reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kuzwa bo ta perspektywa, ze znow wszystko sie odciagnie dobija. Ja zwlekalam z tymi szczepieniami bo mi troche bylo szkoda czasu, troche mnie zbamalucil dr, ale mialam inne leki w ktore wierzylam. Nie pomoglo. Teraz na szczepienia zaczelam sie umawiac od razu w dniu negatywnej bety wiec jkos tak szybciej czas zlecial. Teraz tez sie ciagnie, ale na szczescie ten tydzien leci jak szalony, najgorszy bedzie przyszly, zeby przeczekac a potem juz "z gorki" - byle do czw i druga dawka. A ty bidulo sie wyczekalas na samo to, zeby badania zrobic wiec ci sie nie dziwie. Ale mam nadzieje, ze leczenie immuno bedzie krotkie albo ze np accofil i intralipidy wystarcza i bedzie gitarra :D
No wlasnie 3 miesiace beda zmarnowane tylko na czekanie na badania i dostrojenie ich do dnia cyklu i terminow. Jeszcze przez ta głupia majowke nie robia cytokin. Wiec po majowce dopiero cytokiny, nk... ble :(
Terminy do Pasnika na polowe czerwca wiec sie zapisze gdyby mi babki z GynC nie chcialy Sydora na pozniej przelozyc i by mnie wpisaly na liste rezerwowa... to juz wtedy wole isc do Pasnika...
Kochana tez tak sie czulam ale uwierz mi jak zaczniesz to te glupie mysli odejda w niepamiec a prztjdzie nastawienie ze dzialasz dla swoich dzieci. Przypomnij mi czy masz mrozaczki czy wszystko od nowa zaczynasz ?
Niestety wszystko od nowa. 2 transfery nieudane i zadnych mrozakow wiecej nie ma.

reklama
Dziś 20 dpt( trzydniowego zarodka). Moja fasolka jest chyba dzień starsza od Twojej, nie wiem czy dobrze pamiętam :) Życzę podobnych widoków w piątek, może Twój lekarz ma lepsze usg i zobaczysz serduszko, bo Ty pęcherzyk już chyba widziałaś, u mojego lekarza tydzień temu na usg jeszcze nic nie było widać.
Ja w piątek 30dpt będę :) boje się strasznie co tam zobaczę (lub czego nie zobaczę) ale miejmy nadzieję że będzie pozytywne zakończenie :)

Ja w piątek 30dpt będę :) boje się strasznie co tam zobaczę (lub czego nie zobaczę) ale miejmy nadzieję że będzie pozytywne zakończenie :)
E, no to na pewno zobaczysz zarodka i pewnie serduszko usłyszysz :) To już zaawansowany fasolek będzie :) Ja na serduszko idę w podobnym czasie, w 33 dpt. Już się nie mogę doczekać.

Mam pytanie dziś na wizycie zaproponowano mi test nifty ...Co myślicie o tym? lekarz dawał jakby znak że to potrzebne a czy nie wystarczy tylko papa bo różnica w cenie kolosalna

amh wysokie i uczucie rozpierania a dziś dopiero 3 dzień symulacji - będzie hiperstymulacja jak nic i łzy wrrr :(

reklama
Mam pytanie dziś na wizycie zaproponowano mi test nifty ...Co myślicie o tym? lekarz dawał jakby znak że to potrzebne a czy nie wystarczy tylko papa bo różnica w cenie kolosalna
Ale lekarz mówił dlaczego? Musiał podać jakiś powód.. ja np na usg 1trymestru mialam wszystko ok ale test Pappa wyszedl źle..podwyzszone ryzyko trisomii 21 ( zespół downa ) i odrazu zdecydowaliśmy się na NIFTY oczywiście z pomocą lekarza który Nam wyjaśnił wszystko a nie tak o że "wypadaloby zroboc "

Do góry