reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny... Czytalam, ze niektorzy po transferze leza a inni funkcjonuja normalnie. No i ze lezenie wskazane przy krwawieniach ale znow ogolnie nie dobre, bo macica slabo ukrwiona.

Jak to jest z siedzeniem przed komputer? Zastanawiam sie, jak podejsc do kolejnych transferow a nie chce pieczatki z kliniki na zwolnieniu. Nie wiem, czy siedzac 8 godzin nie zaszkodze sobie na tym etapie. Mozliwosci do do sp
Teoretycznie zgodnie z przepisami, siedzenie przy kompie powyzej 4h jest juz szkodliwe dla zdrowia. Ale to wiesz, przepisy przepisami, a zycie zyciem. Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy jak sie bedziesz czula.
Ja np nie moge pracowac ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy: ekspozycja na srodki mutagenne, zrace, szkodliwe, drazniace itd (laborat. chemiczne), staram sie odpoczywac w domu ale nie leze caly czas. No i staram sie choc raz na dzien wychodzic z domu, np do sklepu, zeby sie przespacerowac (wlasnie ze wzgl na to ukrwienie macicy) [emoji4]

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy sie zaczac martwic. Zaczelam dzis plamic na bladorozowo. Z rana sie nie przejelam, bo bylo niewiele, ale z czasem jest tego coraz wiecej. W ogole mialam niespokojna noc i ranek, scisniety caly dol brzucha z nerwow, po wczorajszej wieczornej wizycie przyjaciolki, zwierzala mi sie ze swoich problemow malzenskich i sie troche za bardzo zestresowalam ich sytuacja [emoji853]
M jest zly na mnie, ze narazam na stres kropka, a przeciez to niespecjalnie [emoji52]
Jakie srodki zaradcze byscie zalecily? Biore 3x2 nospe, 3x2 luteina podjezykowo, 3x1 lutinus.
Wyniki z progesteronu z wczoraj popoludniu: 38.4ng/ml (pobranie 4.5h po zazytej luteinie).
Jak masz gdzie kupic na recepte spasmoline 100 razy lepsza niz nospa. Progrwstwron masz piekny ja mam niecale 10... w srode pewniw mi cos dopisza jeszvze jakies zastrzyki albo cos...zazywam duphaston 6 tabletek dziennie i ponoc on w krwi nienwychodzi...

Jak masz gdzie kupic na recepte spasmoline 100 razy lepsza niz nospa. Progrwstwron masz piekny ja mam niecale 10... w srode pewniw mi cos dopisza jeszvze jakies zastrzyki albo cos...
Cholera jasna, teraz nie mam opcji ogarnac sobie recepty na ta spasmoline. Szlag by to trafil. A znajomosci w aptekach niestety tez brak [emoji53]
Jaki czas po zazyciu luteiny robilas badanie? Moze byl dluzszy czas niz u mnie. Ja sie zastanawialam na ile to moje badanie ma sens wlasnie ze wzgledu na fakt, ze bylam po poludniowej dawce leku. No i pytanie czy masz wynik podany w tej samej jednostce? Dziewczyny tu kiedys dokladnie rozkminialy ile razy trzeba przemnozyc jedna wartosc, zeby dostac analog wynik w tych wyzszych jednostkach.

Cholera jasna, teraz nie mam opcji ogarnac sobie recepty na ta spasmoline. Szlag by to trafil. A znajomosci w aptekach niestety tez brak [emoji53]
Jaki czas po zazyciu luteiny robilas badanie? Moze byl dluzszy czas niz u mnie. Ja sie zastanawialam na ile to moje badanie ma sens wlasnie ze wzgledu na fakt, ze bylam po poludniowej dawce leku. No i pytanie czy masz wynik podany w tej samej jednostce? Dziewczyny tu kiedys dokladnie rozkminialy ile razy trzeba przemnozyc jedna wartosc, zeby dostac analog wynik w tych wyzszych jednostkach.

Jestes z krakowa? Moge ci dac odpis recwpty na moj lek mam jedno opakowanie :)co czeka na odbior w aptecw na bratyslawskiej w kauflandzie

Dziewczyny... Czytalam, ze niektorzy po transferze leza a inni funkcjonuja normalnie. No i ze lezenie wskazane przy krwawieniach ale znow ogolnie nie dobre, bo macica slabo ukrwiona.

Jak to jest z siedzeniem przed komputer? Zastanawiam sie, jak podejsc do kolejnych transferow a nie chce pieczatki z kliniki na zwolnieniu. Nie wiem, czy siedzac 8 godzin nie zaszkodze sobie na tym etapie. Mozliwosci do do spaceru o biurze nie mam. Maks raz na godzinke moge wyjsc sobie.

Nie wiem jak do tego podejsc, aby nie narazac transferu na niepowodzenie. Lekarz domowy zwolnienia juz mi nie na w tym kierunku, mimo iz ostatni transfer transfer na jaki dal to 2 lata temu.
Ja uwazam ze jak to ze wszystkim, najwazniejszy jest umiar :) Ja ani nie leze plackiem ani sie nie przemeczam. Zyje normalnie z tym ze np zrezygnowalam z silowni, do pracy jezdze autem albo wolnym spacerkiem, nie biegam, nie wbiegam po schodach, nie podnosze nic ciezkiego, nie nosze zakupow, staram sie nie denerwowac itp. A reszte czynnosco zyciowych robie tylko tak jakby spokojniej, flegmatyczniej :) Znajdz jakis zloty srodek dla siebie :)

reklama
Do góry