reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam. Jestem po criotransferze 6 dniowej blastocysty. Dzisiaj mija 9 dzień od transferu. Od wczoraj mam brązowawe plamienia i lekkie bóle jakby na @ Biorę 4 tabletki progesteronu i 4 estriadolu. Boję się, że to okres się rozkręca. Czy jest jeszcze szansa na ciąże? W marcu miałam transfer ze świeżynki i nie udało się. Wtedy też odczuwałam bóle jak na okres. Nadzieja umiera ostatnia chociaż coraz mniej jej.

Bóle @ świadczą o skurczach macicy, które często są pierwszymi objawami udanego transferu. Skurcze często są przeszkoda w prawidłowym zagnieżdżeniu zarodka, więc bierz nospe i magnez

reklama
Bóle @ świadczą o skurczach macicy, które często są pierwszymi objawami udanego transferu. Skurcze często są przeszkoda w prawidłowym zagnieżdżeniu zarodka, więc nospe i magnez
Ale czy takie skurcze w 9 dniu po transferze 6 dniowej blastki mogą jeszcze świadczyć o zagnieżdżaniu? Test z krwi mam zrobić w poniedziałek ale jutro rano robię sikańca bo oszaleje chyba.

Ale czy takie skurcze w 9 dniu po transferze 6 dniowej blastki mogą jeszcze świadczyć o zagnieżdżaniu? Test z krwi mam zrobić w poniedziałek ale jutro rano robię sikańca bo oszaleje chyba.

Nie mówię o etapie zagnieżdżania, a późniejszym. Skurcze macicy „wypychają zarodek” i nie są wskazane, dlatego nospa i magnez

Witam. Jestem po criotransferze 6 dniowej blastocysty. Dzisiaj mija 9 dzień od transferu. Od wczoraj mam brązowawe plamienia i lekkie bóle jakby na @ Biorę 4 tabletki progesteronu i 4 estriadolu. Boję się, że to okres się rozkręca. Czy jest jeszcze szansa na ciąże? W marcu miałam transfer ze świeżynki i nie udało się. Wtedy też odczuwałam bóle jak na okres. Nadzieja umiera ostatnia chociaż coraz mniej jej.
Kochana pewno ze jest szansa. Wiele z nas plami, bóle okresowe to normalka ale korde trochę moim zdaniem malo progesteronu. Bylas na cyklu sztucznym? Jakie masz dokladnie leki?

reklama
Kochana pewno ze jest szansa. Wiele z nas plami, bóle okresowe to normalka ale korde trochę moim zdaniem malo progesteronu. Bylas na cyklu sztucznym? Jakie masz dokladnie leki?
Mam 2 razy dziennie po 2 tabletki provames 2mg(estriadol) i progesteron 200mg 2 rano i 2 wieczorem dopochwowo No i kwas foliowy. Leczę się we Francji wiec nie wiem jakie leki Wy macie. O mierzeniu progesteronu lekarka nic nie mówiła,o lekach rozkurczowych tez.

Do góry