reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@tamiza Bardzo podziwiam was za determinację, to bardzo budujące czytać taką historię - już ją przytoczyłam mojemu mężowi i trochę się krzywił na brokuły ale myślę, że znajdę sposoby, by go przekonać do zdrowszego trybu życia:) Powiedz jaką metodą mieliście robioną biopsję i gdzie ją robiliście??
Cieszę się bardzo
Mąż niech sobie grymasi ważne żeby jadł zdrowo i nie pluł na ściany:-D
Biopsja właściwa TESE w GynCentrum Katowice

reklama
Czy możesz przybliżyć "przygotowanie immumologiczne " jestem po 5 pełnych procedurach in vitro. Myślę o szczepieniach ...czy też miałaś razem z mężem ..u kogo...?
U mnie z immunologi wyszedl brak hamowania (alli mlry 3 % a powinno byc ok 42 i badanie bylo wiarygodne bo.robione po ciazy biochemicznej) i za wysokie NK. Pierwsze szczepienia mialam w Krakowie u Sachy i to byl blad. Wybralismy krakow bo mielismy zdecydowanie blizej. Po serii szczepien allo mlry ladnie wzrosly do bodajze 68% ale Sacha nie pozwolił mi brac wlewow z intralipidu na NK bo twierdzil ze wlewy zepsuja efekty szczepien i to byl blad bo mialam transfer 2 ladnych zarodkow i beta nie drgnela. A pierwsze bylam.u dr Sydora i on zlecił szczepienie i wlew z tym.ze on.na szczepienia kieruje do Lodzi tam gdzie doc Pasnik a ja zeby szczepic sie w Krakowie musialam miec wizyte u Sachy. Przed kolejnym transferem mialam szczepienie przypiminajace (juz w Lodzi) bo allo mlry zaczely spadac a transfer nie mialam od razu nastepnego miesiaca. Zrobilam jak dr Sydor kazal czyli byly wlewy dodatkowo z intralipidu i transfer jednego zarodka ale tez beta nie drgnela. Potem konsultacja u doc Pasnika przed 5 procedura i pierwszy transfer szczesliwy, mimo iz balismy sie ze allo mlry spadna i nie bedzie tego min 42 % to powiedzial ze kolejna dawka moze przyniesc wiecej złego a on patrzyl na wynik testu CBA czy HBA-juz nie pamietam jak sie to badanie nazywało. Mialam 2 wlewy przed transferem jeden tydzien przed (doc kazal 2 tygodnie przed ale nie przypuszczalam ze jyz 11dc bedzie punkcja) 1 dzien przed, w dniu transferu mialam podany atosiban i mamy ciaze❤ trzeci wlew mialam 3 tygodnie po becie i w 7tc doszczepienie.
Tak ze jesli chodzi o szczepienia to bij na Łódź. Nie dosc ze sa duzo tansze niz w Krakowie to jeszcze mniej bolesne i pod okiem lepszego lekarza:)

320c5da3d46916bbbb433185b35344f0.jpg

Dawać Girls!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A braliście Dodatkowo MSOME przy zapłodnieniu?
Pozwoliłam sobie wkleić to co pisałam w styczniu.
Gdybyś potrzebowała więcej informacji pisz śmiało

Mąż brał profertil 2x dziennie witaminę C 1000 i stosował plastry chłodzące na moszne fertilMate
Zmieniliśmy też styl życia.
Od roku zero basenu, sauny, jacuzzi. Tylko prysznic w letniej wodzie zero leżenia w wannie.
Po powrocie do domu natychmiast ściągnął spodnie :D
Dużo czasu spędzał na dworze ( nie nie zamykam go celowo na balkonie :p)
Dodatkowo zmiana diety. Przez pół roku totalne ZERO alkoholu.
Dużo warzyw na parze( ogromne ilości fasolki szparagowej i brokuła) . Soki surówki ( zrezygnował z napojów slodzonych w tym również z kupnych soków) orzechy.
Pieczywo często pelnoziarniste. Do obiadu przeważnie kasze głównie kasza gryczana. No i głównie ryby i drób ewentualnie królik . ( od 4 miesięcy nie było u nas czerwonego mięsa)
Od czterech lat jemy większość dań bez soli.

Nie wiem na ile te wszystkie zmiany przyczyniły się do poprawy parametrów nasienia. Jedno jest pewne będziemy żyć dalej w ten sposób. Dla możliwość posiadania dziecka jesteśmy w stanie żyć jeszcze bardziej restrykcyjnie oby tylko osiągnąć upragniony cel. ;)

Dziękuje :)

Tak mieliśmy imsi z msome, a to już teraz nawet pamietam Twój wpis, to były moje pierwsze dni na tym forum :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hihi :D ja się tłumaczyłam, że święta były:D no tak co wizytę ostatnio mam te 2kg na plusie :D tylko mąż mówi że słodycze polykam w całości :laugh2: posmialismy się ale może i ma rację, że przesadzam ale przecież dziecku nie odmowie :rolleyes:
A co ile masz wizyte? No ja musze uwazac kozwa bo w trzy tygodnoe 4,5 kg to przesada. A dzis sie jeszcze Hubciowi browni zachcialo z lodami i musialan piec

reklama
Do góry