reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ciekawe rzeczy. Ale teraz to juz chyba niewiele zdarze zdzialac. Czyli na transfer moje endometrium powinno miec ok.15 mm?
U mnie jak mialo ok 9mm to dr ustalal transfer. Grubosc endo raczej nie jest ksiazkowa i u kazdej jest inna. U niektorych wystarcza ok 7 mm i sie udaje. Wrzucilam bardziej po to, zeby poczytac o sposobach poprawy endo, bo czesto dziewczyny pytaja :)

Kochana w ten sposob sie chyba bronimy przed tym wielkim cierpieniem... Jak jestesmy nastawione na porazke to potem mniej boli... Moj maz jest na mnie zly ze sie negatywnie nastawiam, ze powinnam myslec pozytywnie, bo to polowa sukcesu ale jakos nie potrafie...
Mój się przyzwyczaił :-) A na ostatniej wizycie przed transferem lekarz powiedział,że nie ma wiarygodnych wyników badań mowiacych o tym,że pozytywne nastawienie rzeczywiście daje większe szanse na sukces.Tak więc nasze podejście jest ok :-)

Kochane powodzenia dzisiejszego dnia zsciskam mocno kciuki za was wszystkie. Pieknych widokow wysokich bet, pieknych jajec i sexu na szkle, udanych transferow :)
A calej reszcie milego dnia ;)

U mnie jak mialo ok 9mm to dr ustalal transfer. Grubosc endo raczej nie jest ksiazkowa i u kazdej jest inna. U niektorych wystarcza ok 7 mm i sie udaje. Wrzucilam bardziej po to, zeby poczytac o sposobach poprawy endo, bo czesto dziewczyny pytaja :)
9 to chyba właśnie świetna grubość. Zawsze mam 9-9,5 w dniu kiedy ustalają żeby zaczynać progesteron (na naturalnych to dzień ovulacji) i każdy gin bardzo zadowolony. Z tego co wiem jak wtedy jest powyżej 8 to jest fajnie. Do transferu jeszcze trochę podrasta. Ja z kolei pilnuje żeby endo nie było przerośnięte bo wiem ze wielu lekarzy uważa ze to nie ważne i nie istotne. Ale ja powyżej 14mm transferu nie zrobię, tak są standardy w lepszych klinikach na świecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry