reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oczywiście,że nie mam nic przeciwko - mogę zostać Bimbo :D. Jutro mamy wizytę w Ciechocinku i jeśli lekarz da nam zielone światło,to decydujemy się na transfer. Jakieś tam wątpliwości mam,wiadomo,że wolałabym żeby to nie odbywało się na wypowiedzeniu,ale może akurat ten transfer okaże się tym szczęśliwym. W ogóle jeszcze raz Ci dziękuję za pomoc :*. Super jest to,że są tacy ludzie jak Ty i reszta dziewczyn tutaj :*
Jedyna słuszna decyzja,musi się udać a wtedy reszta sama się ułoży. z całych sił zaciskam kciuki, pozdrawiam serdecznie

Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki. Czy po invitro tzn. po stymulacji/transferach badalyscie piersi? Chodzi mi o to, czy ktoras z was zauwazyla wzrost lub przyrost torbieli. Czy to normalne podczas terapii hormonalnej? Ostatni raz bylam na badaniu marzec/kwiecien. Lekarka na usg stwierdzila wiecej torbieli niz dotychczas. W styczniu mialam poronienie. Teraz w czerwcu ide jeszcze raz na kontrol choc mialam dopiero za rok. W czasie punkcji bolaly mnie piersi, szczegolnie jedna wiecej. Mozliwe wiec, ze to wszystko od hormonow i ich wplywu na torbiele.

Jeszcze jedna rzecz, czy lekarz rodzinny moze wystawic zwolnienie z przemeczenia lub burn out? Jezeli tak, to na ile? Do psychologa termin mam odlegly, a potrzebuje troche psychicznie odpoczac.

Miałam nieplanowana przerwę w dostepie do forum ->po wczorajszym szkoleniu mój telefon zniknął, dziś dopiero się okazało, że wziął go mój szef (przypadkiem spakował do swojej torby...) teraz czekam na powrot telefonu, a póki co działam na kompie.
Poszłam za Wasza radą i wzięlam L4. Na razie do końca miesiąca, co mi się bardzo przyda. Akurat mam badania w tym i w przyszlym tygodniu, odpocznę, złapię dystans.
Już po kilku godzinach dziś widzę róznicę na plus :) :) :) Jestem spokojna, wyspałam się, robię różne domowe zalegle rzeczy.
Milego dnia życzę wszystkim i trzymam kciuki za same dobre wieści z dziś !!!

Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki. Czy po invitro tzn. po stymulacji/transferach badalyscie piersi? Chodzi mi o to, czy ktoras z was zauwazyla wzrost lub przyrost torbieli. Czy to normalne podczas terapii hormonalnej? Ostatni raz bylam na badaniu marzec/kwiecien. Lekarka na usg stwierdzila wiecej torbieli niz dotychczas. W styczniu mialam poronienie. Teraz w czerwcu ide jeszcze raz na kontrol choc mialam dopiero za rok. W czasie punkcji bolaly mnie piersi, szczegolnie jedna wiecej. Mozliwe wiec, ze to wszystko od hormonow i ich wplywu na torbiele.

Jeszcze jedna rzecz, czy lekarz rodzinny moze wystawic zwolnienie z przemeczenia lub burn out? Jezeli tak, to na ile? Do psychologa termin mam odlegly, a potrzebuje troche psychicznie odpoczac.

Przy hormonach powinno się częściej badać piersi, zwłaszcza jak masz skłonności do torbieli.
A co do L4 wszystko zależy od lekarza. Na zmęczenie Ci oficjalnie nie da, ale może wpisać np infekcję (tylko to na max 1-2 tygodnie, potem ewentualnie przedłużyć).

reklama
Do góry