Dziewczyny, napiszcie prosze gdzie robilyscie badania genet na trombofilie? I ktore dokladnie? Na stronce testdna jest info ze powinno sie zrobic:
V Leiden, VR2, protrombina czynnik II, PAI 1 i MTHFR (tylko to mam zrobione-obecna wersja hetero obydwu mutacji). Niby mozna wysylac na testdna probki samodzielnie pobranego materialu z policzka ale jakos nie jestem.do konca do tego przekonana [emoji6]
A chcialabym miec ogarnieta juz dokladna diagnostyke w tym kierunku przed kolejnym podejsciem, zeby pozniej nie zastanawiac sie czy trzeba odstawic heparyne czy nie trzeba, a jak tak to w ktorym momencie, w razie gdyby zaskoczylo.
Z gory dziekuje za pomoc! [emoji4]
Ja robiłam te pakiet. Napisałam do nich na czacie, bo też jakoś się bałam sama te próbki pobierać i babeczka mnie umówiła do punktu pobrań, z którym mają podpisaną umowę. I oni tam mają te pakieciki i robią wymaz i zamawiają kuriera.
Tak myślę - może zrobię helicobakter? z czego to się robi? Krew?ANA 1, anty tpo, anty tg, wit d3, kiry, immunofenotyp, przeviwciala przeciwplemnikowe, allo mlry, test mikrocytotoksycznosci, cytotoksycznosc konorek NK, homocysteina, mutacja v leiden w genie czynnika v krzepnięcia krwi i w genie protrombiny, antykoagulant tocznia, p/c p. Protrombinie igg i igm, p/c p. Fostatydyloserynie igg i igm, p/c p. Fosfatydyloinozytolowi igg i igm, p/c p beta-2 glikoproteinie I igg i igm, p/c p kardiolipinie igg i igm, profil cytokin, helicobakter pyroli igg i to chyba wszystko bo nie mam wiecej z immunoligi w mej tece