Mi tak wychodziło, ale nie przy IVF tylko jak jeszcze próbowaliśmy naturalnie. Beta mi wyszła koło 5, cień mi wyszedł na teście. Radość nieopisana, a później się skapnęłam, że za mało minęło od zastrzyku i zonk.@goffa13 tak bardzo mnie korci, żeby jednak spróbować dzis. Czy ktoś miał sytuację, ze wynik wyszedł mu pozytywny przez ovitrelle, a później jednak okazało się, że negatywnie?to czekanie jest takie trudne...
reklama
Badanie drożności jajowodów nie odbywa się podczas histeroskopii diagnostycznej.
Drożność się sprawdza podczas badania pod ultrasonografem które niestety k*****sko boli!!!
Mi pielęgniarki porównywały ból do trudnego porodu... Wiec masakra!
A co można wykryć przy histero - polipy, zrosty, mięśniaki, ocenić szyjkę jak wygląda, pobrac wymazy do badania.
Ja przy badaniu drożności jajowodów mało nie zemdlałam...i wiedziałam, że musi być niedrożny skoro taki ból, co się niestety potwierdziło
łooo jeeeeesssuuuu.. Na szczęście miałam drożność w narkozie w czasie laparoskopii ! ufff
NadziejaJest
Fanka BB :)
Bede sie przypominała Miejmy nadzieje ze to bedzie szczesliwy dla nas czasWidziałam, że zapomniałam jeszcze o kim!
Szykuje się niezła ekipa na koniec kwietnia/początek maja
Never give up
Oj już widać.... Pięknie niech rośnie zdrowo maluszekCześć dziewczyny ja sie przyszłam troche pochwalić bo chyba juz coś widać a nie sam tłuszczyk? To 17tc na plusie 4kg... ładujcie akumulatorki
@Barburka a tak swoją drogą to Ty z tym tłuszczykiem nie przesadzaj
@asia513 i ja tez mam ten sam dzien cyklu co Wy 23.04 ide na wizyte, bedzie to moj 10 dc i wtedy dowiem sie kiedy transfer. Juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne odliczanie do testowania to moj pierwszy transfer dlatego pokladam duze nadzieje ja biore estrofem 2x1 i kwas foliowy. Zajadam morele suszone i orzechy brazylijskie
Cieszę się, że nie będę wtedy sama :-) A dni po transferze dłużą się niesamowicie wiec potrzebne będzie wsparcie. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, z drugiej zaś panicznie się boję...
Never give up
@Kurcia ja na pewno jakbym wiedziała, że to tak boli, dzisiaj wzięłabym znieczulenie!!! Jak sobie przypominam to aż mi się nie dobrze robi. Ten szpital i całą szopkę, aby w ogóle wykonać to badanie ...łooo jeeeeesssuuuu.. Na szczęście miałam drożność w narkozie w czasie laparoskopii ! ufff
Ja jak ogólnie sobie przypomnę szpital i myślę, że miałabym wracać tam na kolejną laparo to mi słabo... Tzn lekarze i w ogóle byli ok. Ale te przygotowania do laparo (lewatywy łeee ;( ), później ten ból po, cewnik, chrapiąca stara baba obok. O mamo jak ja nie znoszę szpitali. Te wszystkie punkcje przy tym to relaksik...@Kurcia ja na pewno jakbym wiedziała, że to tak boli, dzisiaj wzięłabym znieczulenie!!! Jak sobie przypominam to aż mi się nie dobrze robi. Ten szpital i całą szopkę, aby w ogóle wykonać to badanie ...
adansonia
Śliczny brzuszekCześć dziewczyny ja sie przyszłam troche pochwalić bo chyba juz coś widać a nie sam tłuszczyk? To 17tc na plusie 4kg... ładujcie akumulatorki
Powiedz o tym bo to moze sugerowac obciazenie a rodzinny lekarz nie powinien robić problemu.U mnie jest tak że wszyscy od strony taty mają problem z zajściem w ciąże i coś się dzieje albo martwe albo poronienia to już chyba jest wskazaniem co o tym myślisz??
reklama
Margit2018
Madziu takie leczenie przez internet jest trudne, ale odnoszę wrażenie że u ciebie jest ok 18 kom. u męża też nie ma tragedii, wydaje mi się że mieli z czego wybierać, więc trochę kiepsko jak tylko 2 zarodki. Napisz tylko w której dobie?Hej, tak mamy jeszcze jednego. Pobrali mi 18 komórek w tym 4 puste. 6 zapłodniono, 2 zarodki.
Ja mam endometrioza na prawym jajniku, mąż nasienie z ilościa plemników na poziomie 12-14mln i ruchliwość plemników ok 40%, jak dobrze pamiętam. Problemy zatem mamy oboje.
Chodzimy do Artemidy, która nie dawno otworzyła oddział w Olsztynie.myslisz że powinnam zmienić klinikę? Czy rzeczywiście zapłodnienie 2z 6 zarodków jest aż tak niskie?
Podziel się: