reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam jestem nowa w srode mialam punkcje pobrano 24 oocyty transfer odroczono z powodu za wysokiego progesteronu i estradiolu i podejzenia hiperki. W jakim czasie wyniki wam sie unormowaly bo brzuch mam jakbym pilke połknęła i strasznie sie mecze do tego obolala cala. dzis po badaniach estradiol spadl z 10 tys na 3 tys ale progesteron mam 159.2 ng

reklama
Witam. Jestem tu nową, w końcu odwarzylam się napisać, a nie tylko czytać Wasze wpisy .
Od 8 lat staramy się z mężem o dzidziusia . Ani razu nie zaszłam w ciążę. Zaczęliśmy od badań co stoi na przeszkodzie - słyszymy cały czas ,że oboje jesteśmy zdrowi . Nikt nie jest w stanie podać nam przyczyny braku potomka. W tamtym roku postanowiliśmy podjąć próbę in vitro , udało się za pierwszym razem - niestety ciążą trwała 4tyg i poronilam . Po pół roku kolejny transfer- udało się. Poronilam po 6tyg . Mieliśmy zamrożone jeszcze 2 jajeczka , 18.05 kolejny transfer- zdecydowaliśmy się na oba . Znowu się udało-po 14 dniach od zabiegu test pozytywny, kolejny również. niestety potem zrobiłam 3 test po 21 dniach od transferu i już był negatywny ... co poszło nie tak?! CZY JUZ NIE DANE MI BEDZIE ZOSTAC MAMA ??? PSYCHICZNIE NIE DAJE RADY .... teraz mam 4 aniołki , które na zawsze zostaną w mojej pamięci
Od razu przychodzi mi do glowy szwankujaca immunologia. Ja poronilam dwa razy w 7tyg pojechalam do dobrwgo imminologa zrobil badania i wylazlo szydlo z worka. Mam nadzieje ze leki ktorw dal pomoga przy najblizszym tramsferze[emoji16]

I jak wspominasz klinike w ostravie?
Narazie byliśmy tam na pierwszej wizycie. Mój lekarz ginekolog polecił mi swojego znajomego który tam pracuje. Wizyta polegała na tym, że wypełniamy formularz. Potem była wizyta właśnie u tego lekarza on się dopytal o inne rzeczy przeglądal wszystkie badania które ja miałam. Zrobił mi usg. Po czym dostaliśmy z mężem listę badań które mamy zrobić. Potem kontaktowałam się z nim telefonicznie. Wysłałam mu też wszystkie wyniki. Dostałam leki, które miałam sobie zacząć podawać w 2dc ale niestety okazało się że pojawiła się torbiel. Tak więc ten miesiąc odpada. No wizycie byłam teraz u niego już nie w Ostrawie a w Rybniku bo tam przyjmuje w gabinecie i pracuje w szpitalu. Tak więc jak coś to można tam się z nim umówić na jakieś usg czy wizytę. Teraz mam leki anty przepisane. W lipcu startujemy od nowa.

Brałam żel dopochwowy i tabletki progonova. Mieszkam w UK. W Polsce robiliśmy badania genetyczne i też wszystko wyszło ok.
Oprócz tego drożność jajników ,badania krwi, usg
Oj i tu jest problem ze poza standardem nie mialas nic. W Uk podchodzisz do dofinansowanych procedur?
W takim razie zostaje ci przyleciec do Pl na wizyte do Pasnika slynnego tu na forum cudotworcy immunologa. W miedzy czasie zamowic sobie zestaw na trombofilie z test dna bo za granice chyba tez wysylaja. I zrobic sobie dokladne badania. Bo albo to problem z krzepliwoscia lub zespol antyfosfolipidowy albo skopana immunologia

Jezu dziewczyny tak nastraszylyscie długimi terminami u dr G ze az zadzwonilam sie zapisac jakby mi 15.06 dr Pasnik pozwolil startowac ze stymulacja. To na szczescie 18.06 byl.termin.
A tak to dr G ma wolne 19-26.06.
@Kurcia - ja umowilam sie do doktora M bo u G nie bylo terminu i po Twoim poscie zadzwoniłam z zapytaniem czy może jest termin u dr G i quwa dziewczynki był huraraaaa - @dżoasia wiem , że nie wpuszczasz już do ciechocinka ale z racji tego że ja duzzzaaa baba jestem ide jak taran :p

reklama
Spokojnie, ja mam 4dpt na naturalnym cyklu 15,7, poprzednio miałam 11. Ja tam ufam lekarzowi i sama nie dokładam nic. Komus ufać trzeba a po co później mieć do siebie pretensje...
Jakby to mój prowadzący się wypowiedział to bym się nawet nie zastanawiała bo jemu ufam. A tego drugiego lekarza nie znam...ale chyba jakieś rozeznanie maja

Do góry