reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ok, to zle zrozumiala. Utrogestan jest Czeskim lekiem, faktycznie bardzo dobrym , chociaz tez wyplywajacym;)W DE macie Progestan , 90 kuleczek kosztuje 30 €, najlepszy jest francuski Progesterone 200 mg , jest jeszcze tanszy . ktos ma opcje to we Francji sa tanie leki.
ja w UK biorą cyglogest 400mg ( czopek)dwa razy dziennie i tym razem plus lubion 25mg (zastrzyk w brzuch)dwa razy dzienni, jeden zastrzyk kosztuje £10.

reklama
Suplementy suplementami ale wlasnie odczytalam wynik z dzisiejszej bety [emoji4]
8dpt, beta 90
10dpt, beta 246
12dpt, beta 607
Moj malenki CUDZIE trwaj w zdrowiu az do szczesliwego porodu [emoji5][emoji5]
Pieknie!! U Ciebie tez beta zasuwa jak zły [emoji4] [emoji173] Bedziesz jeszcze robic? W ktorym dpt idziesz potwierdzic ciaze na usg?

Pytanko. Czy intralipid można brać podczad stymulacji? Wpływa on jakoś na jakość komórek?
Można tylko pamietaj zeby zmieszać go w 500ml.soli fizjologiczbej albo przed i po intralipidzie podac po 250 ml soli fizjologicznej bo w tedy on sie lepiej wchlania, jest bardziej efektywny. Niestety kliniki ida na latwizne i daja sam intralipid:/

Pieknie!! U Ciebie tez beta zasuwa jak zły [emoji4] [emoji173] Bedziesz jeszcze robic? W ktorym dpt idziesz potwierdzic ciaze na usg?
Napewno jeszcze zrobie w 14dpt, moze tez w 16dpt. [emoji5]
Jutro bede dzwonic do Dr z kliniki, to zobacze kiedy kaze przyjechac na usg. A do mojego lokalnego gina mam jechac we wt-sr. Ale to nie na usg, tylko bardziej po recepty i przedluzenie L4.
Wlasnie pytanie do Was dziewczyny. Czy lekarz moze wypisac zwolnienie zaczynajace sie 1-2 dni wczesniej? Obecne zwolnienie mam do jutra wlacznie. A moj gin moze mnie przyjac najwczesniej we wtorek. I wlasnie zastanawiam sie czy bedzie mogl wypisac mi L4 od poniedzialku, skoro wizyta bedzie dzien pozniej. Chodzi mi o kwestie formalne.
Jesli tak nie mozna, to najwyzej wezme dzien urlopu na ten poniedzialek, tylko przydaloby sie, zebym wiedziala to wczesniej. Zeby moc ustalic ten urlop z kierownikiem z wyprzedzeniem [emoji4]

Napewno jeszcze zrobie w 14dpt, moze tez w 16dpt. [emoji5]
Jutro bede dzwonic do Dr z kliniki, to zobacze kiedy kaze przyjechac na usg. A do mojego lokalnego gina mam jechac we wt-sr. Ale to nie na usg, tylko bardziej po recepty i przedluzenie L4.
Wlasnie pytanie do Was dziewczyny. Czy lekarz moze wypisac zwolnienie zaczynajace sie 1-2 dni wczesniej? Obecne zwolnienie mam do jutra wlacznie. A moj gin moze mnie przyjac najwczesniej we wtorek. I wlasnie zastanawiam sie czy bedzie mogl wypisac mi L4 od poniedzialku, skoro wizyta bedzie dzien pozniej. Chodzi mi o kwestie formalne.
Jesli tak nie mozna, to najwyzej wezme dzien urlopu na ten poniedzialek, tylko przydaloby sie, zebym wiedziala to wczesniej. Zeby moc ustalic ten urlop z kierownikiem z wyprzedzeniem [emoji4]
Wstecz l4 może być wypisywane do 3 dni, nie może być w przód :) przynajmniej przy tej wersje elektronicznej

reklama
Do góry