reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki Kochana ❤️

Nie odchodzę Kochana, wrócę na pewno, ale dla mnie to za trudne w tym tkwić, więc po prostu muszę się odciąć. Na pewno to pora na zmianę pracy, od której nie mogłam się uwolnić, bo przeciż zaraz będę w ciąży...

No jestem w lekkim szoku wiesz... ale to fakt że są i dobre strony, przecież jakby mi transfer się udał to bym tego nie usunęła... poszłam bo byłam na zwolnieniu po transferze i miałam akurat czas, co za ironia losu o_O

Dzięki Kochana, ten mój doktorek z naszego trójmiejskiego najlepszego szpitala jest, więc narazie mu zaufam, u mnie ryzyko przerzutów jest stosunkowo małe. Ale jak coś jednak wylezie, to wezmę pod uwagę...
Ja ma na myśli potem, po okresie karencji. Jak ten niczego nie znajdzie to naprawdę czysto. On widzie tym usg naprawdę... jakaś niesamowita intuicja. Wiem, bo we wszystkich szpitalach co byłam z namaszczeniem opisy tego jego usg oglądali doktory na oddziałach i prawdziwym szacunkiem

reklama
A ja odebralam dzis wyniki moczu. Bakterii nie ma. Wiec co to za zapalenie bez bakterii. Czekam jeszcze na posiew ale mialam juz taka sytuacje 4 lata temu. Leczyli mnie 2 lata i w koncu stanelo na tym ze to endometrioza tak dokucza. Ale czy endometrioza moze wywolac krwiomocz? Watpie...

A ja odebralam dzis wyniki moczu. Bakterii nie ma. Wiec co to za zapalenie bez bakterii. Czekam jeszcze na posiew ale mialam juz taka sytuacje 4 lata temu. Leczyli mnie 2 lata i w koncu stanelo na tym ze to endometrioza tak dokucza. Ale czy endometrioza moze wywolac krwiomocz? Watpie...
To faktycznie dziwne ale może jednak ma to związek z endometriozą albo porobiły Ci się jakieś zrosty? Może coś z moczowodami się dzieje?

A czy Ty przypadkiem nie wzięłaś leków przed oddaniem moczu do badania. I jak bardzo dużo piłaś to mogłaś wypłukać bakterie do tego stopnia, że nie wyszły w badaniu. Ja tak kiedyś miałam, przestałam pić hektolitry wody i zapalenie wróciło:(

Wiesz, teraz to nie mogę sobie przypomnieć czy faktycznie było to w Novumowych statystykach z ich strony czy w jakiejś odpowiedzi eksperta czy artykule ale potwierdzało to co ci wszyscy ludzie z łanów obydwu klinik mowili. Nie, pamietam ze dokładna tabelkę widziałam procentowa z 5,6 i 7 dnia ale nie wiem gdzie. Ja w pierwszej procedurze z całej masy komórek w 5dniu się dowiedziałam ze nie ma żadnej blastki (w 3 dniu było koło 10ladnych) to długo z embriologami gadałam. W końcu do 6 dotrwało mi 5. W drugiej procedurze jak w 5 dobie rano znowu to samo - jedna prawie blastka była to potem gadałam z latem przez 3 dni. W końcu zamrozili 3 w 5dniu, 3 w 6tym i dwie słabizny zostały zamrożone w 7dniu.

Na pewno te z 6 dnia niewiele słabsze od tych z 5, a w siódmym to już przepaść. Nawet z 8dnia jakieś tam ciąże się trafiły. A jak mi wybierali na pierwszy transfer najlepiej rokujący zarodek to wzięli z 6dnia bo był piękny 4aa
Dziekuje Koniczynko [emoji9]

reklama
Do góry