reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bo twierdzili ze w onkogi nienjjest doswiadczona...
A kto tak twierdził? Tak z ciekawości pytam. Z onkologicznymi sprawami w sumie nie wiem jak tam u niej, ale myślę, że jest mega jeśli chodzi o ciąże i leczenie niepłodności. Tylko ona nie bardzo w immunologię wierzy, ale to inna sprawa. G z Ciechocinka też mi mówił, że on nie bardzo wierzy w szczepienia, ale jak ktoś chce, to może się szczepić.

reklama
Wracam z USG piersi. Sa torbiele ale poki co wygladaja ok.

Przy okazji odebralam primo vision plyte i raport z jakosci komorek i jestem lekko zszokowana, bo przez 1,5 roku niezle mi sie chyba pogorszyly.
5.2.1, 4.1.1, 3.1.2 i 3.2.1 te cztery zamrozono w 5 dobie. I teraz moje zdziwienie, bo w 6 dobie zamrozono 4.2.1 i cos co ma okreslenie bl1. Co to jest? Jezeli to blastka, to chyba strasznie kiepska, ale jezeli kiepska to czemu taka mroza?

Wiem, ze to pytanie bylo chyba juz setki razy tutaj, ale pomozcie dziewczyny z tymi klasami i powiedzcie cos na temat moich blastek :-( :(
Bardzo ładne masz te zarodki. A ten bl1 to po prostu bardzo wczesna blastka, może i słabsza, bo w 5tej dobie dopiero mrożona, ale to nie znaczy, że do niczego się nie nadaje. U @walczaca o szczescie taka właśnie "kiepska" blastka za miesiąc będzie po drugiej stronie brzucha, razem z "kiepską" siostrą :D

Bardzo ładne masz te zarodki. A ten bl1 to po prostu bardzo wczesna blastka, może i słabsza, bo w 5tej dobie dopiero mrożona, ale to nie znaczy, że do niczego się nie nadaje. U @walczaca o szczescie taka właśnie "kiepska" blastka za miesiąc będzie po drugiej stronie brzucha, razem z "kiepską" siostrą :D

Naprawde? Pamietam kurcze, ze po pierwszej procedurze najgorszy byl 4.2.2 chyba. No, ale coz... Mlodsza sie nie robie. Jezeli mowisz, ze sa ladne, juz mnie uspokoilas :)
Myslalam, ze bl1 to jakis blad. Czyli jak to wczesna blastka to ma szanse dalej sie rozwijac? :)

A powiedz Asiu, bo tak mysle czy po dwa brac czy 2 transfery po jednym a dwa po dwa, jakbys je dobrala? Gorszy z lepszym, czy dwie 3 razem a 4 lub 5 osobno?

Wg mnie to masz chyba ok to badanie. Jak na ciążę komórki nk super, bo dolna granica, stosunek cd4/cd8 niby powinien być w okolicy 1, ale niektórym dziewczynom mówił że 1,5 też ok. No i limfocytów T (treg) masz dużo, co znaczy, że masz przyciszoną reakcję immunologiczną. Jak na ciążę - super!
@dżoasia - dzieki Pani doktórko - tylko quwa gdzie ta ciąża :szok: poszukam za uszami , bo narazie tylko spożywczą noszę :yes: ihaihaihaihaaa

16dpt beta=1253
O mamoooooo, czy ja mogę się cieszyć?? Mam wrażenie że to szczęście pęknie jak bańka mydlana....ale jestem w ciężkim szokuuu!!!!!
O jak pięknie. A przypomnij proszę wcześniejsze wartości. :) gratuluję. Jutro też myknę na betę, bo nie wytrzymam jednak. ;)

Koliberku a kilka dni temu beta była tylko 15. Dostała kopa jak nic. [emoji41]

Ostatnia edycja:
Naprawde? Pamietam kurcze, ze po pierwszej procedurze najgorszy byl 4.2.2 chyba. No, ale coz... Mlodsza sie nie robie. Jezeli mowisz, ze sa ladne, juz mnie uspokoilas :)
Myslalam, ze bl1 to jakis blad. Czyli jak to wczesna blastka to ma szanse dalej sie rozwijac? :)

A powiedz Asiu, bo tak mysle czy po dwa brac czy 2 transfery po jednym a dwa po dwa, jakbys je dobrala? Gorszy z lepszym, czy dwie 3 razem a 4 lub 5 osobno?
Ja bym brała po 2 za każdym razem :D Ale to ja, bo ja marze o bliźniakach. Ty kochana jesteś drobniutka i szczuplutka, więc nie wiem czy ewentualna ciąża bliźniacza to nie za duże wyzwanie... hmmm może zapytaj Kubusia co o tym myśli. A to które zarodki są podawane to chyba embriolog decyduje, raczej powinno się podawać bardzo podobne - kiedyś dziewczyny wrzucały link do jakichś badań, że jak się podaje słabszy i silniejszy to ten słabszy jakoś utrudnia silniejszemu. Ale nie wiadomo jak jest naprawdę. Może dobrym pomysłem byłoby zabrać najpierw 5, a potem ewentualnie 2x4, 2x3 i tego bl1 na końcu?:confused:

reklama
Do góry