reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny kiedyś po forum krążyła taka rozpiska jakie badania imunno i resztę zrobić po nie udanych ivf . Kuzynka kolejny raz porażka i prosi mnie o pomoc a ja troszkę wypadłam z obiegu przy dziecku . Pomożecie ?
Kochana ja Ci moge napisac jakie ja robiłam choc mysle ze lepiej umowic sie do doc. Pasnika i on wskaze co zrobic na podstawie wywiadu bo te badania do tanich nie naleza

reklama
Tak niby za darmo ale on sam powiedział ze nic mi nie wyślę jak mu nie prześle wynikow biopsji i już 2 tyg a ja dalej czekam a czas mi nagli przeciez
Kochana ale zrozum ze mial urlop wiec musi sie chłop odrobic.ja od innego immunologa czekalam tydzien na odpowiedz i musialam za odpowiedz ze wynik jest prawodlowy zaplacic 150 zl. Zadzwoń tam dzis

Tak niby za darmo ale on sam powiedział ze nic mi nie wyślę jak mu nie prześle wynikow biopsji i już 2 tyg a ja dalej czekam a czas mi nagli przeciez
No ale jak byl na urlopie to jasne ze nie odpisywal. Mysle ze trzeba dac mu czas na odgrzebanie sie z pourlopowych zaleglosci. Lekarz to tez czlowiek [emoji4]

Kochana ja Ci moge napisac jakie ja robiłam choc mysle ze lepiej umowic sie do doc. Pasnika i on wskaze co zrobic na podstawie wywiadu bo te badania do tanich nie naleza

Te co ja miałam u Paśnika to wiem ale wy tu jeszcze miałyście jakieś mutacje itp a tego Ja osobiście właśnie nie robiłam . Ale jak możesz podeslij twoje będę wdzięczna [emoji8]

Dziewczyny, napiszcie prosze gdzie robilyscie badania genet na trombofilie? I ktore dokladnie? Na stronce testdna jest info ze powinno sie zrobic:
V Leiden, VR2, protrombina czynnik II, PAI 1 i MTHFR (tylko to mam zrobione-obecna wersja hetero obydwu mutacji). Niby mozna wysylac na testdna probki samodzielnie pobranego materialu z policzka ale jakos nie jestem.do konca do tego przekonana [emoji6]
A chcialabym miec ogarnieta juz dokladna diagnostyke w tym kierunku przed kolejnym podejsciem, zeby pozniej nie zastanawiac sie czy trzeba odstawic heparyne czy nie trzeba, a jak tak to w ktorym momencie, w razie gdyby zaskoczylo.
Z gory dziekuje za pomoc! [emoji4]

Te co ja miałam u Paśnika to wiem ale wy tu jeszcze miałyście jakieś mutacje itp a tego Ja osobiście właśnie nie robiłam . Ale jak możesz podeslij twoje będę wdzięczna [emoji8]
ANA 1, anty tpo, anty tg, wit d3, kiry, immunofenotyp, przeviwciala przeciwplemnikowe, allo mlry, test mikrocytotoksycznosci, cytotoksycznosc konorek NK, homocysteina, mutacja v leiden w genie czynnika v krzepnięcia krwi i w genie protrombiny, antykoagulant tocznia, p/c p. Protrombinie igg i igm, p/c p. Fostatydyloserynie igg i igm, p/c p. Fosfatydyloinozytolowi igg i igm, p/c p beta-2 glikoproteinie I igg i igm, p/c p kardiolipinie igg i igm, profil cytokin, helicobakter pyroli igg i to chyba wszystko bo nie mam wiecej z immunoligi w mej tece

Dziewczyny, napiszcie prosze gdzie robilyscie badania genet na trombofilie? I ktore dokladnie? Na stronce testdna jest info ze powinno sie zrobic:
V Leiden, VR2, protrombina czynnik II, PAI 1 i MTHFR (tylko to mam zrobione-obecna wersja hetero obydwu mutacji). Niby mozna wysylac na testdna probki samodzielnie pobranego materialu z policzka ale jakos nie jestem.do konca do tego przekonana [emoji6]
A chcialabym miec ogarnieta juz dokladna diagnostyke w tym kierunku przed kolejnym podejsciem, zeby pozniej nie zastanawiac sie czy trzeba odstawic heparyne czy nie trzeba, a jak tak to w ktorym momencie, w razie gdyby zaskoczylo.
Z gory dziekuje za pomoc! [emoji4]
V leiden i ten gen protrombiny robilam w Krakowie w alabie ale krew odsawalam tam gdzie sacha przyhmuje

reklama
Cześć, środa, pada deszcz, idealna pogoda dla mojego stanu ducha. Poszłam do apteki po dwa różne testy, na jednym (czułość od bety 10) wyszła druga bladziocha, bardziej poświata, a na drugim nic-czułość od 25. Oczywiście test nie z pierwszego moczu. Widać coś tam się ślimaczy ta beta. Ech, do dupy to wszystko. Wybaczcie moje beznadziejne nastawienie ale to były nasze ostatnie zarodki mężowe. Nawet nie wiem jak podejść do kolejnego razu, żeby miało to jakiś sens w celu dalszego leczenia. Może encorton? Zostały nam jeszcze 2 blastki z nd, wezmę je na raz i czas najwyższy lecieć dalej.
Te dwie blastki to też żaden szał jak się okazało, bo są z szóstej doby. Mam dzisiaj mega doła. Jeszcze będąc durną babą będę się łudzić do jutra, że może się jednak udało. Że ta beta ruszyła tak jak jest w tej rozpisce, którą ktoś od czasu do czasu wrzuca. Tylko jakoś nikomu beznadziejna beta w 8 dpt nie wychodzi jak ma się udać. Ciężki dzisiaj będzie dzień. :(
Justynko nie wiadomo co los przyniesie ale w przypadkach niepłodnosci męskiej gdy kobieta jeat zdrowa natura bardzo często zaskakuje. Trzymam kciuki żebyś się pozbierała. Przed tobą wiele możliwości i na całe szczęście masz męża ktory akceptuje rozne rozwiązania. Czasami trzeba zagryść zęby i przeczekać smutne dni, są lekarze jest in vitro spokojnie, będziesz mamą.

Do góry