reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zebys wiedziala. Ja trafilam na takiego ginekologa zaraz po poronieniu. On mi gada ze po co invi, on zna kogos prywatnie, spec o monitorowania cyklu, prosze tam isc. Nie trzeba invi. Ja mu mowie, ze u mnie monitorowac mozna ser szwajcarski a z nasieniem M raczej kolejne 10 lat moge bezskutecznie probowac a ten mi dalej, ze nie trzeba invi i tylko monitoring. No myslalam ze dziadowi przypierdziele.
Widzisz nie odpuściłaś, nie wyjechałaś na wakacje, nie monitorowałaś cyklu, to w ciąży nie jesteś. [emoji14] uczepiłaś się tego in vitro i stąd problemy. To zupełnie jak u mnie, latam na transfery zamiast na wakacje i stąd niepowodzenia. Przepraszam za złośliwość, jakaś bojowa nastawiona dzisiaj jestem. ;)

Zebys wiedziala. Ja trafilam na takiego ginekologa zaraz po poronieniu. On mi gada ze po co invi, on zna kogos prywatnie, spec o monitorowania cyklu, prosze tam isc. Nie trzeba invi. Ja mu mowie, ze u mnie monitorowac mozna ser szwajcarski a z nasieniem M raczej kolejne 10 lat moge bezskutecznie probowac a ten mi dalej, ze nie trzeba invi i tylko monitoring. No myslalam ze dziadowi przypierdziele.
Bo niektorzy lekarze, a raczej wiekszosc ginow nie specjalizujacych sie w leczeniu nieplodnosci PAR, w ogole nie bierze czynnika meskiego pod uwage... sa ekspertami, ale tylko od problemow z damska plodnoscia...

Za rok zaatakujemy jakiś fitnes i będziemy znów ważyły 56 kg :)
Wpadniecie do Olsztyna to wam poprowadze aquaaerobik :) jestem instruktorem tego cuda ale przy 3 probie na chwile odlozylam zajecia a pozniej stwierdzilam ze dziecko jest dla mnie priorytetem a odwolywanie zajec przy koncowce stymulacji bo juz nie mozna za bardzo skakac bylo meczace ;)

Hej Laski, ale się rozpisałyście jak spałam ale nadrobiłam. To chyba od intralipidu, ostatnio było to samo. Intralipid działa na mnie usypiająco. Wstałam godzinę temu, dobrze, że wzięłam wolne. Męża pogoniłam po ananaska, to zaraz sobie trochu wciągnę na implantację. [emoji4]

reklama
@gosia321 _Gosiu chcę zrobić homocysteinę,kwas foliowy,wit.b12,6, d3,e-coś jeszcze powinnam ? Podpowiesz? Dzięki
Mozesz tez wit. B6 zrobic i dziewczyny jeszcze poziom dwoch bialek oznaczaja, chyba C i S. Ja wyczytalam zeby przy MTHFR zrobic tez poziom ferrytyny i zelaza oraz morfo. I faktycznie, zgodnie z przewidywaniem mam niskie zelazo i ferrytyne a w morfo wychodzi duza wartosc MCV, gin mi tlumaczyl ze to swiadczy m. in. o nieprzyswajaniu kwasu foliowego.

Do góry