reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oczywiście,że nie mam nic przeciwko - mogę zostać Bimbo :D. Jutro mamy wizytę w Ciechocinku i jeśli lekarz da nam zielone światło,to decydujemy się na transfer. Jakieś tam wątpliwości mam,wiadomo,że wolałabym żeby to nie odbywało się na wypowiedzeniu,ale może akurat ten transfer okaże się tym szczęśliwym. W ogóle jeszcze raz Ci dziękuję za pomoc :*. Super jest to,że są tacy ludzie jak Ty i reszta dziewczyn tutaj :*
Jedyna słuszna decyzja,musi się udać a wtedy reszta sama się ułoży. z całych sił zaciskam kciuki, pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki. Czy po invitro tzn. po stymulacji/transferach badalyscie piersi? Chodzi mi o to, czy ktoras z was zauwazyla wzrost lub przyrost torbieli. Czy to normalne podczas terapii hormonalnej? Ostatni raz bylam na badaniu marzec/kwiecien. Lekarka na usg stwierdzila wiecej torbieli niz dotychczas. W styczniu mialam poronienie. Teraz w czerwcu ide jeszcze raz na kontrol choc mialam dopiero za rok. W czasie punkcji bolaly mnie piersi, szczegolnie jedna wiecej. Mozliwe wiec, ze to wszystko od hormonow i ich wplywu na torbiele.

Jeszcze jedna rzecz, czy lekarz rodzinny moze wystawic zwolnienie z przemeczenia lub burn out? Jezeli tak, to na ile? Do psychologa termin mam odlegly, a potrzebuje troche psychicznie odpoczac.

Miałam nieplanowana przerwę w dostepie do forum ->po wczorajszym szkoleniu mój telefon zniknął, dziś dopiero się okazało, że wziął go mój szef (przypadkiem spakował do swojej torby...) teraz czekam na powrot telefonu, a póki co działam na kompie.
Poszłam za Wasza radą i wzięlam L4. Na razie do końca miesiąca, co mi się bardzo przyda. Akurat mam badania w tym i w przyszlym tygodniu, odpocznę, złapię dystans.
Już po kilku godzinach dziś widzę róznicę na plus :) :) :) Jestem spokojna, wyspałam się, robię różne domowe zalegle rzeczy.
Milego dnia życzę wszystkim i trzymam kciuki za same dobre wieści z dziś !!!

Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki. Czy po invitro tzn. po stymulacji/transferach badalyscie piersi? Chodzi mi o to, czy ktoras z was zauwazyla wzrost lub przyrost torbieli. Czy to normalne podczas terapii hormonalnej? Ostatni raz bylam na badaniu marzec/kwiecien. Lekarka na usg stwierdzila wiecej torbieli niz dotychczas. W styczniu mialam poronienie. Teraz w czerwcu ide jeszcze raz na kontrol choc mialam dopiero za rok. W czasie punkcji bolaly mnie piersi, szczegolnie jedna wiecej. Mozliwe wiec, ze to wszystko od hormonow i ich wplywu na torbiele.

Jeszcze jedna rzecz, czy lekarz rodzinny moze wystawic zwolnienie z przemeczenia lub burn out? Jezeli tak, to na ile? Do psychologa termin mam odlegly, a potrzebuje troche psychicznie odpoczac.

Przy hormonach powinno się częściej badać piersi, zwłaszcza jak masz skłonności do torbieli.
A co do L4 wszystko zależy od lekarza. Na zmęczenie Ci oficjalnie nie da, ale może wpisać np infekcję (tylko to na max 1-2 tygodnie, potem ewentualnie przedłużyć).

reklama
Do góry