie bóle jakby na @ Biorę 4 tabletki progesteronu i 4 estriadolu. Boję się, że to okres się rozkręca. Czy jest jeszcze szansa na ciąże? W marcu miałam transfer ze świeżynki i nie udało się. Wtedy też odczuwałam bóle jak na okres. Nadzieja umiera ostatnia chociaż coraz mniej jej.
Ja mialam 2 dni przed terminem spodziewanej @ plamienia jak co kazdy cykl i myslalam ze juz koniec. Dolozylam sobie jeszcze wowczas progesteronu i nastepnego dnia plamienia ustaly a jeszcze nastepnego dnia beta byla juz 226 :) Trzymam kciuki!

reklama
Do góry