Justin87
Fanka BB :)
Dokładnie.Obawiam się ze takie środowiska nie dopatrzą się mniej wyraźnego FASu u któregoś tam malucha
FAS to straszna choroba i jedyna, która jest zależna od postępowania matki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie.Obawiam się ze takie środowiska nie dopatrzą się mniej wyraźnego FASu u któregoś tam malucha
A dajcie spokoj. Ja kiedyś czekałam na amniopunkcję z taka jedna kobieta co miała już jednego dorosłego syna. I 4 skrobanki. A teraz od niedawna ma nowego męża i niechcący ta ciaza się trafiła. Przykleiła się do mnie bo nie bardzo rozumiała o co chodzi jak jej genetyk wyjaśniał co to jest badanie kariotypu (myliła chromosomy z komórkami) i czemu 2-3 tygodnie trzeba czekac na wynik. No to wyjaśniłam. Potem papiery wypełniać pomogłam- zgody ankiety i takie tam bo nie umiała. Potem za mną poszła bo ze sama nie trafi do szpitala obok przez płot (sąsiadują ze sobą poradnia w imidzie i szpital wolski) No i spoko. Ale potem się przysiadła i zaczęła pierdzielic. A ze ona to rzuci oczywiscie papierosy jak będzie wynik dobry. Bo wcześniej się nie opłacało bo wiadomo jak to jest z tymi wczesnymi ciążami a teraz toza dużo stresów z tymi wszystkimi badaniami. Czyli planowała tak koło 18 tygodnia. „Bo wcześniej to nawet brzucha nie ma”
Ja już załamana tym monologiem, sama zestresowana myślałam ze na tym koniec. A gdzie tam. Potem o alkoholu. Lekarze to te mądrale nie pozwalają pic w ciazy. Ona nie bardzo w to wierzy ale nie chce żeby było ze jest zła matka to alko nie tyka. Piwek sobie tylko czasem kilka wypije, wiadomopiwo to nie alkohol. No ale niech będzie. Ale generalnie to ona w ta cała nagonkę nie wierzy bo (i serio nie ściemniam, musiałam tego słuchać, cytuje teraz dosłownie) „bo jej kolezanka przy pierwszym dziecku tak się cieszyła ze pila same champany i wina żeby oblewać. I dzieciak zdrowy. Przy drugim pila wódki i dzieciak zdrowy. A przy trzecim jej powiedzieli ze nie powinna alkoholu to Piła piwa - i co - dzieciak z downem się urodził. Konowaly te doktory”
...
20-26 mm , rozbieznosc jest duza.Czy któraś z dziewczyn wie, jakiej wielkości powinny być pęcherzyki gotowe do pobrania?
No to czekamy. Oby wszystko było dobrze. :-*Internetowo wynik odbieralam
Wynik za 2 h
Ok, bardzo ci dziękuję za tą informację bo mi właśnie chyba nie bardzo chcą rosnąć..20-26 mm , rozbieznosc jest duza.
Ktory masz ds? "Ksiazkowo" lekarz ustala termin punkcji kiedy jest przynajmniej 3 pechole powyzej 16mm.Ok, bardzo ci dziękuję za tą informację bo mi właśnie chyba nie bardzo chcą rosnąć..
Tak myślałam że nie jest kolorowo skoro nie napisalas...moze po prostu będzie jedno boboBeta 7dpt 45.5
9dpt 45.4
Progesteron 7dpt 36.9 9dpt 26.5
Estradiol 7dpt 1745 9dpt < 3000