reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cudzie trwaj ❤❤❤
7dpt beta 37.4 progesteron 44.4
8dpt beta 66.7
9dpt beta 112.5 progesteron 37.7
❤❤❤❤
Myslicie zeby sie dopchac jeszcze progesteronem ?
Biore 3x3 luteine podjezykowa 50mg
3x3 ultrogestan 100mg
1x prolutex
Co daje 1250 mg dziennie moze tak dodatkowa kapsuleczka ultrogestanu do kazdego podania ?
A w jakich jednostkach ten prg?

reklama
To widocznie w tej klinice zapladniaja tylko 6 szt. Sluchajcie bo ja się już zakrecilam. Oczywiście zarodki nie podane idą albo do mrozenia albo do adopcji. A komórki? Ja wiem, że chcieliśmy je zamrozić, ale jakbyśmy nie chcieli to one też muszą iść albo albo jak wyżej?
Mi lekarz jeszcze mowil ze z komorkami jest opcja oddania do badan-jako material edukacyjny dla embriologow [emoji5]

Hej Kochane! Obiecałam, że się odezwę, i dam znać co z tym moim czerniakiem, otóż jestem już po zabiegu docięcia blizny i dzisiaj odebrałam wynik, blizna czysta, wszystkie badania ok, jestem zdrowa :) teraz co 3 mies. kontrole, jak wszystko będzie ok, to za rok mogę podejść do transferu, a lekarza mam fantastycznego, więc te kontrole to będzie czysta przyjemność ;) Jestem przeszczęśliwa i aż mi dziwnie, że nie będę żyć od wizyty do wizyty, jak to było podczas in vitro. W pierwszej kolejności rzucam pracę i szukam innej, w międzyczasie jadę na wakacje i cieszę się życiem :) Buziaki dla Was i do zobaczenia za rok :-D
Bardzo sie ciesze ze jestes juz zdrowa! Rok szybko zleci [emoji4] masz racje, teraz jest Twoj czas, czas na zmiane pracy i skupienie sie tylko na sobie [emoji5] a jak znajdziesz wolna chwile, zagladaj do nas [emoji8]

Ja też miałam mieć tylko 6 bo tak im pozwala ustawa. Ale jak parametry nasienia sa kiepskie to widocznie można wiecej. Chyba tak samo jest z komórkami.
Tak jest. Na poczatku nam mowiono ze mozna zaplodnic maks 6 komorek, ale pozniej w dniu punkcji, stwierdzono ze skoro M jest pacjentem z przeszloscia onkologiczna i mamy przez to mocno uszkodzone nasienie, to nas kwalifikuje do zaplodnienia wszystkich komorek.

Gratuluje ;) ktory to dzien po transferze
Tak zrob progesteron bo poziom powinien byc wysoki
Tylko ze progesteron to najlepiej z samego rana przed pierwszymi lekami aplikowanymi. A już w ogóle super jak na czczo i za duzo nie pic, tak po nocy zrobić. Wtedy jest to w jakimś stopniu miarodajne, można wyniki porównywać. A jak ty Gosiu do labu w srodku dnia biegałaś to łatwiej o trochę wyzszy/ niższy wynik. Tylko ten prg u ciebie to w ng/ml czy nmol/l?

Juz po wizycie.endo slabiutkie 6mm a dzis 12dc. Zwoekszyl mi dawke estrofemu do 4 tabl. W sobote kolejne usg. Jezeli bedzie endo ok to crio 14go czerwca. Mam zle przeczucia co do tego podejscia..
anett a może wlew z czynnika wzrostu granulocytow jak Acofil np.? Bo nie pamietam czy ty masz go dostać. Mi Paśnik zalecił wlew 5 dni przed transferem blastki i potem zastrzyk z tego samego w domu. Robili mi w Novum i okazuje się ze oni to często praktykują jak endo złe przyrasta. Bo taka kartę ze zgoda na wlew musiałam podpisać a na niej wypisane preparaty (bo jest kilka zamienników) i ze daja to na poprawę endo. Pewnie jeszcze od strony receptywńosci pomaga.

reklama
To widocznie w tej klinice zapladniaja tylko 6 szt. Sluchajcie bo ja się już zakrecilam. Oczywiście zarodki nie podane idą albo do mrozenia albo do adopcji. A komórki? Ja wiem, że chcieliśmy je zamrozić, ale jakbyśmy nie chcieli to one też muszą iść albo albo jak wyżej?
Decydujesz czy do adopcji czy mrozisz czy niszczysz. Zazwyczaj na umówie dotyczącej procedury dokładnie jest opisane jakie są warunki.
A można zapladniac 6 sztuk chyba ze są przesłanki żeby więcej. Czyli wiek powyżej 35 lat, jakieś medyczne wskazania ze prawdopodobnie słaba jakość, badania zarodkow mogą być wskazaniem. Jedni lekarze szukają wskazań a inni unikają...

Do góry