reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Byłam na usg, beta i testy nie klamaly. Ciąża obumarla, było widać tylko puste białe duże pole pośrodku macicy. Ma się samo oczyścić więc mam czekać na okres. Będzie boleć i będzie dłuższy niż zwykle ale pocieszyl mnie, że od nowego cyklu mogę się starać o nowa ciążę. Po lyzeczkowaniu niestety czas ten się wydłuża do pół roku. No i nie wiem, co zawinilo. Czy za dużo nosiłam młodego, może rowerem za często A może mały mi skoczył na brzuch. A może tak musiało być. Cholera wie.
Ehh nawet sobie nie wyobrazam jak bardzo jest Ci teraz źle [emoji20] dobrze ze masz dla kogo byc dzielna.. trzymam kciuki za samoistne oczyszczenie bez koniecznosci lyzeczkowania! Sciskam [emoji11]

@Koniczyna82 tak sie ciesze i gratuluje!!!!

@misis188 oo nie wiedzialam ze dr jest urologiem. :)

@Maryanka gratuluje wspanialych wiesci!!!
Co do kolki to co lekarze daja na bol w ciazy? Bo to mnie wlasnie martwi ze jak sie nie pozbede tego dziadostwa przez ciaza to zlapie mnie bol w ciazy...
Jejku kochana, wprowadxilam Cie w błąd:( jest andrologiem nie urologiem

Witajcie [emoji846] Ja po punkcji [emoji846] okazało się ze strach ma wielkie oczy. Dostałam dożylnie środki przeciwbólowe i lekkiego oszalamiacza. Chwile uczucie jak po 2 piwkach[emoji23]. Czułam wkłucia ale zamiast bólu takie pieczenie. Lekko plamilam już w domu. Pobrali 9 jajeczek, teraz czekam na info kiedy transfer. Lekarz powiedział ze może Piątek, lub Sobota lub Poniedziałek. Dostałam progesteron w tabletkach 6 sztuk dziennie plus zastrzyki Progedex po 1 wieczorem. Dziękuje za wczorajsze słowa wsparcia i kciukasy [emoji846] Jesteście niezastąpione !

Przywiozłam małego ze dwa razy po 200 metrów. Żyłam normalnie, nie jakiś hardcor. W pierwszej ciąży długo chodziłam do pracy a musiałam dźwigać i było ok. Tutaj się oszczedzalam. Nie wiadomo co było przyczyną.
Asiu jeżeli porzucenie rowera i nie noszenie dziecka byłyby gwarancja na udaną ciążę to uwierz mi każda z nas chodziłaby już z brzuchem. Niestety to nie jest przyczyna tych strat i jaka jest tego nikt nie wie. Mam nadzieję że w kolejnym cyklu już nie będziesz pamiętała tylko cieszyła się a my razem z tobą.

reklama
Dziewczyny wynik po amniopunkcji prawidłowy. Jestem taka szczęśliwa. Płeć dziecka potwierdzona będzie chłopczyk na 100%. Po porodzie będzie trzeba uporać się z rozszczepem wargi i podniebienia, ale to już najmniejsze zmartwienie. :)
Maryanko ogroooomnie się cieszę, wiedział że będzie dobrze, a z tym się uporacie szybciutko i nikt nawet nie bedzie pamiętał.

Do góry