reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki dziekuje za kciuki.mam nadzieje,ze sie uda...mam do Was kilka pytan. nie mialam robionej histeroskopii.wiecie moze w jakim dniu cyklu mozna ja wykonac? czy ktoras z Was leczy sie u dr Mrugacza w bocianie?bo w sumie jak sie nie uda bede chciala zmienic lekarza wlasnie na niego.wiecie moze jak dlugo sie czeka na wizyte?bede wdzieczna za wszystkie wskazowki.milej niedzieli Wam wszystkim zycze.

reklama
Witam:tak:
Mam do Was pytanie dziewczyny, czy któraś z Was brała biosteron na poprawę jakości komórek?
Mam przerwę w staraniu ze względu na finanse i zacznę dopiero po nowym roku, więc mam 3-4 miesiące które mogę wykorzystać na suplementację. Ale nie wiem czy kupić jakiś zestaw dla kobiet starajacych się, czy takie zestaw wszystkiego co kiedyś było pisane czy ten biosteron

lawendowy sen też brałam menopur ale później, u mnie było tak:
11 dni wyciszanie (kurcze nie pamiętam nazwy ... ganopeptyl chyba??)
później przez 5 dni bravelle 2 amp codziennie + ganopeptyl
później przez 6 dni bravelle 1 amp + menopur 1amp
na końcu choragon 2 amp na pęknięcie

Wiesz ogólnie ponoć byłam pacjentką, która wykorzystało małą ilość leków i nie dużo wydałam bo z 4500 zł zwrócili mi 1700 zł czyli leki kosztowały mnie 2800 zł. To jedyny plus bo wiem, że są pacjentki, które jeszcze dopłacają. W pewnym momencie chodziłam na usg co 2, 3 dni bo moje jajniki wyprodukowały 20 jajeczek i miałam lekką hiperkę.

gizas ja biorę femibion natal + jedną tabletkę selenu ze względu na podwyższone tsh + 2 tabletki koenzymu Q10
Mój mążą bierze : androvit + selen + koenzym Q10 + kwas foliowy

Myślę, że taki zestaw wystarcza zdecydowanie.

dziewczynki nie obrazcie jesli bede mniej sie udzielac na forum.. bardzo mi pomoglyscie, wiedzą, wsparciem, podpowiedziami co zrobic, po prostu tym ze jestescie.. ciesze sie ze wam sie udaje bo to daje nadzieje ze i mnie sie KIEDYS moze uda... ale co widze suwaczki i maluchy, ciąze, i serduszka to nie wytrzymuje i placze... ból w sercu rozdziera... prosze nie myslcie ze to zazdrosc.. przeszlyscie wiele i zasluzylyscie na to jak nikt inny, ja kiedys tez bede sie cieszyc mam nadzieje ale poprostu wpadam w histerie jak dochodzi do mnie ze nie udalo sie po raz kolejny :((((( bede z wami od czasu do czasu, obiecuje... no chyba ze macie mnie dosc! buziaki, tule niech malenstwa sie rozwijają..

Madzialenak, ja dostałam tylko menopur, który mam brać na razie przez 4 dni. Zaczynam od dawki 112,5, bo jak powiedział dr K., zwiększyć zawsze można, ale obniżyć dawkę, to już się nie da. Powiedział też, że będą najtańszą pacjentką w historii Invimedu, no ale czas pokaże, jak będzie na prawdę:-D Nie mam żadnych antagonistów, bo u mnie nie trzeba wyciszać przysadki.

reklama
lawendowy to naprawdę będziesz najtańszą pacjentką, ale kasa w tym momencie nie jest najważniejsza tylko jakość komórek. Ciekawa jestem ile zarodków będziesz miała. Widzisz ja niby dużo jajeczek wyprodukowałam bo 20 szt, doktor pobrał tylko 9 z czego 6 było pełnowartościowych a tylko 3 zarodki przetrwały. Trochę mnie martwi ta moja ilość zarodków, ciekawa jestem jakiej były klasy, mam na pisane klasa I-II ale co to oznacza?? Nie wiem czemu nie było pobranych więcej jajeczek skoro tyle ich wyprodukowałam.

Do góry