To trzeba było powiedzieć że żyjemy w takim chorym kraju że aby adoptować dziecko trzeba spełnić tak wygórowane warunki że szkoda gadać. A każdy chce mieć swoje dziecko skoro ma taką możliwość. Ale bym pocisneła idiotceDokładnie. U mnie w pracy koleżanka,wykształcona i młoda osoba,porównała kiedyś "szkodliwość" in vitro do kanibalizmu. Jak zaczęłam z nią dyskutować,to skwitowała,że tyle dzieci jest w domach dziecka,niech sobie adoptują ci co mają problem,a nie bawią się w Boga.
reklama
To tak jak by go miało nie być przy porodzie. In vitro to walka obojga bez względu czy problem u Pani czy Pana. Mój chodzi na wszystkie wizyty zadaje więcej pytań niż ja. I widzę że tego chce traktuje to jak obowiązek.Ja poproszę o przepisanie transferu z 30 na 28
Czy wasi mezczyzni sa przy was w trakcie transferu? Moj chce. W sumie ucieszylam sie ze to sobota i bedzie mogl byc przy mnie
adansonia
Fanka BB :)
Musisz wierzyć że się uda I być dobrej myśli mimo porażek. U mnie to było tego trochę... miałam 10 punkcji i dwa transfery. Jedna komórka za 1 razem 2 za drugim.Dziekuje za słowa wsparcia. Chce walczyc dalej
Ile przezylyscie punkcji i transferow? Ile z Was sie decydowało na transfer 2 zarodkow?
adansonia
Fanka BB :)
Na zgage jest dobry imbir,mleko lub sok z aloesu. Ale aloesu nie wolno ponoć jak się jest w ciąży.Kochane a ja dzisiaj Masakra zgaga calu dzień i senność i nadal bez zmian wieczorami migreny jak ja bym chciała aby był piątek godz 20
Kochana najmocniejsze kciuki pod słońcem!!!!!!!Dziewczyny jutro ostatnie szczepienie trzymajcie kciuki może po tych wszystkich przejściach jakaś komórka za miesiąc zostanie że mną
Dzięki mierzyłam przed chwilą i było już 130 na 70 pare ale leżałam trochęHej, to jest stanowczo za wysokie. Mnie takie cisnienie pojawilo sie w.ok.14 tyg ciazy i kiedy przez caly dzien nie schodzilo( a sprawdzalam pozniej co chwile) ponizej 150/100 pojechalam na IP. Normalne cisnienie jest w granicach 140/90 i to juz jest ta gorna granica. Dostalam tabletki na cisnienie w ciazy bezpieczne dla dzieciatka, biore teraz jedna dziennie i cisnienie mam w miare w normie choc niskiego tez nie mam ale nie przekracza juz tak norm a i jak czuje sie lepiej. Cisnienie to wazny aspekt zdrowia. Kontroluj je, pozdrawiam ;*
Malaja32
Zaangażowana w BB
Dziś byłam na becie, w niedziele 148, a dziś 1226.Niestety progesteron 22ng , więc dostałam jeszcze progesteron w zastrzykach 2x dziennie ( oprócz luteiny i dupka) . Od dziś 3 zastrzyki dziennie, a skarżyłam się na jeden. No ale dam radę
reklama
Ale niestety nie wszystkie kliniki pozwalają na obecność mężów. Moja nie pozwala. Także siedzi na korytarzu, a ja sama. Chciałabym, żeby to bylo tak jak w tym dokumencie "in vitro - czekajac na dziecko", gdzie mąż trzymał za rękę..To tak jak by go miało nie być przy porodzie. In vitro to walka obojga bez względu czy problem u Pani czy Pana. Mój chodzi na wszystkie wizyty zadaje więcej pytań niż ja. I widzę że tego chce traktuje to jak obowiązek.
Podziel się: