reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A wyniki są ok? Możecie się do tego odnieść, Proszę ;)
Jak na moje oko bardzo ok, ale beta na tym etapie to wielka niewiadoma, trzeba by jutro sprawdzić czy cos urosła, żeby wiedzieć, że to ciążowa, ale jeśli to po ovitrelle jeszcze, to niepotrzebnie będziesz sie stresować, że coś jest nie tak. Więc poczekaj grzecznie do drugiej weryfikacji :* :) Jak Ci w 6dpt coś wyjdzie, to już na pewno będzie ciążowa :)

reklama
Chyba, że tym wyłącznikiem jest słynna whisky - tak jak dziewczyny po naturalsach pisały - odpuścić, wyjechać, poimprezować, zapić whisky (żeby nie pamiętać, że się jest w okolicach owu) i za 2 tygodnie przypomnieć sobie, że @ sie spóźnia :D
Apropos alko [emoji16] qrde od tego ciaglego picia wina czerwonego na endo [emoji12] przy poim mthfr, wyszlo mi podwyzszone mcv w morfologii, a naturalsa jak nie bylo tak nie ma [emoji28] czytalam ze to wskaznik u osob uzaleznionych [emoji85]

Jak na moje oko bardzo ok, ale beta na tym etapie to wielka niewiadoma, trzeba by jutro sprawdzić czy cos urosła, żeby wiedzieć, że to ciążowa, ale jeśli to po ovitrelle jeszcze, to niepotrzebnie będziesz sie stresować, że coś jest nie tak. Więc poczekaj grzecznie do drugiej weryfikacji :* :) Jak Ci w 6dpt coś wyjdzie, to już na pewno będzie ciążowa :)
DZięki dziewczyny, obiecałam sobie że nie będę robiła bet nadprogramowych hih teraz mam II weryfikację 15.06. Więc cierpliwie czekam :-p

Apropos alko [emoji16] qrde od tego ciaglego picia wina czerwonego na endo [emoji12] przy poim mthfr, wyszlo mi podwyzszone mcv w morfologii, a naturalsa jak nie bylo tak nie ma [emoji28] czytalam ze to wskaznik u osob uzaleznionych [emoji85]

Kochana aż sprawdziłam :D mam w normie :D:D:D:Dwięc dalej mogę KOCHAĆ whisky:D:p:D:p:D:p:D:p

się nie znają!! Ja jak @Murawa też mam mcv w normie, a serio czasem czuję się jak alkoholik :D nie żebym w siebie wlewała jakieś hektolitry alko, ale często wysapana po pracy pierwsze co robię przy tych upałach to otwieram piwo... ja nie wiem jak moje komórki to przetrwają :laugh2:

się nie znają!! Ja jak @Murawa też mam mcv w normie, a serio czasem czuję się jak alkoholik :D nie żebym w siebie wlewała jakieś hektolitry alko, ale często wysapana po pracy pierwsze co robię przy tych upałach to otwieram piwo... ja nie wiem jak moje komórki to przetrwają :laugh2:
Hahaha to tylko ze mnie taka slaba i podatna jednostka[emoji1] ale tak mam od zawsze, ze nikomu dana uzywka/niezdrowa/nieswieza zywnosc/itp nie szkodzi, spozywam na rowni z innymi, a tylko ja odczuwam/wychodza w wynikach negatywne skutki [emoji28]

@chlopkers ale jak ty taka obcykana w morfo jesteś, to mi prawie zawsze wychodzi obniżone MPV - orientujesz się o co kaman?
ps - żarłam dziś z koleżanka po pracy skawińskie lody :D mamy good looda pod nosem a zapitalamy 15km do Skawiny:laugh2:
Oj ja tez dzis bylam i byla roza!!! [emoji4] mi moj gin tlumaczyl ze wlasnie duze objetosciowo erytrocyty (czyli wysokie mcv) sa w przypadku niewysycenia ich kwasem foliowym, tzn przy zlym wchlanianiu. Dolna granica moze swiadczyc ze np suplementujesz go za malo. Ale jak jest w widelkach to ja bym powiedziala ze to dobrze.
Widzisz Ty masz obydwie wersje mthfr hetero i Tobie czyste metyle szkodza. Pewnie to dobre ramie genu dziala. A uszkodzone nie jest aktywne. A po mieszanym syntetyku z metylem (tak jak sugeruje suplementowac polskie tow. ginekologiczne), Twoja homocysteina spada. U mnie na odwrot. Jak bralam prenatal uno, homocysteina wzrosla z 7.2 na 10.7. Tam tez jest B6 niemetylowana i ona mi wyszla prawdopodobnie przez to dwukrotnie podwyzszona. Tzn ze taka witamina sobie krazy w ukladzie a nie jest przyswajana [emoji4] a na to mcv uwage zwracala mi juz moja dietetyczka. Jest mega ogarnieta we wszystkim co dotyczy zdrowia, suplementacji itp. Juz dawno temu radzila mi thorne basic prenatal na ewentualna ciaze i sie okazuje ze miala (w moim przypadku) racje. Uprzedzam Twoje pyt o obecna tam witA. Jest w dawce bezpiecznej [emoji4]

reklama
Do góry