reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gosiu wiesz co to sa mega dawki?;)
Prontogest 3x3(200mg), Prolutex 2x1, Agolutin 2x1(tez zastrzyk) to moje dzienne dawki po transferze;) o 11 rano moglam isc juz spac;)
No fakt masz wiecej ale na mnie moje dzialaja juz tak jak na ciebie a mam 3x2 lutinus i 2x1 prolutex ;) i w dodatku niskie cisnienie 120 na 70 po kawie wiec ide ke sobie wlasnie kawka podniesc ;)

reklama
Po porannej daweczce lekow ;) mega dawek progesteronu i relanium chyba sie ide kimnac jeszcze z godzinke.
Hehe mam nadzieje ze bede mogla szybko odstawic ten prolutex albo zamienic na co innego bo tylko zrobie zastrzyk i 20 min i oczy na zapalkach. A poza tym czerwone placki mi sie porobily w miejscach wklucia i wcale nie znikaja. Kochane a wy jak dlugo bralyscie prolutex ?
Ja mam brać jednak do 9 tyg ciąży a nie do 30.04 jak powiedzieli w klinice

Kochane jak tam u was z kawa po transferze ? Bo ja chyba jednak sobie zrobie zaraz ;)
@gosia321 Ja nawet zakupiłam inke aby nie pić normalnej ale niestety to nie moje smaki... więc dziś przy takiej pięknej pogodnie, po zakupach zastanawiam się nad kawą na tarasie :)
Ale ostatnio poruszyłam ten temat i każda robiła jak uważała. Jedne dziewczyny piły, drugie nie... więc chyba to nie ma dużego znaczenia jeśli chodzi o wynik transferu :-p

Cześć dziewczyny,
Ale się dzieje w kalendarzu, trzymam kciuki za wszystkie!

Ja miałam mega pracowity tydzień jak to w mojej branży przed wolnymi weekendami. Wczoraj rekord bo skonczylam 00.40...

No i przez to nawet nie dałam znać co u mnie po monitoringu. A wszystko się poprzesuwało. Tydzień temu miałam resztki plamien, nie można było zrobić wyrazów tego dnia. Podjechała bym na nie dodatkowo ale dr kazala przyjść po tygodniu, ze jak będzie ładnie to wystartuje z progesteronem, poda mi wlew domaciczny co mam go mieć 5 dni przed transferem, zrobi zaległe wymazy. A jak przyszłam stwierdziła ze wszystko pieknie, endo super ale jednak czekamy na wyniki tych wymazów, i na wlew mam przyjść za 5 dni w najniższy poniedziałek a transfer zrobimy w sobotę 5 maja.
No trudno. Trochę muszę okiełznać niecierpliwość to jedno a poza tym to będzie 5 dni dluzej od podania intralipidu co miał być podany 2 tygodnie przed transferem. Teraz wypadnie mi transfer w 22 dzień cyklu. No ale nic, Paśnik mówił ze nie jest to tak co do dńia ważne i może być tez i 3 tygodnie przed.
@Koniczyna82 A co masz mieć za wlew domaciczny?
Ważne że wszystko jest OK....
W majówkę będziesz mogła bardziej poszaleć bo później przez 9 miesięcy tylko spokój i spacery :-D:rofl:

Dziewczyny gdybyście miały wybierać zdecydowałybyście się na dawczynię czy na komórki z banku kliniki? Nie wiem co jest lepsze
Witam,
My wybraliśmy dawczynię z Invimedu. Z 12 komórek rozmroziło się 12, zapłodniło się 10 (prawie wszystkie w 3 dobie były najwyższej klasyA, dwie miały nawet 12 kom.)Zdecydowaliśmy się na podanie 1 w 3 dobie i jestem w ciąży. Ciąża rozwija się prawidłowo. Nie jest prawdą, że mrożone komórki są gorsze. Mam znajomą, która również niedawno została mamą zdrowej dziewczynki z programu invimedu z mrożonymi komórkami.(u niej II transfer, u nas pierwszy się powiódł)Nasza dawczyni jest bardzo młoda i jest matką. Jeśli potrzebujesz więcej informacji pisz na priv.

Nie dasz rady Intralipidu w dniu transferu zrobic?
Dam, w dniu transferu albo wieczorem przed. Tak Docent mówił. Tylko ten pierwszy co już zrobiłam będzie 20 dni przed a mam w zaleceniach 2 tygodnie. Ale nic się nie stało bo o to pytałam i może być z tydzień wcześniej jak cykl tak wypadnie. Docent mówił ze do 3 tygodni spokojnie i lepiej wcześniej niż pozniej jak już. To samo z wlewem w dniu atransferu, może być spokojnie dzień przed. Ja mam transfer koło 12 za tydzień wiec pielęgniarz albo 6 rano albo piątek wieczor. Wszystko ogarniete

reklama
Do góry