reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam 31 lat. Wezmę jeden. Boję sie komplikacji przy ciąży bliźniaczej. Nie potrzebne zawracam Wam głowę. Pozdrawiam
Zależy jakie masz powody do IVF i jakie miałaś wcześniej efekty transferów. Np @dżoasia brała po dwie blastki i niestety powodzenia nie było.
Ja brałam po dwa 3dniowe i beta nawet nie drgnęła. Więc to nie jest tak, że weźmiesz dwa i będą bliźniaki, ale też jeżeli jesteś stosunkowo zdrowa i masz dobre jajka (a nie endomendę jak ja) no to jest szansa że się oba utrzymają :)

reklama
Dziewczyny rozmawiałam z dr że względu na zmianę ukrwienia szyjki macicy mam aplikować luteine paluszkami, natomiast dopytalam się do kiedy ile jakie leki mam brać i prolutex do 30.04, luteina do 20.06, fraxiparine do 27.05, duphaston do 17.06, estrofem 2 tyg po 2x dziennie potem 1x dziennie przez tydzień zas encorton kazał mi odstawiac od jutra przez 3 dni po 0,5 tabl 10 mg i zastanawiam się czy nie zaczekać z tym odstawia biem encorton u do piątku do wizyty u lekarza prowadzącego ciążę po wizycie serduszkowej i zobaczyć co od powie
Ja encorton i medrol tez tak szybko odstawialam. tak kaza robic jak jest pozytywna beta..Jeszcze przed serduszkiem konczylam.

Wiem, że był już ten temat poruszany ale muszę was się popytać raz jeszcze....
Te, które uwielbiają kawę... powiedzcie proszę czy odstawiłyście ją po transferze czy już przed nie piłyście?
Jak czytałam to jedna filiżanka dziennie nie powinna zaszkodzić, no ale.... same wiecie :p

Ja na wytycznych po transferze miałam zapisane ze nie wolno pic. Myśle ze później jak w ciąży wszystko jest ok to już nie ma problemu, niektóre dziewczyny pisały ze piją :) tak samo jak na punkcji i transferze nie można mieć biżuterii, większość je miała z tego co widziałam tylko ja taka golutka byłam ;)

Hej Dziewczyny, taki mam młyn, że nie mam jak czytać co u Was. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Widziałam tylko, że @limoncia ma piękną betę. :)
Jadę do kliniki na powtórkę badania hormonów. Boję się, że nic z tego nie będzie teraz i transfer bedsie odwołany. :(
Ale czemu tak mówisz. Odwołany by był jak byś miała przegapiona owulacje albo coś nie halo z hormonami. A z tego co pamietam byłaś 2 dni temu i po prostu za wcześnie. Trzeba wytropić kiedy ovulka na naturalnym, czy hormony są w odpowiednim momencie, zawsze jest dlatego kilka monitoringów.
Zapytaj się jaki duży pecherzyk jesli jeszcze nie pękł jakie endo

Ale czemu tak mówisz. Odwołany by był jak byś miała przegapiona owulacje albo coś nie halo z hormonami. A z tego co pamietam byłaś 2 dni temu i po prostu za wcześnie. Trzeba wytropić kiedy ovulka na naturalnym, czy hormony są w odpowiednim momencie, zawsze jest dlatego kilka monitoringów.
Zapytaj się jaki duży pecherzyk jesli jeszcze nie pękł jakie endo
Dziękuję Ci Kochana za uspokojenie. :)
Dzisiaj nie mam mieć już monitoringu, tylko samo badanie hormonów z krwi.

Zależy jakie masz powody do IVF i jakie miałaś wcześniej efekty transferów. Np @dżoasia brała po dwie blastki i niestety powodzenia nie było.
Ja brałam po dwa 3dniowe i beta nawet nie drgnęła. Więc to nie jest tak, że weźmiesz dwa i będą bliźniaki, ale też jeżeli jesteś stosunkowo zdrowa i masz dobre jajka (a nie endomendę jak ja) no to jest szansa że się oba utrzymają :)
Jak narazie lekarz winą obarczył męża:) ale nie wiadomo czy ze mną jest wszystko ok bo narazie miałam podstawowe badania i zabiegi robione jak np drożność jajowodow. Mam jeszcze chwilę na zastanowienie bo wizytę mam o 20.

Hej Dziewczyny, taki mam młyn, że nie mam jak czytać co u Was. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Widziałam tylko, że @limoncia ma piękną betę. :)
Jadę do kliniki na powtórkę badania hormonów. Boję się, że nic z tego nie będzie teraz i transfer bedsie odwołany. :(

Przyszłam tu na forum w trakcie Twojego poprzedniego niepowodzenia, teraz mamy transfer w podobnym terminie także liczę ze pójdziemy za ciosem innych dziewczyn i damy radę tym razem, tyle nas tu jest z dobrymi wieściami ze musimy się jakoś przebijać i iść dalej. 3 mam kciuki !!

reklama
Do góry