reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A powiedzcie minczy wy chodzicie na takie wizyty po transferowe? Mi lekarz wspomnial o 3 takich wizytach co 3 dni... No i po co to? Ja chodzasc tam sie stresuje. Chyba bym wolala po prostu csekwc na dzien wykonania bety. Czy to nie jest naciaganir? Co on tam zobaczy?
Może chodzi o weryfikacje bety? Niektóre kliniki tak robią, że oferują kontrolę progesteronu i bety co klika dni po transferze.

reklama
Cześć dziewczyny. Dziś mam wizytę przed 3 transferem. Transfer prawdopodobnie 02.05. Dziś muszę jednak się zastanowić i powiedzieć ile zarodków podać. I szczerze to nie wiem co robić. Poprzednie nieudane transferu były ponoć z powodów naturalnym. Mam 4 mrozaczki 5 dniowe. Z jednej strony boję się że nie dam rady z blizniakami a z drugiej boję sie kolejnego rozczarowania jak nie zostanie ze mna ten jeden podany. Z tego co tu czytam i śledzę forum to naprawdę duzo tu Was doswiadczonych i mądrych kobiet. Poradzcie coś.:)

Ja bym brała dwa. Mamy znajomych 2 pary u których z dwóch wyszło 1 zdrowe dziecko i jak tu czytam jest to częsta sytuacja. Ja miałam dwa i oba się zatrzymały. Jednak przy naszych problemach ja bym zwiększała szanse. Ale to ja. Zależy też ile masz lat, bo im młodsza osoba tym większe szanse ze oba zarodki będą zdrowe i się przyjmą. [emoji6]
Ale to musi być Twoja decyzja, z którą będziesZ czuła się ok.

Hej [emoji5]dawno nic nie pisałam, ale podczytuje [emoji6]u mnie już 10 tydzień ciąży leci. Brzuch rośnie - bardziej z jedzenia [emoji23][emoji16]objawów jak nie było tak nie ma. 4 maja mam wizytę i wtedy okaże się czy wszystko Ok. Najlepsze jest to, że zamówiłam sobie już wizytę na badania prenatalne na 16 maja [emoji15] Liczę jednak, że wszystko z dzidziusiem jest w porządku stąd „zarezerwowana” wizyta [emoji5][emoji1303] pozdrawiam Was gorąco i życzę wszystkiego dobrego [emoji5]

Dziewczyny rozmawiałam z dr że względu na zmianę ukrwienia szyjki macicy mam aplikować luteine paluszkami, natomiast dopytalam się do kiedy ile jakie leki mam brać i prolutex do 30.04, luteina do 20.06, fraxiparine do 27.05, duphaston do 17.06, estrofem 2 tyg po 2x dziennie potem 1x dziennie przez tydzień zas encorton kazał mi odstawiac od jutra przez 3 dni po 0,5 tabl 10 mg i zastanawiam się czy nie zaczekać z tym odstawia biem encorton u do piątku do wizyty u lekarza prowadzącego ciążę po wizycie serduszkowej i zobaczyć co od powie

Ja encorton odstawiłam po 10 dniach od pozytywnej bety. Dodam, ze nie miałam usg pecherzykowego od razu miałam usg serduszkowe w 7 tc. [emoji6] czasami warto posłuchać się lekarza on wie co mówi. Ja clexane brałam dość długo zamiennik fraxiparine. Luteine tylko palcami aplikowałam [emoji23]

Hej Dziewczyny, taki mam młyn, że nie mam jak czytać co u Was. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Widziałam tylko, że @limoncia ma piękną betę. :)
Jadę do kliniki na powtórkę badania hormonów. Boję się, że nic z tego nie będzie teraz i transfer bedsie odwołany. :(

A powiedzcie minczy wy chodzicie na takie wizyty po transferowe? Mi lekarz wspomnial o 3 takich wizytach co 3 dni... No i po co to? Ja chodzasc tam sie stresuje. Chyba bym wolala po prostu csekwc na dzien wykonania bety. Czy to nie jest naciaganir? Co on tam zobaczy?
Pierwsze słyszę... chyba ze chodzi o betowania. W Invicta praktykują bardzo wczesne bety w 3 powtórzeniach. A może chce monitorować twoje hormony bo jest ku temu powód. Estradiol i prg. Tyle ze to raczej wizyty w gabinecie pobrań a nie na samolocie. Dopytaj się o co chodzi

Ja bym brała dwa. Mamy znajomych 2 pary u których z dwóch wyszło 1 zdrowe dziecko i jak tu czytam jest to częsta sytuacja. Ja miałam dwa i oba się zatrzymały. Jednak przy naszych problemach ja bym zwiększała szanse. Ale to ja. Zależy też ile masz lat, bo im młodsza osoba tym większe szanse ze oba zarodki będą zdrowe i się przyjmą. [emoji6]
Ale to musi być Twoja decyzja, z którą będziesZ czuła się ok.
Mam 31 lat. Wezmę jeden. Boję sie komplikacji przy ciąży bliźniaczej. Nie potrzebne zawracam Wam głowę. Pozdrawiam

reklama
Kochane byłam właśnie zaaplikować luteine i przy pierwszej tabletce resztka poprzedniej w odcieniu kakaowej przy drugiej juz z krwią swieza lekko różowa ale zastanawia mnie czy to aby nie moja mała nadżerka która jak mi się przypomina miałam jeszcze pół roku temu
Ja tak mialam i to okazal sie krwiak. Jak plamilam to oprócz luteiny to dostalam dupka 3x2.

Do góry