reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Margit2018 - jeszcze myslimy - procentowo decyzja na chwilę obecna jest 70% na kd i 30% na swoich - na kd większe szanse wiadomo bo wiek moj mnie dyskwalifikuje w sierpniu 42 stuknie i wiadomo , a z drugiej strony sprawdzalam amh w maju 2017 1.96 w kwietniu 2018 1.94 - wszystko oki cukier, tarczyca, żadnej endomendy , jajowody drozne , owulacje mam normalnie - na stymulacje reaguje doborze - fakt zarodki tylko 3 z 11 jaj , niestety tylko jeden sie ostal do 3 doby i nie zaimplantował , ale czasami kobiety sa duzo mlodsze i ani jednego. Myslimy by sprobowac na swoich , a jak nie wyjdzie to we wrzesniu na kd - bo naprawdę stara jestem . No i wiadomo finanse - quwa pesel co innego biologia co innego :p Tak naprawe to loteria bo nikt nie da gwarancji , że z kd tez bedzie wiecej zarodków fakt 20% -30% wiecej szans - aaaa quwa wszystko to takie ciężkie i niesprawiedliwe i pomołu mnie przerasta :growl: czasami mysle , ze juz pora sie pogodzić ze swoj czas przegapiłam :szok:
Ty przestań pitolić i weź się w garść Agniecha!!!!! Sama nam powtarzasz że każdej z nas sie uda...
Masz wyniki AMH na lepszym poziomie niz nie jedna 30stka... więc bierz cyc do przodu i przyklej usmiech do twarzy... będzie dobrze :cool2::cool2::-) :):-) :)

reklama
To jak rozpocząć stymulację skoro trzeba ją zacząć w 2 dniu cyklu i nie można mieć wtedy torbieli? Antykoncepcja na miesiąc przed?
Ja mialam antykoncepcje bo szlam dlugim protokolem. Ale gdybys w czasie kontroli miala torbiel to mysle ze Ci wlasnie dadzą antykoncepcję na miesiac przed stymulacja.

Czesc dziewczynki wczoraj mialam punkcje z 18 pobranych jajeczek, 12 bylo dojrzalych, 6 zamrozilismy (chociaz mialam nadzieje, ze beda zaplodnione), a dzisiaj z tych 6 ciu zaplodnionych zostaly 2. Teraz pytanie czy w ogole przezyja te dwie :(. To wszystko jest takie smutne.
Inulka ściskam mocno i zaciskam kciuki aby się udało... ❤❤ ❤❤

Teraz czekamy dwa tygodnie na wyniki jeśli wszystko będzie ok a wszystko wskazuje na to że będzie :) to zaraz po zakończeniu leczenia provera lecimy z przygotowaniem do transferu ❤❤❤❤
1.06 mam mieć wyniki biopsji :)
Czyli Olcia jesteś co i raz to bliżej celu? ;)
A czemu tak Cię bolało? nIe miałaś żadnego znieczulenia?

No właśnie najgorsze jest to że ona tak w ciągu 4 dni urosła jadę właśnie do białego spałam całe 30 min po nocce Ale z bratowa jadę w połowie drogi ja będę prowadziła wyspie się jak przyjadę
Paulinka ja jak miałam torbiel wykrytą miał nie całe 2 cm, a po tygodniu brania leków poszłam na kontrol i tam było 6,5cm.
Jak miałam usuwany mierzył 8cm... a nic, nigdy mnie nie zakuło, zabolało... nic...
Wiec jestem w stanie uwierzyć ze tak szybko urósł :(

Dziewczyny. Bylam u urologa. Po 1. Uwaza ze krwiomocz byl jednak wynikiem infekcji. Po 2. Kamien w nerkach jest ale mowi "do rozpuszczenia".
Wiec na doleczenie infekcji dal mi na 3 miesiace takie saszetki z probiotykiem i zurawina do picia.
Rozpisal tez antybiotyki takie mocne takze gdyby tylko objawy wrocily to mam od razu je wziac.
A co do kamienia to mowi ze duzo duzo pic i startowac z ivf. Bo mowil ze kamien jest w takim miejscu ze moze i 10lat sie nie ruszyc.
Super Kurcia... Z dwojga złego lepiej, że kamyk się schował w miejscu nie zagrażającym ivf ... wiec działaj!!!!

reklama
Kochana ja tez na decyzje czekalam od telefonu ok 2 tygodnie bo nie zawsze jak do niego pisalam byl wlasnie w apc ale zawsze odpisywalze jak tylko bedzie to zajrzy do dokumentacji i wysle zalecenia.
Ale kochana kurwica mnie już strzela tyle czasu dokładnie 12 kwietnia miałam z nim rozmowę i czekam to trochę za długo nie sadzisz

Do góry