reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale jaki miałaś przyrost bety ?
Kochana, moje przyrosty byly rozne, poczatek byl bardzo ok, podwajala sie, ale pozniej gorzej, od 15dpt zaczela zwalniac. Decyzja o odstawieniu lekow w 32dpt z beta niecale 12tys (w usg widoczne puste jajo). Niestety nie pamietam ile bylo tuz przed zabiegiem, jak tylko znajde wypis ze szpitala, to Ci napisze, ale to bylo cos kolo 20tys. Tak czy inaczej sprawdzalo mnie w szpitalu jeszcze kilku lekarzy przez ta wzrastajaca bete, pomimo tego ze wczesniej puste jajo stwierdzilo dwoch niezaleznych ginekologow.
Ale to byl moj przypadek. A kazdy jest inny. Dlatego nie ma co sie nakrecac. Bo tak jak wczesniej juz pisaly dziewczyny, nie z takich historii nieraz na naszym forum rodzily sie dzieci [emoji4] Teraz musisz cierpliwie zaczekac co przyniesie los. Trzymam mocno kciuki![emoji8]

Kochana, moje przyrosty byly rozne, poczatek byl bardzo ok, podwajala sie, ale pozniej gorzej, od 15dpt zaczela zwalniac. Decyzja o odstawieniu lekow w 32dpt z beta niecale 12tys (w usg widoczne puste jajo). Niestety nie pamietam ile bylo tuz przed zabiegiem, jak tylko znajde wypis ze szpitala, to Ci napisze, ale to bylo cos kolo 20tys. Tak czy inaczej sprawdzalo mnie w szpitalu jeszcze kilku lekarzy przez ta wzrastajaca bete, pomimo tego ze wczesniej puste jajo stwierdzilo dwoch niezaleznych ginekologow.
Ale to byl moj przypadek. A kazdy jest inny. Dlatego nie ma co sie nakrecac. Bo tak jak wczesniej juz pisaly dziewczyny, nie z takich historii nieraz na naszym forum rodzily sie dzieci [emoji4] Teraz musisz cierpliwie zaczekac co przyniesie los. Trzymam mocno kciuki![emoji8]
Wiem że każdy przypadek inny .. szczerze mówiąc to ja dzisiaj jak zaczęłam krwawić to już się pogodziłam z losem że dobrze że się samo oczyszcza itd ... Byłam przekonana że beta pójdzie w dół na łeb a tu takie coś ... Szczerze mówiąc to niby nie jestem przekonana że się uda ale po tym co mi lekarz powiedział dał nadzieję i boje się kolejnego rozczarowania :/

Wiem że każdy przypadek inny .. szczerze mówiąc to ja dzisiaj jak zaczęłam krwawić to już się pogodziłam z losem że dobrze że się samo oczyszcza itd ... Byłam przekonana że beta pójdzie w dół na łeb a tu takie coś ... Szczerze mówiąc to niby nie jestem przekonana że się uda ale po tym co mi lekarz powiedział dał nadzieję i boje się kolejnego rozczarowania :/
Kochana, cokolwiek by sie nie stalo, pamietaj ze predzej czy pozniej bedzie dobrze[emoji173] kazdej z nas zaswieci slonce[emoji8]

. Tak o procedurze miałam dwie z rzadowka robione ..koszt jednej to około 5 tysięcy .. ale to jest kwestia leków ile potrzebujesz ..wszystko jest refundowane poza lekami jak w każdej klinice jeśli chodzi o program rządowy czy też miastowy ;) to i tak jest mniej niż połowa ceny wiec nie narzekajmy ja dzięki temu miałam dwie próby bo by mi kasy inaczej brakło co i wiąże się z tym że jakbym miała całość płacić ze swoich to bym synka nie miała i bym obecnie w ciąży nie była .. wiec ja nie narzekam na gamete .. oczywiście ogólnie wizyty i wszystko mogło by być tańsze ale warto płacić za takie cuda ;)
Nie no z tym się zgadzam bo inaczej by kosztowało ze 12-13 tyś. Szkoda tylko że takiemu dobremu szpitalowi zabrali inne świadczenia na NFZ łącznie z porodami. A mój wątek dotyczył badań prenatalnych czy może w gamecie nie robią na NFZ skoro wisi szyld że współpracują z NFZ. A jeśli chodzi o cuda to fakt Gameta czyni cuda

reklama
Wiem staram się tak myśleć chociaż chwilami bywa ciężko ..
Wlasnie po to tu jestesmy zeby sie wzajemnie wspierac w trudnych chwilach. Problemy z plodnoscia, straty ciaz itp to bardzo trudny temat. Towarzysza nam niezwykle mocne, specyficzne emocje i taka prawda ze pomimo najlepszych checi, nikt tak Cie nie zrozumie, jak osoba, ktora przechodzi przez to samo. Sciskam mocno [emoji8]

Do góry