reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam serdecznie! Bardzo proszę o pomoc. Dostaliśmy wiadomość z kliniki o rozwoju zarodków w 3 dobie :
1 -3/10c
2 -3/2
3 -3/8
4 -3/6 fr30%

Kryteria oceny:

1/ Pierwsza cyfra to ocena jakościowa zarodka.
Skala 1-4 gdzie zarodek z oceną 1 jest najlepszy, 2 dobrej jakości, 3 średniej jakości, 4 zarodek zatrzymany w rozwoju.
2/Druga cyfra to liczba komórek w zarodku.
3/Litera "c" oznacza że zarodek kompaktuje (usiłuje przejść do następnego etapu rozwoju,moruli). Zjawisko to podnosi jakość zarodka.
4/ "fr x %" jest to określenie stopnia fragmentacji zarodka, zjawiska niekorzystnego, obniżającego jakość zarodka. Im wyższy odsetek fragmentacji tym jakość słabsza.
5/Zarodek oceniony jako "x/M" to morula. Skala ocen: 1 najlepsza, 2 dobra, 3 średnia, 4 słaba jakość.

Wszystkie są średniej jakości :(mamy jakie kolwiek szansę?
Było tu na forum wiele przypadków że dziewczyny miały bardzo słabe zarodki a z nich są dzidzie... także głowa do góry!
Będzie dobrze ;);) :*

reklama
Dziewczyny ...jutro Cudotwórca...no właśnie boję się,że pokładam zbyt duże nadzieje...
i ,że jak nie wyjdzie to bęęęęędzie baaardzo żle....

ale ! miałam byc dobrej myśli :)

Aśka-znajdę Cię ja tam? :D
Tylko się ni chowaj po kątach :D
@Murawa trzeba iść... zobacz Pasikonik ilu już pomógł... miejmy nadzieję że szybko znajdzie dla Ciebie plan działania i dzięki niemu teraz to kolejne podejście będzie szczęśliwe :)

Kurcze dziewczyny jak mi ta beta nie wyjdzie jutro ladnie to ja nie wiem. Tak mi "jezdzi" bulgocze w brzuchu rano i wieczorem ze no zaczne sie martwic jesli to nie oznaka pieknej ciazy heheh;) trzymajcie kciukaski:)
@Koniczyna82 to juz jestes bardziej spokojna po becie? Czy odetchniesz dopierl jak serduszko uslyszyszysz? :):)
Ja marze o tym dzwieku:)
Uspokoiłam się na tyle ze na razie się nie kuje. Ale trafił się termin na wtorek do mojego lekarza gina z Medicover to pójdę, pecherzyk podejrze. To będzie 5+1

Jesssu ale ty masz szczęście do niego:-) :) pamiętaj jak nie drzwiami to oknem, powinien chłopina wiedzieć że baby nie powstrzyma, z tym instynktem jeszcze nikt nie wygrał:rolleyes:
Oj ja już myske ze on o mnie myśli ze ja jakaś nie tegas:( ile można już dzwonic ,pisac i przypominać się ciagle mu już mam dość :mad: już bym coś robiła z sobą a tak w plecy nam tyle czasu nie dość ze przez niego to po ostatnim transferze minęło już tyle czasu

reklama
IMG_1662.JPG
dziewczyny chce Wam przedstawić mojego Małego Okruszka Zosię. Postanowiła wybrać się na świat 5 tygodni wcześniej. Urodziła się 14.05.2018 roku o godzinie 21:18 i ważyła 2230g. Jest całym moim i męża światem! Walczcie bo warto!

Załączniki

• IMG_1662.JPG
    IMG_1662.JPG
    425,4 KB · Wyświetleń: 570
Do góry