reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zioła sobie lepiej odpuść. Spróbuj naturalnie: dużo wody, jogurty naturalne, siemię lniane, suszone śliwki, kiwi. Lub czopek glicerynowy albo syrop lactulosa (to łagodne ale skuteczne środki dozwolone nawet w ciąży).
I ciepla woda przegotowana na czczo. Jesli nie masz problemow z nadkwasota to z sokiem z cytryny [emoji4]

reklama
Ja uwazam ze jak to ze wszystkim, najwazniejszy jest umiar :) Ja ani nie leze plackiem ani sie nie przemeczam. Zyje normalnie z tym ze np zrezygnowalam z silowni, do pracy jezdze autem albo wolnym spacerkiem, nie biegam, nie wbiegam po schodach, nie podnosze nic ciezkiego, nie nosze zakupow, staram sie nie denerwowac itp. A reszte czynnosco zyciowych robie tylko tak jakby spokojniej, flegmatyczniej :) Znajdz jakis zloty srodek dla siebie :)
Ja to samo po transferze, tylko że ja miałam zwolnienie bo brałam relanium i spałam jak szalona więc o pracy nie było mowy, ale mimo to ten tydzień dobrze mi zrobił bo odpoczęłam, spacerowałam i się relaksowałam. Ale teraz też jak idę na zakupy to albo.mąż je niesie albo moja mama no i cały czas mnie brzuch boli i ciężko mi w pracy wysiedzieć te 8 godzin i dziennie robię drzemkę 1-1,5 godzin bo padam

Ona nie jest taka młoda, myślę że po 40stce jest. Prowadzi ciąże po ivf no i jest jak dla mnie mistrzynią nieinwazyjnych zabiegów chirurgicznych. Jej mąż tez się specjalizuje w ginekologii onkologicznej, w ogóle robi profesurę teraz. Ona też cały czas sie doszkala, opracowują nowe metody badań, nawet na jedno się załapałam ;) A dlaczego mama zrezygnowała?
Bo twierdzili ze w onkogi nienjjest doswiadczona...

Ja to samo po transferze, tylko że ja miałam zwolnienie bo brałam relanium i spałam jak szalona więc o pracy nie było mowy, ale mimo to ten tydzień dobrze mi zrobił bo odpoczęłam, spacerowałam i się relaksowałam. Ale teraz też jak idę na zakupy to albo.mąż je niesie albo moja mama no i cały czas mnie brzuch boli i ciężko mi w pracy wysiedzieć te 8 godzin i dziennie robię drzemkę 1-1,5 godzin bo padam
Ja tam potrafię się drzemnąć w dzień 3 h i potem normalnie w nocy śpię :)

Wracam z USG piersi. Sa torbiele ale poki co wygladaja ok.

Przy okazji odebralam primo vision plyte i raport z jakosci komorek i jestem lekko zszokowana, bo przez 1,5 roku niezle mi sie chyba pogorszyly.
5.2.1, 4.1.1, 3.1.2 i 3.2.1 te cztery zamrozono w 5 dobie. I teraz moje zdziwienie, bo w 6 dobie zamrozono 4.2.1 i cos co ma okreslenie bl1. Co to jest? Jezeli to blastka, to chyba strasznie kiepska, ale jezeli kiepska to czemu taka mroza?

Wiem, ze to pytanie bylo chyba juz setki razy tutaj, ale pomozcie dziewczyny z tymi klasami i powiedzcie cos na temat moich blastek :-( :(

reklama
Ciesz się uśmiechaj do świata i umawiaj na wizytę pęcherzykową :) A my Cieszymy się z Tobą :)
No jadę teraz w piątek i już mam nerwy, bo to zawsze się człowiek martwi, na każdym z tych etapów. Tak jak ktoś kiedyś pisał najpierw o betę żeby.była, później o przyrost, później o.pęcherZyk, później o serducho itd hih ale tak to już jest hih

Do góry